У Камені-Каширському безробітним розповіли про нові технології вирощування картоплі

17 Лютого 2019, 11:07
У Камені-Каширському безробітним розповіли про нові технології вирощування картоплі 2909
У Камені-Каширському безробітним розповіли про нові технології вирощування картоплі

У Камінь-Каширській районній філії Волинського обласного центру зайнятості для жителів сільської місцевості провели навчальний семінар на тему: «Основи овочівництва. Новітні технології вирощування картоплі». 

Знаннями та досвідом ділився заступник начальника відділу агропромислового розвитку та інвестицій управління регіонального розвитку та інвестицій Камінь-Каширської РДА Іван Мартинюк.

1

 

«Для отримання високоякісного врожаю потрібно мати неабиякі знання та практичні навички. Треба особливу увагу звернути на підготовку ґрунту та вибір  матеріал. Адже від цього залежить майбутній урожай і дохід селянина. Міняються кліматичні умови, що вимагають нових знань та умінь, переходу до нових технологій  у веденні особистого селянського господарства» ­– наголосив лектор.

Іван Мартинюк розповів про умови, необхідні для росту і розвитку рослин, основні властивості та обробіток ґрунтів, охарактеризував найважливіші органічні та мінеральні добрива. Велику увагу під час семінару приділяли сучасним технологіям з вирощування картоплі. Присутні отримали багато цінних порад щодо вибору та обробки насіння, технологій висівання та обробітку, захисту рослин, реалізації вирощеної продукції.

У формі діалогу обговорювались проблемні питання, де кожен поділився власним досвідом, отримав відповідь на проблемні питання.


 

 

Коментарі
17 Лютого 2019, 21:55
І сміх і гріх.Тим людям так потрібні ваші повчання як картоплі колорадських жук.Не переводьте паперу...
18 Лютого 2019, 21:06
Краще б подбали про реально гарантований та вигідний ринок збуту врожаю картоплі.
19 Лютого 2019, 14:26
Є технології переробки бараболі на етиловий спирт. Якщо скрізь є попит на алкоголь та в будь-якому гаражі бадяжать фальсифікат, то доречно дати в аренду мініапарати для отримання етилового спирту з бараболі-це і буде реальний спосіб заробити грошей безробітним та вирватися з прірви бідності.
20 Лютого 2019, 05:02
Я вас шановний 777 цілком підтримую.Самогоноваріня 100% прибуткова галузь ,а з картоплі і всі 500% при її дешевезні- якби технологіям виготовленя обучили, булоб супер.Ато народ травить себе тим сурагатом з опілок, пилиб якісний харчовий- довше прожилиб...
20 Лютого 2019, 23:48
тут же не спирт головне, а технологія, яка може принести зайнятість. наприклад, араби винайшли спосіб дистиляції алькоголю, але самі ж ні краплини за комір не закидають.
22 Лютого 2019, 16:33
Картоплю вирощувати можна але у цих реаліях тільки для власного споживання. ля того що мати певний зиск, прибутки то варто напочатку організуватися в кооператив, поставити цілі та працювати над маркетингом. Наприклад на Горохівщині взялися над власним кластеом у вигляді Волинської картоплі. Споживання картоплі у світі збільшується приблизно на 10-15 щороку. Китай, Африканська, Єгипет у тренді зі споживання. Просто треба працювати розроблятися у кластер але це не одного року робота, про те можна спробувати і найголовніше що Волинська картопля має дуже чудові смакові якості. Роботи багато але слід допомагати оскільки селяни не можуть та невміють працювати в передпрожажній сфері, охо, хо.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024