На Камінь-Каширщині вшанували воїнів-афганців

15 Лютого 2019, 17:00
На Камінь-Каширщині вшанували воїнів-афганців 4137
На Камінь-Каширщині вшанували воїнів-афганців

З нагоди 30 річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у приміщенні районного будинку культури відбувся тематичний захід, котрий зібрав воїнів-афганців, керівництво району та міста, громадськість. 

Повідомляє прес-служба Камінь-Каширської РДА.

Розпочався захід із виконання Державного Гімну України. Затим присутні вшанували пам’ять українських Героїв усіх часів, які загинули під час виконання військового обов’язку.

На заході виступили голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус та міський голова Василь Бондар.

«Часу не підвладно викреслити з пам’яті героїчні подвиги відданих синів і доньок України. Адже Афганська війна торкнулася кожної української родини. Доземний уклін вам, шановні учасники бойових дій, дорогі воїни-афганці, за вірне служіння Батьківщині, за мужність, за громадянську відповідальність, за патріотичне виховання молодого покоління. Ваші подвиги є взірцями відваги та бойового братерства, а також служать яскравим прикладом і для нинішнього покоління захисників України», – зазначив у своєму виступі керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук.

Потому слово взяв голова районної спілки воїнів-афганців Віктор Веремейчик.

«Сьогодні ми вшановуємо воїнську звитягу та хоробрість, справжню чоловічу дружбу, а разом із тим, – пам’ять про тих, кого назавжди забрала війна. На жаль, не усім нашим землякам судилося живими повернутися до рідних домівок. Але вони закарбовані в спогадах бойових друзів, продовжують усміхатися зі світлин у солдатських альбомах, вони вічно житимуть у згорьованих, люблячих материнських серцях. У цей пам’ятний день бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, миру, добра та Божого благословіння!» – зазначив він.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав воїнам-афганцям вручили почесні нагороди та відзнаки.

А молоде покоління та працівники районного будинку культури порадували присутніх своїми патріотичними виступами.

На завершення заходу, пам'ять загиблих воїнів-афганців вшанували покладанням квітів до пам’ятного знаку.












 

Читайте також: Мешканця Камінь-Каширщини ошукали інтернет-шахраї

Коментарі
15 Лютого 2019, 22:49
Вічна пам"ять мільйонам афгінців, що полягли від рук радянсько-комуністичних загарбників!
17 Лютого 2019, 11:02
За що їх вшановувати? <br/>За те, що фактично були окупантами на чужій землі?
17 Лютого 2019, 11:14
&quot;Доземний уклін вам, шановні учасники бойових дій, дорогі воїни-афганці, за вірне служіння Батьківщині, за мужність, за громадянську відповідальність, за патріотичне виховання молодого покоління. Ваші подвиги є взірцями відваги та бойового братерства, а також служать яскравим прикладом і для нинішнього покоління захисників України», – зазначив у своєму виступі керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук.&quot; - про яку &quot;батьківщину&quot; плете той дунайчук??? Від кого вони захищали українців на чужій землі????
18 Лютого 2019, 00:03
Шкода хлопців (а як можна було уникнути служби?!), шкода батьків, що втратили своїх дітей,шкода інвалідів, шкода ненароджених дітей тих, хто не повернувся додому шкода, так, по-людськи шкода.......Однак правда в тім, що назва тій кампаніі як повномасштабна збройна агресія Радянського Союзу проти іншої суверенної держави - Афганістану. Боротьба з моджахедами була лише приводом. Вбили спецпризначенці президента країни Хафізуллу Аміна (нехай той і теж вбив свого попередника), ввели радянську армію задля підтримки уряду в боротьбі проти опозиції, втягнули солдатів в громадянську війну. Жерв серед цивільного населення було мільйони. Адекватні країни, як то США, Японія, ФРН вже у 1980-му році не пустили своїх спортсменів на Олімпіаду в СРСР в знак протесту. Ми послідовно з РФ це злодіяння не засуджуємо і хочемо, або нас підтримав Світ, коли у 2014-му вже РФ ввела, в &quot;кращих&quot; радянських традиціях,&quot;обмежений&quot; контингент в Донецьку та Луганську області, попередньо прибравши АРК. А докори в адресу керівництва району мабуть зайві - не зрозуміти їм, це як партноменклатура, в їх словах &quot;за вірне служіння батьківщині&quot; увесь сік...
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024