Нафанаїлу не вдалося втримати настоятеля раківліської парафії у Московському патріархаті

22 Лютого 2019, 22:05
Нафанаїлу не вдалося втримати настоятеля раківліської парафії у Московському патріархаті 9752 Джерело: http://volyn.church.ua
Нафанаїлу не вдалося втримати настоятеля раківліської парафії у Московському патріархаті

Настоятель храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці села Раків Ліс разом із громадою перейшов у ПЦУ.

Таке рішення він прийняв після релігійних зборів, що відбулися 17 лютого.

Нагадаємо, як повідомив для Район.Камінь-Каширський один із ініціаторів приєднання релігійної громади раківліського храму до ПЦУ, тоді лічильна комісія зафіксувала більшість голосів за зміну юрисдикційного підпорядкування.

Тож управління Волинської єпархії ПЦУ відповідним розпорядженням уже прийняло парафію в клір, а її настоятелем призначило протоієрея Миколая Смолярчука.

На зборах священиків Камінь-Каширського району, які відбулися 21 лютого, єпископ Волинськиий і Луцький Нафанаїл спробував переконати отця Миколая змінити своє рішення про перехід у ПЦУ, однак священик залишився на своїй позиції.

У п’ятницю, 22 лютого, Нафінаїл знову побував на Камінь-Каширщині та відвідав парафію у селі Раків Ліс.

Як інформують на сайті Волинської єпархії УПЦ, владика звершив молебень на порозі Свято-Благовіщенського храму разом з прихожанами, котрі залишаються вірними УПЦ.

Після молебню зачитали указ про призначення настоятелем громади УПЦ протоієрея Ростислава Сіжука та оголосили заборону у служінні Миколаю Смолярчуку.






 

Фото із сайту Волинської єпархії УПЦ

 

 

Коментарі
23 Лютого 2019, 00:34
Геть московських попів з Раків:-Лісу
23 Лютого 2019, 01:03
Отець Миколай як добрий пастер своїх овець не покинув своїх відданих православній вірі, пішов з Ними до спокути. Жму цьому пан-отцю руку.
23 Лютого 2019, 01:04
Молодець о.миколай.геть московських попів .ходять в держоргани за дотримання закону а самі каламутять людей<br/>В раків ліс самі вирішили без кремлівськихп попіків
23 Лютого 2019, 01:08
Зрадник істинним віруючим не наставник,як він сам виразився у свій захист: я трохи заблукав, а насправді йому порошенкові долари очі засліпили і він продався, як іуда
23 Лютого 2019, 01:15
Хочу вам сказати він українець в ви приєднуйтесь<br/>Ми є українці
23 Лютого 2019, 01:15
Ваш смолярчук все життя повертав шапку за вітром,а тепер у раків ліськихі прихожан буде справжній наставник,і хай милосердний Бог допоможе прихожанам зберегти віками намолений храм
23 Лютого 2019, 01:19
Заголовок просто розсмішив «Нафанаїлу не вдалося втримати настоятеля» <br/>Та кому треба такий настоятель - ЗРАДНИК!!! <br/>Немає йому тепер прощення
23 Лютого 2019, 01:28
&quot; все життя повертав шапку за вітром&quot;: по моєму до цього часу вітер дув з Москви. Якщо він цього разу став з підвітряної сторони Києва то звідтіля вітер вже давно дує, тільки Ви цього не відчуваєте оскільки Ви манкрути, забули своїх батьків, дідів та прадідів.
23 Лютого 2019, 01:30
А православним так неможна ображати хто за Москвою будь ласка до Кирила. А ви були на сході
23 Лютого 2019, 01:33
ЦІкаве звинувачення про так звану зраду отця Миколая. Кого він у цьому випадку зрадив? За Ним більшість і він пішов за НИМИ, спокутувати свої гріхи так як і Ви намагаєтеся спокутувати свої. ВІн, що повинен спокутувати перед Вами чи Нафанаїлом? Хтось там ще ревніше говорив про інших - не судіть і судими не будете.
23 Лютого 2019, 01:39
Треба вирішувати все мирно.Давайте не будемо ображати один одного.У кожного свій вибір
23 Лютого 2019, 02:14
Ті, що сьогодні волали за забором, показали свій рівень віри і культури. Таке одержиме сатанинське репетування я чула тільки від душевно хворих людей. Як добре, що ті віруючі, хто сьогодні молився, не опустились до їх рівня розвитку. <br/> Одумайтесь, люди, вам тут жити, гуляти весілля, народжувати дітей, іти в останню дорогу. Вами має керувати здоровий глузд, а не ті, кому платять перед виборами за цей заколот. Не ведіться на їх дурні дешеві казочки. Для них у цьому житті все купується і продається.<br/> Раківлісці - ви у всі часи були виваженими і поміркованими людьми! Не дозволяйте цим копійчаним душам над вами насміятись!
23 Лютого 2019, 03:56
Звернусь до МПшників. Ви захищаєте москву тому, що вона до вас ще не добралась. Моя тітка з Маріуполя теж захищала сєпарів і була заклятою прихильницею руського миру, до першого обстрілу на вулиці Київській. Людині вистачило 20 секунд для того щоб осмислити правду. Особисто буду молитись щоб вам і вашим дітям не доводилось відчути на собі такі методи переосмислення правди!
23 Лютого 2019, 09:27
УПЦ є незалежною, а ПЦУ - ні
23 Лютого 2019, 09:51
Шановні, всі ми і ви продажні- вибори були -пані Конст... обирали як благо конверти брали з грошенятами в будкультури Раків Ліса. І ще ви хочета там справедливості
23 Лютого 2019, 09:56
Такіж захисники мп на донбасі кликали путіна,бо їм бачте Україна смерділа,а тепер вони захлинулися війною,і вам все Українське не потрібне ,чи може ви не потрібні Україні.
23 Лютого 2019, 10:39
&quot;Неначе люде подуріли...&quot;?!Всі проти Путіна, а він лише жде коли ви самі одне одного з&quot;їсте.Нема страшнішої війни,як релігійна.&quot;Схаменіться! будьте люди, Бо лихо вам буде.&quot;!
23 Лютого 2019, 10:55
В Раків Лісі серед біснуватих істеричних адептів &quot;московської церкви &quot; біла присутня мати загиблого Івана Сотника з Осівців... репетувала найголосніше, поки її не пристидили ... <br/>Кого ви туди звозили , ніщики-сакидони ?
23 Лютого 2019, 11:18
Часто на зборах біля ЦЕРКВИ в адрес молодих людей від прихильників мп було чути, що ми рідко ходимо до храму. Шановні, багато хто з вас в мої роки незнав де знаходиться ЦЕРКВА. Вхопивши в одну руку сапку, а в другу транспорант ви бігли на сапку, дойку та інші роботи з думкою про норму, план і щоб не поставили раком на партійних чи комсомольських зборах. Зараз ви стали такими вірними ніби з народження з храму не виходили. Ви кажете, що УПЦ не підпорядковується мп. Тоді у мене до вас таке питання, чому зятя Татяни Малашевської (Бігун) після закінчення семінарії в Луцьку відправили служити в РФ в Іркутську область, що в Україні немає парафії? А на рахунок Ростислав то нехай запасається скипідаром, щоб було чим мазати п'яти коли вилітатиме з Раків Лісу.
23 Лютого 2019, 11:36
Ті, хто несамовито репетував, їх добре знають, не говоріть дурниць, з синюшним обличчям раківліська освітянка в минулому і інші... Якщо ця мама і була, то її одну можна виправдати і зрозуміти всім, у неї кричить душа. Тільки претензії до того, хто прийшов на крові людей на майдані і обіцяв завершити цю війну за добу. А на сьогодні все, що зробив, то розпалив ще одну-релігійну. Під кожні вибори подарунок, для того, щоб люди не бачили економічних проблем і не притягнули їх до відповідальності за долю країни і за свої обіцянки, тоді можна добре грабувати, поки дурні будуть чубитись.
23 Лютого 2019, 11:51
Вже п'ять років триває російсько-українська війна і щодня гинуть наші воїни. І кінця цьому всьому не видно. То якось не по-християнськи молитися в українських церквах за ініціатора &quot;руского міра&quot; Кирила. &quot;Боже Великий, Єдинний, нам Україну храни&quot; - ось що потрібно просити у Всевишнього. Господи! Дай хоть трішки розуму.
23 Лютого 2019, 11:59
Поки ви тут дискутуєте, доказуєте свою канонічність і незалежність від Росії,організовуєте якісь типу спільні молитви, куди звозите пів області « православних» у Жидичині один із ваших панотців взяв дробовика і пішов розстрілювати людей.Кажуть, був п»який . Як то кажуть, що у тверезого на умі, те у п’яного на язиці. От вам і зразок християнських чеснот . Але це добре. Бо не встигнеш тепер 102 набрати, як поліція прибуде.
23 Лютого 2019, 12:36
Так дуже багато із К-Каширського району їздять на заробітки до Москви.....Нерозумію???
23 Лютого 2019, 12:36
Якби не Томос, Україна ще невідомо скільки років не знала, наскільки вона просякнута «русским миром». Виявляється, що носіями цього варварського безкультур’я є не лише захланні чиновники, левова частка правоохоронців, суддів, як здавалось ще на самому початку цього року, а й переважна кількість священиків УПЦ-МП. З коментарів, які ідуть від цих людей стає зрозумілим, що вони є носіями хамства, невігластва, агресивності. А тому виходить, що автокефальність українського православ’я потрібна не стільки для того, аби бути рівними серед рівних в православному й навіть всьому християнському світі, а перш за все, для того, щоб відмити країну від цього бездуховного бруду. Мало позбавити їх доступу до широких мас суспільства, загнати їх в «катакомби», «допомогти» переїхати на землі, на яких зародилась і культивується культура хамства, невігластва, агресивності, важливо найближчим часом продемонструвати, перш за все молодим людям, різницю між Церквою християнською та московською релігійною організацією, яка зухвало називає себе православною. Пройде не так вже і багато років, коли усі казатимуть про передбачливість і історичну мудрість Патріарха Варфоломія, який зважився відкинути московську облуду і в супереч багатьом факторам надати українцям Томос. Томос – це основний засіб очищення України й значної частини православного світу від московської псевдо православної плісняви.
23 Лютого 2019, 12:36
Так дуже багато із К-Каширського району їздять на заробітки до Москви.....Нерозумію???
23 Лютого 2019, 12:59
Пцу, жодна з 14 православних церкв невизнала ,окрім османської імперії...
23 Лютого 2019, 13:15
Скільки ви москалі будете ображати смолярчука більшість громади с<br/>Раків ліс вони вирішили і все ходіть в ПЦУ ніхто вас гонить.а якщо ні з ковеля ходить поїзд в Москву.щасливо
23 Лютого 2019, 13:28
А Ви, шановний, якщо звісно у Вас є діти виростіть їх, виховайте ,освіту дайте і навчіть їх доброти, культури і того, що ми є , громадянами України-вільної, незалежної . Погляньте у паспорт, якщо Ви вчилися у школі, і зверність увагу чи Ви є громадянином України, чи Росеї. Прочитайте (там де написано &quot;нормальним&quot;) і зрозумійте, які люди освічені живують у нашому дорогому мені селі Раків-Ліс і подумайте чи варто Вам неосвіченому писати різні дурниці.
23 Лютого 2019, 13:33
По-перше, попе, ПЦУ визнавав Константинопольський Патріархат. Отже лишилось 13. По-друге, УПЦ-МП має документ, який засвідчує її автокефалію? Ні, немає, бо УПЦ-МП орендує канонічність в РПЦ, яка в будь-який момент може відмовити в оренді. Так воно і буде.
23 Лютого 2019, 13:41
Констатинополь де знахожиться....))))
23 Лютого 2019, 13:52
Тільки моральні виродки, а не патріоти, могли віддати Константинополю одну із найвизначніших пам'яток культури України- Андріївську церкву в Києві .
23 Лютого 2019, 14:14
а правильно &quot;раково-ліської&quot;
23 Лютого 2019, 14:26
07/27 - це мабуть хейтер кобіта, яка на мене запала та два дні підряд смітить тут номером 777.
23 Лютого 2019, 14:34
Не розумію, хто заважає? Слухайте політиків - переходьте в свою турецьку церкву. Тільки не називайте її незалежною і не розповідайте, що іншим робити.
23 Лютого 2019, 14:40
Фігня якась. Піди проспись
23 Лютого 2019, 14:58
менша фігня, чим твоя одержимість Туреччиною
23 Лютого 2019, 15:11
Треба віддати належне методиці захисників РПЦ в Україні. Все просто і геніально. Один за одним з маніакальною послідовністю повторюють одні й ті самі слогани. Це робота не на рівні Нафанаїла і навіть не на рівні Онуфрія. Методику «опору» розробили фахівці. Так само маніакально їм заперечувати немає сенсу. Тому було б добре і корисно, якби редакція, принаймні для справи запобігання розпалюванню ворожнечі, на церковному грунті, унеможливила коментування повідомлень з приводу переходу громад до ПЦУ. Або знайшла фахівця/фахівців, які, як науковці, дали пояснення з приводу усіх нісенітність заступників «УПЦ-МП». То мають бути і священики, і викладачі університету.
23 Лютого 2019, 15:13
В мене одна одержимість - Господом Богом і Спасом Нашим Ісусом Христом. А вас неприкаяних завжди несе за вітром.
23 Лютого 2019, 15:18
Я не філолог, тому мені байдуже як.
23 Лютого 2019, 15:45
Усе що несе ТВ рашки,теж саме повторюють московські попи
23 Лютого 2019, 16:16
Путін – вбиває українців. РПЦ – служить Путіну. УПЦ – філія РПЦ. УПЦ – служить Путіну
23 Лютого 2019, 16:33
В твоєму ланцюжку є прогалина! УПЦ самостійна і незалежна
23 Лютого 2019, 16:34
Які факти проти?
23 Лютого 2019, 18:03
Позїзджалися Московські попи а батюшка Николай не прийшов. Ви люди тут всі рвіть горла за церкву а я в стороні відсижусь. Нічьо так у нас настоятель.
23 Лютого 2019, 18:26
Цікаво, якому ж батюшці збирали гроші на хлів по 100 грн. з кожного будинку с.Раків-Ліс. Часом не Ростиславу? Давайте добудуємо йому будинок,той що знаходиться по вул.Коніщука в Камені-Каширському. Люди роками стоять у черзі для отримання землі під забудову. а тут, бац із Качина прямо в місто - заслужив. 30 років знайома із Смолярчуком М.О.,а щоб заглядав у чарку вперше чую із Ваших слів. Подивіться на себе, бо з такими людьми як Ви, важко збудувати вільну,чесну,незалежну Україну.І не підписуйтесь більше (прихожани церкви), не відбивайте людям бажання іти до ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ
23 Лютого 2019, 19:50
Судячи зі слів - суцільна невинність. Піди покайся, бидло.
23 Лютого 2019, 20:13
Люди схаменіться, хто яку обрав церкву і ходіть в неї не навязуйте нікому своєї думки... Не обзивайтеся ... Як там кричали &quot;сєпари&quot;.... Дуже прикро Сельвісюка Івана, той що в Москві надає роботу родині,та й не тільки родині а й багатьом жителям району, а вони тут відстоюють.... Стоять у кучці де вигукують гасло&quot; сєпари &quot;....І ніби в церкву часто ходили, а коли молебень була то в кучці за воротами стояли бо ж&quot; московські попи &quot; понаїзджали, навіть не хрестилися.... Як так.... Бог з Вами.... Та волати хочеться.... Та хіба ж не в Росію їздите на заробітки... Не в Росії живуть ваші родичі.... На 5 році війни вам церква не та вже стала... Та не беріть Бога за бороду.... За все рано чи пізно будемо відповідати.... А на рахунок Смолярчука, Бог йому суддя також, та він підвів обидві сторони. .. &quot;Своїх&quot; навіть не підтримав... Ховався у куточку в Крама з Мицьком.. А народ кричить...
23 Лютого 2019, 20:28
Ох і бедлам тут розвів ненза з району
23 Лютого 2019, 20:30
Та хай іде лісом той смолярчук, не переймайтеся. Бог йому суддя.
23 Лютого 2019, 20:34
12 и, по причине умножения беззакония, во многих охладеет любовь;<br/>13 претерпевший же до конца спасется.<br/>(Матф.24:12,13)
23 Лютого 2019, 20:49
Ростислав далеко не пішов. Башльонув щоб в ракові поставили а нещодавно з михновкі йому відсипали пару гривень) Нащо польща? йдем в попи там бабло крутиться))
23 Лютого 2019, 21:01
Знайомий з о. Ростиславом, дуже хороший і порядний!!!! І молодчина Що так відважно тримається!!! А За хлів ви не дорікайте і за гроші що здавали, треба було не давати вас не силували. І не батюшці гроші здавали, а на ЦЕРКОВНУ Хату, де могтиме жити священик, який буде правити у селі
23 Лютого 2019, 21:06
Ти там свічку тримав, антихрист? Не свідчи неправдиво проти ближнього твого.
23 Лютого 2019, 21:13
Якщо Ростислав такий правильний то хай розкаже як хотів церковну хату приватизувати . Церква у раківліс була українська з самого початку до 1945 року
23 Лютого 2019, 21:29
Знайомий з о. Ростиславом, дуже хороший і порядний!!!! І молодчина Що так відважно тримається!!! А За хлів ви не дорікайте і за гроші що здавали, треба було не давати вас не силували. І не батюшці гроші здавали, а на ЦЕРКОВНУ Хату, де могтиме жити священик, який буде правити у селі<br/><br/>Відповідь: Таке враження що це Ростік сам за себе написав. Хороший і порядний.... Тримається. А за що він тримається? За те що ніколи не було його. Нісенітниця. Ті попи геть обнагліли. Все їм дай і на життя і на прожиття. Незабагато буде? Інші своїми мозолями заробляють щоб вижити а вони тут приходять і тримаються.
23 Лютого 2019, 21:39
Відповідь: Таке враження що це Ростік сам за себе написав. Хороший і порядний.... Тримається. А за що він тримається? За те що ніколи не було його. Нісенітниця. Ті попи геть обнагліли. Все їм дай і на життя і на прожиття. Незабагато буде? Інші своїми мозолями заробляють щоб вижити а вони тут приходять і тримаються.<br/><br/><br/><br/>Не давайте і не догадайтесь... Ну хіба заставляє хтось давати????? Чи хтось комусь не дає служити Богові, якщо вже так гроші вам муляють.... Та вам такого не дано!!!! З Любові Все починається, а у вас ненависть, завість..... Тепла вам!!! Не Є Я частим прихожаном церкви, але до батюшки Ростислава велика повага!!!!! Гроші Для нього не є головним чинником життя, віра в Бога ось для нього все, аби мир був і злагода!!!!
23 Лютого 2019, 21:43
Все вірно написали.О.Ростислав порядна людина,дай йому Боже сили і терпіння пройти всі випробування
23 Лютого 2019, 21:53
Якщо в тебе ВРАЖЕННЯ, то йди ... лісом
23 Лютого 2019, 21:56
Ти багато дав, невдаха?
23 Лютого 2019, 22:02
Чому сьогодні отець Миколай не правив в церкві
23 Лютого 2019, 22:08
Я вважаю,що кожен має свою думку і кожен буде відповідати за свої гріхи сам, яку церкву він би не обрав. Головне це віра у Бога!!! А те що ви тут поливаєте брудом батюшок, то це ще більший гріх.
23 Лютого 2019, 22:09
А хто правив?
23 Лютого 2019, 22:10
Хто з вас без гріха, - нехай перший кидає у мене камінь!
23 Лютого 2019, 22:11
Почитавши Ваш допис та йому подібні, складається враженння, що ви люди, далекі від церкви,що не дотримуєтесь Божих заповідей.Образи, брудні слова, злість і ненависть тут на сторінці - все це сьогодні почуєш і в храмі, на території церкви, поза нею. Бійтесь бога, ви ходите в церкву, а не до священників. У багатьох містах України спокійно заходиш в будь-яку церкву, помолишся, подасиш за здоров'я, поставиш свічку і ніхто тебе не спитає в яку я ходжу. І не потрібно людей стадом, бо завтра причеплять цей ярлик Вам особисто!
23 Лютого 2019, 22:16
Не вам їх судити.
23 Лютого 2019, 22:19
Гля як бистро кури Ростікові налетіли.
23 Лютого 2019, 22:20
&quot;Дуже прикро Сельвісюка Івана, той що в Москві надає роботу родині,та й не тільки родині а й багатьом жителям району,&quot;: я дуже добре знаю цю людину та того самого Івана про якого тут згадують який усе свідоме життя прожив в Росії але українець у сьомому коліні й не продався за російські рублі, не знищив у собі українця. Горою стоїть за кожного українця, а Ви шакали обзиваєте його родину по чім світ стоїть. Та цей Іван Іванович більше во стократ українець в Росії ніж Ви тут в Українці з українським паспортом. Я сам дійсно недавно був близько тих місць й хотів все-таки знати про Івана Івановича та його родину ближче й про що вони думають й сьогодні отримав відповідь майже на усі питання. Ось Вам відповідь на усі Ваші запитання - родина все життя була пов&quot;язаа з Росією але свого українства не втратила. Респект.
23 Лютого 2019, 22:21
Давайте не будемо ображати двох батюшок
23 Лютого 2019, 23:07
о Микола є наш батюшка, а московські попи не хай їдуть у московію
23 Лютого 2019, 23:19
То перестаньте нести брєд що смолярчук якісь гроші за то отримав.
23 Лютого 2019, 23:26
Скажіть ви всі спокійно лягаєте спати.бо я чомусь ні і серце підказує що має бути церква яка є.А ПЦУ можна побудувати у нас таке велике село...
23 Лютого 2019, 23:27
отєц сергій тут при ділі?
23 Лютого 2019, 23:57
П'ять років тому почали війну на сході через &quot;мовний закон&quot; . А тепер на заході людей через церкву людей між собою &quot;лоб в лоб звели... Подумайте трохи і не сваріться....
24 Лютого 2019, 00:00
Абсолютно спокійно будуть лягати спати як більшість жителів селаРаківЛіс. А сердце мені підказує , що мабудь велика громада великого села виплекала собі церкву . І решта кучка села нехай собі побудує російську церкву . А то прикольно виходить- всім селом церкву відбудовували, щоб 2-3 десятка могли молитись , а решта то вже тепер не релігійна громада. Тобто ви нам церкву виплекали, всім спасібо, допобачення, ідіть собі тепер побудуйте.Бо бачте го вірую ще не вивчили, а ми вивчили, то ми тепер тут з Ростіком тіпа главні.
24 Лютого 2019, 00:08
Я ЗА МИР В НАШОМУ СЕЛІ...ПОТРІБНО ЗНАЙТИ ВИХІД ДЛЯ ВСІХ Я НЕ ПРОТИ УКРАЇНСЬКОЇ ЦЕРКВИ...
24 Лютого 2019, 00:09
П'ять років тому почали війну на сході через &quot;мовний закон&quot; . А тепер на заході людей через церкву людей між собою &quot;лоб в лоб звели... Подумайте трохи і не сваріться....
24 Лютого 2019, 00:23
Який мовний закон!!!!чим вас обкурюють у московських церквах?що там замість ладана? Розігнані студенти, розстріляні люди на майдані,захоплений Крим , захоплений Донбас, збитий літак із сотнями невинних людей з російських буків,тисячі людей загинули, мільйони без домівок!!! І це все через мовний закон ?!!Ви шо , пробачте, дебіл? Я культурніших слів не маю.Не треба своє держави, мови, культури , церкви- то у Росію і там попробуйте права показати .Ага , іще церкву там українську попробуйте знайти чи хоча б бібліотеку.
24 Лютого 2019, 00:24
Хто біля палаток вартує? Може то і добре,разом і нашу Церкву ПЦУ охороняє
24 Лютого 2019, 00:28
Ну попробуйте , з Шестою можете спробувати домовитись, вона навіть знає як правильно батюшка має хреститись, чи з іншою елітою села, там аверс показав кілька екземплярів. Цікаво , який вони запропонують вам вихід? О , знаю який» Ви собі церкву постройте ч моліться, а нашу не чіпайте». Головне як будете з ними вихід шукати, то стійте подалі, бо можна і без очей залишитись
24 Лютого 2019, 00:46
«Кохайтеся чорнобриві,та не з москалями,<br/>Бо москалі-злі люди, зроблять лихо з вами....»Дійсно ,що з вами всіма поробилося?Донедавна були щирими,добрими,привітними людьми.Як сталось так сталось,час не веренеш,але досить сипати ті прокльони і образи,бо ж за все прийдеться на страшнім суді відповідати
24 Лютого 2019, 00:48
Давайте, хлопці, поміряємось хто більший українець
24 Лютого 2019, 00:49
Мальва закриється і сторожі додому підуть.
24 Лютого 2019, 00:50
Та цей Іван Іванович більше
24 Лютого 2019, 01:37
Вважаю, що всім хто перейшов в ПЦУ необхідно терміново бігти в Стамбул і перехрещуватись самим і перехрещувати своїх дітей і внуків бо до смерті не знайдуть спокою (та і потім також) з хрещенням в УПЦ! Їм після історій ХРЯКА МАЛЬДІВСЬКОГО тяжко стало жити! Єпіфаній мабуть на службі Кирила поминає в рукав, що б вроді і згадав і патріоти не почули, бо такі нові прихожани відразу люструють! Вже говорити почали ПЦУ-ні що головне не те що в нас всвіті ніхтоне визнав, а те що з Константинопольським патріархатом нхто відносини не розірвав! Хто привіз долари з Росії нехай терміново їх палять бо Рсійські мікроби з вошами зайдуть з тилу чи з Білоруської сторони і загризуть!
24 Лютого 2019, 01:40
А ЧОГО РЕДАКТОР НЕ ЗАКРИВ КОМЕНТАРІ ЩОБ ЛЮДИ НЕ ОБРАЖАЛИ ОДИН ОДНОГО ЯК В ТЕМІ ПРО ДТП З ЛЕТАЛЬНИМ НАСЛІДКОМ БІЛЯ ЗАПРАВКИ! МАБУТЬ МАТЕРІАЛЬНА МОТИВАЦІЯ НЕ ПРИЙШЛА! ЦЕ Ж ТАК ПРИЄМНО КОЛИ КУЧА ПАУКІВ В БАНЦІ ВІДКРИВАЮТЬ ТВІЙ САЙТ І НА ДВА ДНІ СТАВ ПОПУЛЯРНИМ
24 Лютого 2019, 01:50
На рахунок перехрещуваннь та перепоховання то це якраз ваша московська фішка, таким ворожінням жодна православна церква не займається.За визнання теж не переживайте, на все свій час , он ще пару місяців тому верещали , що ніякого Томосу ніхто не дасть , кірюха аж сам на поклон їздив в той же ж Стамбул щоб не дали,,,визнання 150 років як московська церква точно чекати не прийдеться. А нарахунок вошей на грошах російських , то шо їх боятися як тут на місцях свої московські гниди гризуть. Не , ми краще на оті гроші з московськими мікробами купимо білети з нашими українськими комашками і допоможемо всім бажаючим руського міра відправитись на може і не історичну , але таку милу серцю родіну
24 Лютого 2019, 02:22
Не розумію: як можна бути прихильником російської церкви коли Українську церкву вже визнали. Росія ж цинічно розстрілювала штабелями наших солдат в обіцяному зеленому коридорі. Зухвало і відкрито їхні війська вторглися на нашу землю, залпами градів обстрілювали нашу територію зі своєї території. Кирило привозив Гіркіна під прикриттям Дарів Волхвів у Крим. Росія на нас напала і воює з нами досі. І на церковному грунті теж. Вони стільки крові нам принесли. Кирило просив Варфоломія не давати Томос Україні. Константинопольський Патріарх добре бачив ситуацію і відновив історичну справедливість, надав автокефалію. Росіяни ніколи не змиряться з тим що наш народ охайніший, працелюбніший, у нас культура більша, глибша і давніша. Ми миролюбні, Ми ж ніколи ні на кого не нападали, не відбирали територію не несли війну сусідам. Народ прошу вас об'єднуємося, тільки разом відвернемо біду. А якщо треба потерпимо ще трошки, доки діти підростуть. Бо цих бабусь совєцкої закладки не перепреш. Вони мабуть досі думають що ми на Росію напали. І не знають скільки російські головорізи перегвалтували і перерізали українських дівчат у Донецьку і Луганську, бо вони небачили чеченських бойовиків у Іловайську і Старобешево. <br/>Хіба не видно шо Кирило отримує вказівки від Путіна, всеж видно неозброєним оком. А Кирило передає ці вказівки нашим отцям.
24 Лютого 2019, 08:58
На рахунок російських баксів. Так я їздив в РФ на заробітки і за ці гроші вчив дітей бути УКРАЇНЦЯМИ. На зароблені мною в Москві гроші волонтери купували бронежилети та медикаменти для військових на сході. Ти теж так робив? Чи втебе тільки лайба, Мальва та баби?
24 Лютого 2019, 09:06
Немішайте політику з релігією.Я ходжу в храм не з Україною спілкуватись.
24 Лютого 2019, 09:13
Одна людина яка має розум
24 Лютого 2019, 09:14
Коментарі треба закрити
24 Лютого 2019, 11:10
Нафанаїл розшатує ситуацію
24 Лютого 2019, 11:55
Нафталін для того і був присланий на Волинь з Почаєва та на початках єпархіальні зібрання проводив за звичкою &quot;церковнослов'янською&quot;, тобто російською з старовижівськими вкрапленнями, які лишились з дитинства
24 Лютого 2019, 12:00
ПІДТРИМУЮ Хайзенберг 100%. Ніяк ви, комуняки, без цензури не можете. Ха-ха, сказати нічого
24 Лютого 2019, 12:02
Закрийте нам вуха і відключіть мізки! Зомбуйте нас.
24 Лютого 2019, 12:21
Всі давньоруські тексти були написані церковно-слов'янською мовою київського ізводу. Від чого ти відмовляєшся?
24 Лютого 2019, 12:23
Візьмемо для прикладу уривок з найвідомішого давньоруського твору – &quot;Повісти временних літ&quot; (початок ХІІ ст.)<br/>&quot;Се повѣсти времѧньнъıх лѣт. ѿкуду єсть пошла рускаӕ земѧ. кто въ києвѣ нача первѣє кнѧжит и ѿкуду рускаӕ землѧ стала єсть&quot;
24 Лютого 2019, 12:24
Не́стор Літопи́сець для тебе не авторитет?
24 Лютого 2019, 12:26
Коментарі не закривають, бо немає такої вказівки, а завдяки коментарям сайт в лідерах по відвідуваннях. Чим більше відвідувань, тим більший прибуток має сайт. Гроші таки правлять
24 Лютого 2019, 12:31
Ги-ги, піди в райком пожалійся! Коментарі не закривають, бо у нас демократія і свобода слова. Чи ти проти?
24 Лютого 2019, 12:33
УПЦ – це священики РПЦ.
24 Лютого 2019, 12:37
РПЦ – це опора Путіна. УПЦ – це опора РПЦ. УПЦ – це опора Путіна
24 Лютого 2019, 12:43
Путін захищає УПЦ. Путін = УПЦ
24 Лютого 2019, 12:55
Путін захищає священиків УПЦ від українців. Священики УПЦ ♥ Путіна
24 Лютого 2019, 12:59
На другий круг пішов, математик? УПЦ - це Українська Православна Церква. Крапка
24 Лютого 2019, 13:01
Всі хто проти неї - від лукавого
24 Лютого 2019, 13:05
Турція - мусульманська держава. Варфоломій громадянин і капітан збройних сил Турції, який давав присягу на вірність турецькому народу. Варфоломій дав томос ПЦУ. Далі самі продовжіть, бо набридло)
24 Лютого 2019, 13:08
УПЦ – це не-українська православна церква. УПЦ – це філія РПЦ, тому Путін любить УПЦ
24 Лютого 2019, 13:09
Відкрию вам очі - Константинополя, як і Візантійської імперії, НЕ ІСНУЄ
24 Лютого 2019, 13:11
Турція – це Туреччина. Місцевий не знає української мови. Місцевий любить Путіна, бо Путін любить УПЦ
24 Лютого 2019, 13:15
Відкрию вам чакри. Християнство прийшло в Київ з Візантії, з Константинополя. Якщо не існує Константинополь, то не існує християнство в Україні
24 Лютого 2019, 13:16
Ок) Туреччина - мусульманська держава. Варфоломій громадянин і капітан збройних сил Турції, який давав присягу на вірність турецькому народу. Варфоломій дав томос ПЦУ. Далі самі продовжіть, бо набридло)
24 Лютого 2019, 13:18
Коли прийшло - тоді існував. І взагалі, Апостол Андрій не просто так сюди приходив
24 Лютого 2019, 13:28
Коментарі не закриють. Буську це непотрібно. Доречі, коли будуть судити мажорчика?
24 Лютого 2019, 13:29
Yes) Росія - частково православна держава. Кіріл – частково є православним священиком, більшу частину свого життя прожив в протестантській Естонії. Нині - громадянин і полковник ФСБ Росії, який давав присягу на вірність Росії. Кіріл патронує УПЦ, затвердив Онуфрія на посаді очильника УПЦ-МП. Апостол Андрій прийшов і пішов. Де докази, що він не забрав з собою те, що приніс???
24 Лютого 2019, 13:31
не туди попав
24 Лютого 2019, 13:31
Чому місцевий почав відходити від теми?
24 Лютого 2019, 13:33
Нафанаїл ♥ Ануфрія. Ануфрій ♥ Кіріла. Кіріл ♥ Путіна. Путін ♥ Нафанаїла. Нафанаїл = УПЦ
24 Лютого 2019, 13:40
Сталін вбивав православних священиків. Путін любить Сталіна. Кирил любить Путіна. Онуфрій любить Кирила. Онуфрій любить Сталіна, який вбивав православних священиків.
24 Лютого 2019, 13:58
Шановний &quot;житель району&quot; ,бо ви не маєте сміливості чесно назвати своє ім'я, навіщо ви пишете брехню?Вами вказана родина Сельвесюків стояли мирно і тихо і слово &quot; сєпар&quot; з їхніх вуст я не чув.Одні з їх стояли на території церкви на молебені,інші мирно розмовляли біля воріт з прес.секр.Нафанаїла б.Олегом.Навіщо брехати ?І до речі люди із нашого села їздять на заробітків не тільки в Росію а й в Польщу,Німеччину,Італію... тоді до чого тут заробітки і віра? Люди схаменіться та не обливайте брехнею та брудом один одного
24 Лютого 2019, 14:03
Радий за вас, але не забувай, що це содомський гріх - прийдеться відповідати
24 Лютого 2019, 15:07
Чому не закриють коментарі? Про аварію,яку зробив син Буська швидко закрили (ну звичайно заплатили),а тут видно подобається ,що люди лаються
24 Лютого 2019, 15:13
Шо так швидко замнули аварію?
24 Лютого 2019, 15:14
За скільки?
24 Лютого 2019, 15:18
То не лайтесь
24 Лютого 2019, 15:22
Епіфаній молиться за Кирила - та сама фігня
24 Лютого 2019, 15:22
Яке відношення ло аварії має Нафанаїл, якому не вдалос...?
24 Лютого 2019, 15:24
Володя, вгамуйся. Це не форум, коментарі
24 Лютого 2019, 15:24
Нафанаїлу не вдалось, бо він любить Сталіна
24 Лютого 2019, 15:26
... Путін любить Сталіна. Кирил любить Путіна. Онуфрій любить Кирила. Онуфрій любить Сталіна, який вбивав православних священиків.
24 Лютого 2019, 15:31
Всі люблять Епіфанія
24 Лютого 2019, 15:40
Епіфаній не любить Сталіна, тому не всі люблять Епіфанія
24 Лютого 2019, 15:46
Епіфаній = Україна. Онуфрій = Україна ˂ Росія
24 Лютого 2019, 16:35
Онуфрій = Україна. Епіфаній = Туреччина
24 Лютого 2019, 16:44
Ну добре, Сталін не любить Епіфанія, але всі інші люблять все сильніше
24 Лютого 2019, 16:57
Чому російський Кирил схвалив повноваження Онуфрія? І без цього схвалення, згідно статуту УПЦ та статуту РПЦ Онуфрій не мав права очолити УПЦ. А Варфоломій лише визнав Епіфанія митрополитом ПЦУ, як очильника автокефальної Православної Церкви України. Не затвердив своїм указом, а визнав як факт.
24 Лютого 2019, 17:01
Дайте запит в москву. Повідомте, що у вас закінчились антиукраїнські аргументи
24 Лютого 2019, 17:24
Яких ти хочеш аргументів, яйцеголовий? Тобі воно треба? Пішо в ти .... в ПЦУ
24 Лютого 2019, 18:43
Від бухнутого в другій частині неділі, так що аж від тексту несе сівухою, нічого не хочу. Спочивайте, насолоджуйтесь адепти руссского мира. Ваші дні підступно спливають. Амінь.
24 Лютого 2019, 19:14
Кожного дні підступно спливають. Можливо у вас, перебіжчиків, буде шанс покаятись
24 Лютого 2019, 19:32
Це не той шанс, яким варто скористатись
24 Лютого 2019, 19:35
Ви ще досі,шановні раківці,не перебили один одного?тоді ми ідемо до вас!))
24 Лютого 2019, 20:04
Навіщо сваритись.....комусь 50 років прожить кому 30,кому20.Ми тут тимчасово....Перед Богом будете розповідати.......
24 Лютого 2019, 20:46
Нехай прихожани УПЦ мп розкажуть,за що путін нагородив орденом їхнього Онуфрія?
24 Лютого 2019, 21:03
Злі ви,напевно у вас велосипеда нема....)))
24 Лютого 2019, 21:45
Майте розум.
25 Лютого 2019, 02:12
Чому Стефан у кубанці? Він кубанський козак?
26 Лютого 2019, 06:00
???????
26 Лютого 2019, 06:09
Москалі вбивають на сході наших хлопців, патріотів України завдчки яким ви всі знаходитесь в своїх домівках в добрі!А ви в подяку церковні гроші відправляєте в Расєю!Молодці!Може Ніщикам і Сакидону гроші з Росіі передають на розвиток бізнесу!?Бо дуже вони активні проти України!
26 Лютого 2019, 13:08
Просю пане,чому ви ще не на сході?Чи за маминою спідницею комфортніше любити Україну?
26 Лютого 2019, 15:34
Сакидон ще той сєпар. Псевдоконтужений авганець.
27 Лютого 2019, 03:03
як тепер Микола Смолярчук буде називати свою паству? Раніше він говорив ;&quot; Раковці із чорним піднібенням!&quot; а сьогодні шапку вивернув....
27 Лютого 2019, 03:13
М СМОЛЯРЧУК на твоєму рахунку -30 срібреників...!
27 Лютого 2019, 11:39
Микола Смолярчук тепер уже не буде називати своіх прихожан &quot;РАКОВЦІ З ЧОРНИМ ПІДНЕБІННЯМ&quot; шапку то вивернув !
27 Лютого 2019, 11:42
тепер на рахунку Миколи Смолярчука і його пастви -30 срібреників
28 Лютого 2019, 00:21
М смоляпчук як тепер називатимеш прихожан? уже не будеш називати &quot;Раковці з чорним піднебінням&quot;
28 Лютого 2019, 00:21
М смоляпчук як тепер називатимеш прихожан? уже не будеш називати &quot;Раковці з чорним піднебінням&quot;
28 Лютого 2019, 12:59
Такого батюшку Миколая предали і проміняли ,а він молодець.
28 Лютого 2019, 20:49
В отця Миколая на жаль не 30 срібренеків а всього лиш 5000 $ ціна зради вот і вся правда а сільський голова отримав 150 тис гривень і де правда а ви бийтесь далі лобами
28 Лютого 2019, 21:55
Не смішіть людей такими заявами. Ми самі вибрали в селі ПЦУ а не голова чи о. Миколай. Більшість в селі проголосувала за ПЦУ. А от на рахунок певних то я не впевнений що їм ніхто не платив
01 Березня 2019, 01:31
Так за що вони получили такі гроші вони даже цього не скривають комусь смішно а мені цікаво може мені хто дасть ...............ні чомусь не дають відать не заслужив так що мені цікаво чому пцу платить за перехід до їх а московскі попи кажуть просіть і прощені будете і тільки просять молитися
01 Березня 2019, 01:34
І що правда що заплатили????
01 Березня 2019, 01:36
Так!!!!!!!ви запитайте отця Миколая за що він отримав таку суму грошей
01 Березня 2019, 09:15
Не бери гріх на душу, і не обманює людей
01 Березня 2019, 10:24
Який гріх як батюшка сам хвалився що ну якщо не вірете то запитайте в нього
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром