У районі провели конкурси на перевезення пасажирів

06 Вересня 2016, 10:35
2531 Джерело: павлоград.dp.ua

За словами начальника відділу економіки та розвитку інфраструктури управління агропромислового розвитку, інвестицій, економіки та розвитку інфраструктури райдержадміністрації Олександра Нікітчука, відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» повноваження організатора з проведення конкурсів з перевезення пасажирів на приміських маршрутах загального користування покладені на районні державні адміністрації.

Відтак, відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації від 15 квітня 2016 року № 134 та № 135 утворили Конкурсний комітет і затвердили його склад. Окрім того визначили умови конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Камінь-Каширського району. А також затвердили Положення про Конкурсний комітет з організації та проведення конкурсу. 

Зазвичай графіки руху пасажирського автотранспорту в районі коректуються згідно зі зверненнями жителів. Як зазначив Олександр Лук’янович, після проведеного аналізу відповідних пропозицій, що надходили протягом 2014-2016 років, у поточному році спостерігається найменше таких звернень. Це свідчить про те, що на сьогоднішні мережа автобусних маршрутів вцілому задовольняє населення. Актуальним питанням залишається пільгове перевезення, для вирішення якого необхідно передбачити кошти в місцевому бюджеті.

– У поточному році проведено 2 конкурси оборотних рейсів на приміські маршрути загального користування, які не виходять за межі Камінь-Каширського району. На об’єкт конкурсу (22 квітня ц. р.) Камінь-Каширський – Котуш заяв від претендентів на участь у ньому не надходило.

6 липня 2016 року проведено конкурс на маршрути Камінь-Каширський – Ворокомле, Камінь-Каширський – Осівці, Камінь-Каширський – Клітицьк. Станом на 1 вересня 2016 року укладено 1 постійний договір на пасажирські перевезення за попередньо перерахованими маршрутами та 2 тимчасові договори за напрямами Камінь-Каширський – Підріччя, Камінь-Каширський – Волиця, Камінь-Каширський – Пнівне, Камінь-Каширський – Нові Червища, Камінь-Каширський – Воєгоща та Камінь-Каширський – Хотешів (із заїздом в с. Котуш).

2 вересня поточного року проведено ще один конкурс. На 2 об’єкти конкурсу подали свої заявки по 1 перевізнику-претенденту, – поінформував Олександр Нікітчук.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024