У Камені-Каширському відбулася зустріч керівників району та духовенства

22 Лютого 2019, 13:33
Відбулася зустріч Нафанаїла та очільників Камінь-Каширського району 6414 Джерело: http://kam-blag.church.ua/
Відбулася зустріч Нафанаїла та очільників Камінь-Каширського району

Священнослужителі Камінь-Каширської, Личинівської та Михнівської округи на чолі із єпископом Волинським і Луцьким Нафанаїлом завітали до голів райдержадміністрації та районної ради, щоб обговорити питання церковно-державних відносин.

Загалом на зустріч прийшло понад три десятки священиків разом із благочинними Камінь-Каширської округи – протоієреєм Стефаном Михалюком, Личинівської округи – протоієреєм Андрієм Даукулісом, Михнівської округи – протоієреєм Володимиром Новосадом.

Як розповідає голова РДА Валерій Дунайчук, духовенство висловило побажання, щоб місцева влада не втручалася у релігійні процеси, які виникають у зв’язку з утворенням Православної Церкви України та щоб усі питання, котрі стосуються релігійної сфери, вирішувалися в дусі Конституції та законів України.

У відповідь їм зауважили, що перехід церков із УПЦ до ПЦУ, який спостерігається на теренах району, відбувається згідно із чинним законодавством. Тобто рішення про зміну юрисдикційного підпорядкування приймається двома третинами від кількості членів релігійної громади. Таке рішення засвідчується підписами членів відповідної релігійної громади.

3

4

Фото із сайт у Камінь-каширського благочиння

 

Коментарі
22 Лютого 2019, 16:22
попи прийшли з погрозами,чи чого???
22 Лютого 2019, 16:25
"щоб обговорити питання церковно-державних відносин.": раніше такого бажання не було, іще більше з початком Російської агресії.
22 Лютого 2019, 16:49
&quot;Поздно, батюшка...&quot;, казали колись жартівники, коли хотіли іншими словами скати, що &quot;поїзд пішов&quot;. УПЦ МП чомусь зовсім не працює на випередження негативних для себе подій і не використовує можливостей для свого єднання з народом. Не будемо далеко ходити, але був момент, коли Президент України напередодні Об'єднавчого Собору запропонував провести зустріч з її ієрархами, причому місцем аудієнції була обрана нейтральна територія - Український дім у центрі Києва. Тоді верхівку Церкви переповнювала а гординя, а, можливо, і зверхність, поєднана з впевненістю у своїй непереможності, бо Порошенка покликали на килим у Лавру. Ну, Петро Олексійович, таки, як не крути, не можна порівнювати Ісусом Христом, як це дозволяв собі настоятель Лаври щодо попереднього президента Януковича. От до того б побігли гуськом навіть на Банкову, бо ж зрозуміло чому - спільне начальство у Первопрестольній. <br/>Другим шансом, який упущено батюшками вищого і нижчого ешелонів, це участь у Об'єднавчому Соборі, навіть був шанс взяти перемогу на ньому і проголосувати за Митрополита Онуфрія, як очільника новоутвореної Української православної церкви. Але ж всі розуміли, що тоді довелося б зробити певне, образно кажучи, обрізання - з назви відпало б оте благословенне МП, а це вже на їх переконання єресь і зрада. Бо де ж то таке бачене, аби українці були гідні своєї автокефальної православної Церкви. Я вже не кажу, що майже всі єпископи і митрополити, у т.ч. і Онуфрій, у 1991 році з постанням незалежної держави підписалися з відповідною чолобитною до Патріарха РПЦ про українську автокефалію. Але запізніла Грамота від Московської церкви про дарування українцям автокефалії так і залишилась симулякром, а автономії православ'я в Україні так і не з'явилося. Можна називати й інші шанси УПЦ МП на зближення з народом, але того не сталося. Ото ж тепер єпископ Нафанаїл з батюшками хоче натиснути на місцеву владу, але рівень довіри більшості українців до місцевих колишніх, приблизно такий, як і до духовних колишніх...
22 Лютого 2019, 17:01
Дива дивні. Як з Президентом поговорити, то до себе на свою територію тягнули. А тепер зважились вийти за паркан і прийти в світську контору. Цікаво, а про що іще говорили брати по розуму та по життю в стінах адміністрації, окрім оприлюдненого. Якою була ця розмова, в якій атмосфері відбувалась, адже зійшлись в одному кабінеті, з одного боку, послушники Кіріла-Онуфрія, а з іншого – Президента-Савченка. Є всі підстави вважати, що сторони офіційною частиною лишились невдоволеними. Йдеться про керівника делегації Нафанаїла, якому придушили надію порішати справи «по-людськи». А ще про керівника Райдержадміністрації Дунайчука, який був змушеним говорити те, що не розуміє і не поділяє. Нез’ясованим залишається запитання – з ініціативи якої сторони відбулась зустріч на високому районному рівні і чому без брифінгу. Якщо ініціатором був Нафанаїл, то тут все просто. Отримав благословення, читай – наказ, від старшого за посадою і званням і прибув. Якщо Дунайчук, то навіщо було тягнути Нафанаїла з Луцька, а не місцеве духовенство чи духівництво? Якщо Дунайчук із Сусом за ПЦУ, то варто спілкуватись із релігійними громадами. Хай не безпосередньо, аби з МП не гнівались, але через місцеву пресу. Теж не напряму, а за допомогою головного редактора головної районної газети. А загалом. Відбулась комедія на невідому – одні вже не проти, але інші ще не можуть.
22 Лютого 2019, 17:17
Геть московських халуів Господи відкрий їм очі
22 Лютого 2019, 18:13
Рома. Щось одне. Бо на геть з відкритими очима вже не варто посилати
22 Лютого 2019, 18:24
На другій світлині ліворуч після Стефана отець Сергій? Ніц же не зрозуміло, що то за нарада.
22 Лютого 2019, 19:31
Щоб хоч якось зрозуміти про що йдеться мова, яка описана словами &quot;...щоб місцева влада не втручалася у релігійні процеси, які виникають у зв’язку з утворенням Православної Церкви України та щоб усі питання, котрі стосуються релігійної сфери, вирішувалися в дусі Конституції та законів України.&quot;, то потрібно назвати факти і розставити всі крапки над &quot;і&quot;. <br/>Якщо представники місцевої влади, поліція у т.ч., присутні на зборах релігійної/територіальної громади, де вирішується доля православної церкви, то вони у такий спосіб контролюють, аби все &quot;вирішувалися в дусі Конституції та законів України&quot;.<br/>Якщо територіальна громада складається з християн різних конфесій, наприклад, поряд з православними у селі проживають протестанти, іудеї, мусульмани чи й кришнаїти, о це одне. А якщо село моноконфесійне, тобто практично всі є православними, а вирішується лишень питання справжньої автокефалії, то як можна розділити - чим член територіальної громади відрізняється від релігійної? Рідше ходить у церкву на службу? Де облік відвідування? Де критерій кількості відвідування для віднесення людини до члена релігійної громади? Скільки разів на рік потрібно відвідати церкву: - 10 чи 20, чи 50 раз і позолотити/поцілувати руцю батюшки й матушки, аби тебе записали в членство? А як бути з старими людьми, хворими? А як слід вважати тих, хто справді рідко відвідує церкву, але має у хаті православні ікони, хрещений у цій церкві і т.п. Якщо це все є лишень у голові священника, можливо ще у пєвчих чи двадцятки, то все це наближені до попа і таці люди, котрі не бажають розпрощатися з цією &quot;богоугодною&quot; церковною місією. У церквах нема жодного усталеного чи визначеного обліку роботи парафіяльної громади, окрім церковних книг з обліком хрещення/вінчання/похорону людей нічого нема з обліку обороту грошей, змісту і рішень засідань згаданої вище двадцятки тощо. То про що і про яке втручання влади у діяльність релігійної громади йдеться? <br/>Тож не морочіть владі голову, краще зберіться десь поміж собою, шановні священники МП, порадьтесь та запропонуйте цілими благочиннями приєднатись до ПЦУ разом з членами релігійних громад. А якщо Онуфрій чи Нафанаїл буде читати вам мораль, то покажіть їм московський &quot;томос&quot; про автокефалію та чолобитну єпископів МП до Алєксія ІІ про автономію української церкви і скажіть їм - ми хочемо справжньої автокефалії, а не гібридної. От тоді точно влада не буде проти такого вашого спільного рішення, народ вас підтримає і це буде добрим прикладом для інших районів і областей України. Не втрачайте шансів залишатися з народом і Богом, про які хтось згадував у попередніх коментарях, інакше за якийсь час вам запропонують закрити вакансії десь за порєбриком, священник же парафії не обирає...
22 Лютого 2019, 20:24
Не можна зрозуміти лише одного: в місті церква УПЦ КП діє вже давно, але оказується,що всі чекали Томосу..... Ось і вся ваша віра <br/>:(((
22 Лютого 2019, 20:51
Якщо ви чогось не можете зрозуміти, то не обов'язково цим хвалитися публічно. Так виглядає, що Ви вище ставите себе від Вселенських Патріарха, Синаксиса і Собору і всіх цих подій світового значення, які сьогодні творяться в православ'ї...
22 Лютого 2019, 21:10
Скільки помісних церков вазнали псевдо томос?
22 Лютого 2019, 21:19
ПЦУ є в Диптиху Помісних церков, цим все сказано! Вона визнана Синаксисом і Вселенським Собором! А скільки помісних церков окрім Московської РПЦ, не визнало ПЦУ чи Томос? Де рішення їх Соборів про невизнання?
22 Лютого 2019, 21:25
в раків лі сьогодні якісь збори були прохання висвітліть
22 Лютого 2019, 21:26
Який який вселенський собор визнав ПЦУ??))))Офіційно не визнала &quot;ПЦУ&quot; Антиохійська Сербська Польська і Чеська Церкви.Кіпрська та Румунська не визнала священство у &quot;пцу&quot;,Тому думайте самі!
22 Лютого 2019, 21:28
Не журіться. Таких, як ви, що не можуть зрозуміти не бракує. А все тому, що від часів великого атеїзму, який в Україні розгорнув Хрущов та завдяки священикам, підготовленим в московських семінаріях, люди знають про церкву лише, як про ритуальне місце. Це дитину похрестити, не розуміючи, що то за таїнство, померлого відспівати, бо так прийнято. Потім, коли союз розпався почали масово вінчатись, так само не розуміючи для чого це насправді потрібно. Попам пояснювати що до чого спочатку комуністи забороняли, бо з релігією боролись. А згодом попи вже й самі забули для чого все робиться і остаточно перетворились на диск-жокеїв. Народ до церкви ходить, бо так кажуть треба. Хто щодня, хто раз на рік. Проте різниці між ними особливої немає. Хіба що ті, що вчащають до храму належать до категорії віруючих в місцевого батюшку. Особливо віра загострена в тих, з ким батюшка, їх символ віри, ділиться з ними церковними прибутками. Це пєвчі, старости та члени десятки або двадцятки. Спитайте їх що почім, в них одна відповідь – все, мовляв, в руках господніх, маючи на увазі свого священного покровителя та благодійника. І ось на початку 90-х в Україні з’явився Київський патріархат. Спочатку московські, тобто колишні попи занервували, бо злякались масового переходу людей від їхнього приходу до Київського. Це ж які гроші. Але згодом всі заспокоїлись. Навіть священики. Один до одного в гості почали ходити. Мир настав, чого сваритись, прибутків вистачало всім. Аж тут прийшла біда. Київському патріархату дали томос і він, завдяки цьому томосу, зрівнявся в правах з колишніми, тобто московськими попами. Навіть більше і жахливіше – відтепер, каже «стамбульський» патріарх всі права в Україні належать Київському патріархату, а той, що був слід називати московським. Словом горе прийшло в оселі бувших попів. Воно може б якось розрулили, але ні – головний керівник бувших попів, в миру Гундяєв, по роботі – Кіріл дуже сильно рознервувався через те, що тепер не матиме таких як колись грошей, бо тепер гроші прихожан потечуть до київських батюшок. І з того розпачу і гніву заборонив всім колишнім попам визнавати Київську церкву. Але ви знаєте наших людей. Їм весь час чогось бракує. Тому подивились вони на колишніх попів критичним поглядом і взялись переходити до нової церкви. А може воно на краще. Може в цій новій церкві люди щось про Бога взнають, в попів перестануть вірити, а головне – позбудуться москальських пережитків.
22 Лютого 2019, 21:35
Пропоную щоб всі, хто ставить підпис за перехід до ПЦУ, також підписували Заяву:<br/>&quot;ВІДРІКАЮСЯ від Української Православної Церкви МП &quot;
22 Лютого 2019, 21:56
Нагадайте но мені скільки років була невизнана ваша улюблена московська Церква? І тут можна віддати їм шану, більше ста років вони відстоювали своє право, і всіма правдами і неправдами таки відстояли. І якби навіть в світі була тільки московська Церва і ніяких інших, ми, українці, все одно просили би в Бога дати нам можливість мати свою Церкву. Бо якщо не просити, то звідки ж йому знати, що вона нам потрібна. А такі продажні холуї як ви, які не люблять ні нації своєї, ні мови своєї, ні землі своєї нам не стануть на шляху, бо нас більшість.
22 Лютого 2019, 22:16
Ти тільки зараз прозрів? Чому раніше про це мовчав і мовчки руку цілував? По телевізору сказали? <br/>Тупе стадо
22 Лютого 2019, 22:25
Все, що не робиться – усе робиться на краще... Хоч Церква очиститься від випадкових людей
22 Лютого 2019, 22:29
Слава Богу за все
22 Лютого 2019, 22:40
Для ПРОПОПА: Якщо вас заставили присягнути на вірність Кирилу і Путіну та поставити під цим свій підпис, то для чого комусь пропонувати цю комедію? Тим паче, ви ж не признаєте отого МП, боїтеся своєї справжньої назви, як диявол ладану...<br/>Для брехуна:<br/>По Кіпру: Цитую, &quot;Сьогодні, 18 лютого, відбувся синод Кіпрської церкви, на якому обговорили питання визнання Православної церкви України. Як повідомляє кореспондент ТСН, за результатами засідання представники синоду зачитали рішення, яке було ухвалене.<br/>Так, Кіпрська церква повністю підтримала Україну у її прагненні створити свою Помісну церкву. Зазначили, що наша країна мала повне право просити Вселенський патріархат про автокефалію.<br/>Також в ухваленому рішенні критикується Росія та її агресивна поведінка щодо ПЦУ. Священики зазначають, що у представників Російської церкви була змога прийти на собор та зазначити свою позицію відкрито і домовлятись про діалог, але цього зроблено не було, тож через своє ігнорування собору і втручатись у справи ПЦУ надалі права не мають.&quot;<br/>По Румунії: Румунська Церква заявила, що розглянула питання визнання ПЦУ і підтвердила готовність її визнати, але просить вирішити мовне питання для румунської громади та право правити румунською мовою на їхніх парафіях на Буковині, оскільки українські парафії в Румунії правлять своєю рідною. Тобто, вирішуються технічні питання і узгодження, аби не постраждали етнічні румуни в Україні.<br/>По Антіохійській та Сербській церквах: Антиохійська церква має свій соборний храм у Дамаску, а це Сирія, арабська країна, яка з допомогою Росії утримує колегу Путіна - Асада. Тож ніхто на цю церкву, а також на сателітів РПЦ - Сербську та ППЦ не розраховує, оскільки вони дотаційні від Москви. Рішення Собору про невизнання Чеської і Словацької церкви нема і не буде, вона сама щойно кілька років тому отримала з рук Варфоломія свою автокефалію і не дозволяє собі вискакувати поперед &quot;батька&quot; з будь-яких питань.<br/>Резюме: 1) Отже, офіційних соборних рішень про невизнання ПЦУ нема жодної. Є заяви окремих кліриків, але це їхня особиста і меркантильна точка зору. <br/> 2)Ваш брехливий коментар повністю відповідає духу і методам пропаганди РПЦ, що розраховані на малограмотних бабусь &quot;шєстих&quot; і інших московських &quot;шестьорок&quot;, котрі затесалися поближче до церковної таці. Амен!
22 Лютого 2019, 22:50
Шо ти мелеш, демагог?
22 Лютого 2019, 22:54
Слухайте, така злість з обох сторін. Добром це не закінчеться.
22 Лютого 2019, 22:58
Найкращими заявами невизнання так званої &quot;ПЦУ&quot; є те що з ними ніхто не спіслужить.На інтронізаці.&quot;Єпіфанія&quot; прибули лиш представники Варфоломія.Сому якщо всі так за &quot;ПЦУ&quot; чому з ними не співслужать?якщо не з самим&quot;Єпіфанієм&quot; то з їхніми &quot;єпископами&quot;.Звичайно легко виадувати всякі небилиці ніби це все Москва і т.д.Треба визнати що &quot;ПЦУ&quot; це просто політчна гра Порошенка перед виборами.100 років назад так була створенна &quot;обновленська церква&quot; яку тоді також підтримав константинополь.а потім вони визнали що помилились.Нічого в історії церкви немає нового.все повторю\ться а істинна церква стоїть а ви може називати їїї московською може казати що вона не з людьми,але все е дрібниці Церква з Христом,а його знали значить і нас гнатимуть
22 Лютого 2019, 23:05
Раніше були &quot;враги народа&quot; , тепер &quot;агенти кремля&quot; За сто року в у низ нічого не змінилося
22 Лютого 2019, 23:17
Пропоную щоб усі, хто ставить підпис за перехід до ПЦУ, також підписували Заяву:<br/>&quot;ВІДРІКАЮСЯ від Української Православної Церкви МП &quot;<br/>Щоб спалити мости
22 Лютого 2019, 23:40
Як можна выдріктися від того чого немає. Є Український екзархат Російської Православної Церкви.
22 Лютого 2019, 23:55
Проснись, ти сеЬеш.<br/>Є Українська Православна Церква МП з правами широкої автономії.
23 Лютого 2019, 00:34
не пишіть чого незнаєте.В Україні НЕ ІСНУЄ УПЦ(МП)!!!!В Украї<br/>ні існує Лише УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА під керівицтвом Блаж.МИТР.ОНУФРІЯ.Усілякі приставки вигаданні.Від 1990 року наша церква є незалежною та самостійною в своєму управлінні і має назву УПЦ.Ні екзархату ні митрополії РПЦ в Україні НЕ ІСНУЄ!!!
23 Лютого 2019, 00:44
Все буде так як має бути.
23 Лютого 2019, 00:48
Згоден
23 Лютого 2019, 01:18
&quot;Камінь. 20:50 22.02.2019 Шо ти мелеш, демагог?&quot;: Це не я, точно.
23 Лютого 2019, 01:40
І я – не я, і хата не моя
23 Лютого 2019, 01:51
Для здоровомислячої людини ще з 2014року і питання не виникало б переходити чи ні. Тут би ці смердючі попи мали б радіти що врешті мають свою незалежну Українську церкву. Але оце вошиве і смердюче завжди було проти країни в якій живе. Московські лахудри з своїми дебілованими прихожанами колотять країну вже 27 років і особливо активно п'ять років безнаказано. Десь в 43-му таких розстріляли б без суду і слідства, якби воно за Гітлера молилося. Як би вони не вертілися і не кіпишували кінець рускому міру буде невідворотно. Хто не перейде сам того переведуть. Зрадники мають пожинати свої плоди. Питання як бути з тими психічно хворими прихожанами московських будок. Можливо частина ще має шанс на одужання.
23 Лютого 2019, 03:41
Якийсь москаль під мене косить.
23 Лютого 2019, 09:16
Вибачте, привиділося. останнім часом буває
23 Лютого 2019, 12:19
Візит Нафанаїла з попами до Білого дому був лишень прикриттям для акції у Раків-Лісі, де московський десант благословив свою креатуру Ростислава і у такий спосіб спробував повернути приміщення церкви під свою юрисдикцію. Перереєстрація релігійних громад все розставить на свої місця і МП буде лишень у воротах, як це було з Нафанаїлом, який ще кілька місяців тому всі наради у своїй резиденції в Луцьку проводив російською мовою!
23 Лютого 2019, 13:53
Там ще й інший задум був. Як стверджують джерела в МП, планувалося, що Нафанаїл зі священниками та сотнями їх прихильників-вірян після &quot;інтронізації&quot; Ростислава і відлучення Миколая у Раків - Лісі пройде урочистою хресною ходою до Білого дому у Камені, зайде до керівництва району і з багатотисячною підтримкою МП піде до церкви на Волю, аби упередити наступний перехід цієї громади до ПЦУ. Але, сталося непередбачуване - місцеві віряни не прийшли для підтримки своїх духівників. Хіба прийшла &quot;шестая&quot;, яка має час доки кози не гонить на пашу, і ще десяток другий людей з двадцятки і пєвчих. Ось таке лишенько для місцевого благочинного сталося, прості люди не підтримали цей єпархіальний задум .
23 Лютого 2019, 14:20
Олдскульный хейтер. Каждое новое сопровождается одним и тем же комментарием от него. Он “знает”, как было раньше, и “уверен”, что ты пошел не той тропой и его миссия — сообщить тебе об этом.<br/>Не спутай этого хейтера с твоим лояльным подписчиком. Ведь когда ты тестируешь что-то новое, твое комьюнити тоже захочет высказаться. Так что не дай первому же негативному комменту запудрить тебе голову и прислушивайся к конструктивной критике. (Это для пацана-деда 07/16)
23 Лютого 2019, 14:39
ТОМОС дали новоутвореній Православній церкві України а не Київському Патріархату.
23 Лютого 2019, 14:57
Новоутвореній НЕВИЗНАНІЙ Православній церкві України, але ж, всі ми розуміємо, кому.
23 Лютого 2019, 15:12
Треба віддати належне методиці захисників РПЦ в Україні. Все просто і геніально. Один за одним з маніакальною послідовністю повторюють одні й ті самі слогани. Це робота не на рівні Нафанаїла і навіть не на рівні Онуфрія. Методику «опору» розробили фахівці. Так само маніакально їм заперечувати немає сенсу. Тому було б добре і корисно, якби редакція, принаймні для справи запобігання розпалюванню ворожнечі, на церковному грунті, унеможливила коментування повідомлень з приводу переходу громад до ПЦУ. Або знайшла фахівця/фахівців, які, як науковці, дали пояснення з приводу усіх нісенітність заступників «УПЦ-МП». То мають бути і священики, і викладачі університету.
23 Лютого 2019, 15:19
Ага, цензура наше все. Європа)
23 Лютого 2019, 16:07
Не бачу сенсу, аби редакція унеможливила коментарі щодо переходу парафій в ПЦУ. Як і не варто шукати фахівців з роз'яснення нісенітність, оскільки проукраїнські громади формуються не тільки і не стільки в коментарях на сайтах. Переважна більшість &quot;фахового опору&quot; на цьому сайті йде зі смартфонів і ПК священників МП, котрі використовують методички з єпархій, розроблених за порєбриком та інструкцій від благочинь. Вони зводяться до невизнання ПЦУ Помісними церквами світу, але це маніпулятивна штука, оскільки немає жодного синодального рішення окрім РПЦ, яке б підтверджувало цю московську &quot;радість&quot; невизнання. Потрібно пояснювати людям, що визнання автокефалії ПЦУ є важливим фактором, оскільки впливає на загальний авторитет цієї молодої Церкви у світі, але зволікання з визнанням, врешті, і навіть як до РПЦ прогнозовано долучаться з офіційним синодальним невизнанням Антіохійська, Сербська і Польська помісні церкви, жодного відношення до канонічності ПЦУ вони не будуть мати. Контингент прихильників МП за освітньою і ментальною підготовкою на порядок нижчий, аніж в ПЦУ. Тому, най ся діє воля Божа, головне не пропустити повз увагу провокацій МП на протистояння на вулицях, бо це для них &quot;спасіння&quot; перед Первопрестольною.
23 Лютого 2019, 16:18
Путін – вбиває українців. РПЦ – служить Путіну. УПЦ – філія РПЦ. УПЦ – служить Путіну
23 Лютого 2019, 16:37
Роззуй очі - де УПЦ, а де путін?
23 Лютого 2019, 16:55
Ти, &quot;друже, близорукий, якщо не бачиш як УПЦ МП справненько кропить &quot;святою&quot; водою з Ростова на Дону російську техніку, зброю і &quot;шахтарів з трактористами&quot; з неозорої Росії, котрі окупували Донбас і благословляють на вбивства українців ЗСУ, що боронять нашу державу. Чи ти - тойво, з лугандонців і тому не бачиш ні путіна з кирилом в РПЦ, ні ролі МП, як її ідеологічного підрозділу на наших землях???
23 Лютого 2019, 17:01
УПЦ самостійна і незалежна. Бачу, що вона благословляє українських воїнів. Все інше - від лукавого.
23 Лютого 2019, 19:17
Ну так, а хто б сумнівався? Політика &quot;ихтмнетов&quot; вона ж не тільки у &quot;собирателя земель&quot; Пу, але й у його капелана Гу та їх &quot;вежливой зелёной&quot; агентури на місцях. Саме через таку &quot;сліпоту&quot; та близорукість і йдуть від вас люди...
23 Лютого 2019, 19:45
Пу... Ху... Тих хто йдуть і людьми-то назвати соромно
23 Лютого 2019, 19:53
Німці прийдуть - підуть в старости, як і їхні батьки робили.
23 Лютого 2019, 20:30
старий маразматик Przepraszam
23 Лютого 2019, 20:37
12 и, по причине умножения беззакония, во многих охладеет любовь;<br/>13 претерпевший же до конца спасется.<br/>(RST+ Матф.24:12,13)
23 Лютого 2019, 20:47
New Age - отєц звездоній
24 Лютого 2019, 02:59
Личини,Сошично,Качин,Нуйно не перейдуть в ПЦУ, Священники там з досвідом керування стадом.
24 Лютого 2019, 11:53
Добрий Пастир—це той, хто доглядає овець. Він допомагає їм знаходити їжу й воду. Він не дає їм зашкодити собі чи загубитись. Він знає, любить їх і навіть віддасть життя, щоб врятувати їх.
24 Лютого 2019, 12:09
Стадо,це ти і тобі подібні
24 Лютого 2019, 12:18
Значить, що Священники там - Добрі Пастирі
24 Лютого 2019, 12:39
РПЦ – це опора Путіна. УПЦ – це опора РПЦ. УПЦ – це опора Путіна
24 Лютого 2019, 12:56
Путін захищає священиків УПЦ від українців. Священики УПЦ ♥ Путіна
24 Лютого 2019, 13:25
Сам хоч зрозумів, що написав? Напевно, колбасить тебе не по-дитячому)
24 Лютого 2019, 13:26
Вибачте, ковбасить
24 Лютого 2019, 13:34
Проси пробачення за стадо! А Личини не розкольники і в ніяку ПЦУ не збираються. Нехай як є так і залишається.
24 Лютого 2019, 13:52
Читай Біблію! Ми і є стадо. Я в тому числі
24 Лютого 2019, 13:55
Тому нам потрібен Пастир - Священник. Личини, так тримати!
24 Лютого 2019, 14:01
&quot;Личини,Сошично,Качин,Нуйно не перейдуть в ПЦУ, Священники там з досвідом керування стадом.&quot;: якщо з досвідом то точно перейдуть. Адже найбільш досвіченні переходять до ПЦУ, а відносно стада то так Ми є стадо Христове.
24 Лютого 2019, 17:09
У трикутнику кафе &quot;Дружба&quot;-пошта-знищенний Іллінський храм, за совка був відомий громадський заклад, який доглядав асенізатор Колдубовський з наскельними написами та графіті такими як тут.
24 Лютого 2019, 17:36
Личини,Сошично,Качин,Нуйно не перейдуть в ПЦУ, Священники там з досвідом керування стадом. _Не перейдуть бо не бачать фінансової вигоди...
24 Лютого 2019, 18:29
Не суди по собі про всіх
25 Лютого 2019, 02:09
На першому фото справа в кубанці?
27 Лютого 2019, 22:45
Шляхти,марфи, камені... які проти упц, ви далекі від церкви ви від лукавого
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром