Як отримати земельну ділянку учаснику АТО

01 Вересня 2016, 12:00
1661 Джерело: hromadske-zp.tv

Відділ Держгеокадастру в Камінь-Каширському районі Волинської області продовжує проводити роботу, спрямовану на забезпечення військовослужбовців – учасників АТО земельними ділянками для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва, особистого селянського господарства, індивідуального дачного будівництва.

Зокрема, в районі для учасників АТО та родин загиблих у ході воєнних дій зарезервовано 196,8228 га із земель державної власності для ведення особистого селянського господарства. З них – 26,3320 га земельних ділянок передані у власність, - повідомляє відділ Держгеокадастру в Камінь-Каширському районі.

Із земель комунальної власності для ведення особистого селянського господарства, садівництва, будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд за учасниками АТО та родинами загиблих воїнів зарезервовано 655,8000 га. З них – для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд 6,5 га земельних ділянок передані у власність.

Виготовлення землевпорядної документації для учасників АТО та родин загиблих здійснюють такі підприємці як: Білевич О. С., Мельник В. В. та ДП «Центр державного земельного кадастру» Волинська регіональна філія Камінь-Каширський районний виробничий відділ.

Надання земельних ділянок учасникам АТО та родинам загиблих – пріоритетний напрямок роботи працівників відділу Держгеокадастру в Камінь-Каширському районі. Заяви від громадян приймаються постійно, документи опрацьовуються у найкоротші терміни.

Довідка: 

Учасники АТО, зацікавлені в одержанні земельних ділянок у власність, подають до органу виконавчої влади або місцевого самоврядування такі документи:

- клопотання довільної форми (у ньому визначається розміри та цільове призначення ділянки); 

- додаток: графічні матеріали, в яких зазначається бажане місце розташування ділянки;

- документ, що підтверджує участь в антитерористичній операції (посвідчення, довідка, наказ тощо);

- належним чином завірені копія 1, 2, 11 сторінок паспорту громадянина України («згідно з оригіналом, дата і підпис особи, що завіряла копію паспорту);

- належним чином  завірена копія ідентифікаційного коду фізичної особи – платника податку.

Залежно від цільового призначення земельної ділянки документи подаються в різні установи. Так, для ведення особистого селянського господарства чи садівництва потрібно звернутися до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області. Якщо ж учасник АТО хоче мати землю для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, то документи подаються до органів місцевого самоврядування (сільські, селищні, міські ради). Для отримання земельної ділянки для дачного будівництва – до районної державної адміністрації. 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром