Понад 9% населення Камінь-Каширщини перехворіло на грип та ГРВІ

13 Лютого 2019, 15:05
Понад 9% населення Камінь-Каширщини перехворіло на грип та ГРВІ 1586
Понад 9% населення Камінь-Каширщини перехворіло на грип та ГРВІ

Під час роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 13 лютого розповіли про організацію та проведення санітарно-епідеміологічних заходів у період епідемічного підйому захворюваності на грип та ГРІ.

Повідомляє відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату Камінь-Каширської РДА.

За словами завідувачки відділення організації епідеміологічних досліджень Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Оксани Мазур, на Камінь-Каширщині протягом епідемічного сезону 2018-2019 років на грип та ГРІ перехворіло майже 6 тисяч осіб. Це становить 9,1 % від усього населення району, з них – 4111 дітей до 17 років.

«У порівнянні з минулим роком, цьогоріч у районі знизився рівень захворюваності на кір. Так, на сьогоднішній день зафіксовано 22 випадки захворювання цією недугою. Починаючи із п’ятого тижня, захворюваність на грип та ГРІ із середнього рівня (до 15 %) перейшла на шостому тижні у високий, а відтак становить 49 %. Найвища захворюваність ГРІ спостерігається серед дітей організованих колективів (30 %). Разом з тим, випадків захворювань грипом протягом епідсезону не зареєстровано. З метою запобігання поширенню грипу та ГРІ на території району та у зв’язку з високою захворюваністю школярів, враховуючи рекомендації Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України», дирекцією шкіл було тимчасово призупинено навчально-виховний процес в 11 загальноосвітніх школах району», – говорить Оксана Мазур.

Також вона наголосила, що найефективнішим заходом профілактики грипу була і залишається вакцинація.

Читайте також: На Камінь-Каширщині понад 70% безробітних жінок

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024