У Нуйно жителі, щоб не сваритися за церкву, голосували таємно за перехід у ПЦУ

25 Лютого 2019, 12:53
Нуйнівська релігійна громада прийняла рішення про перехід у Православну церкву України таємним голосуванням бюлетенями 15097
Нуйнівська релігійна громада прийняла рішення про перехід у Православну церкву України таємним голосуванням бюлетенями

Нуйнівська релігійна громада прийняла рішення про перехід у Православну церкву України таємним голосуванням бюлетенями.

За приєднання до ПЦУ проголосувала більшість парафіян села Нуйно на зборах, що відбулися 24 лютого.

Громада зібралася у будинку культури.

Як зазначають місцеві жителі, таке рішення прийняли, бо вважають, що на церковному подвір’ї не повинні лунати сварки.

«Серед жителів села не ходили і не збирали підписи «за» чи «проти» приєднання громади до ПЦУ, щоб не було різного роду маніпуляцій. Подумали, що доцільніше провести таємне голосування на загальних зборах», – розповідає одна із членів ініціативної групи Галина Дудчик.

Тож за 10 днів перед цим селян попередили, що відбудуться збори. І всі, хто бажав взяти участь у голосуванні, прийшли.

Із загальної кількості понад півтисячі парафіян на зборах зареєструвалося 280 осіб.

Спільно обрали голову, секретаря та лічильну комісію. Голосували за своєрідними бюлетенями. Після підрахунку голосів з’ясувалося, що 211 осіб проголосувало за перехід в ПЦУ. Проти такого рішення виявилося 62 людини. І сім бюлетенів визнали недійсними.

«У кожного, звичайно, своя думка. Але добре, що у нас все відбулося мирно і спокійно. Сподіваємося, що ті, хто не підтримав рішення про приєднання до ПЦУ, з часом зрозуміють, що ми українці, а тому повинні розбудовувати українську церкву в єдності, вірі і любові до Бога і до власного народу», – зазначила Галина Павлівна.

Зазначимо, що парафіяни також сподіваються, що невдовзі і отець Іоанн Фатич, який є настоятелем двох храмів села Нуйно (Преображенської та Свято-Покровської церков) теж прийме рішення приєднатися разом з громадою до ПЦУ.

 

Коментарі
25 Лютого 2019, 16:08
З тих 211 людей половина не знає в яку сторону в церкві двері відкриваються,аще 25% коли не прийдуть до церкви,то завжди лунає ХРИСТОС ВОСКРЕС!Тепер самі розсудіть,що то було за голосування!!!
25 Лютого 2019, 16:10
молодці. слава богу. слава україні. слава громаді с. нуйно
25 Лютого 2019, 16:31
Церква це наша спільна молитва одному Богу!Мені важко буде вивчити молитви украінською, але подумайте про дітей, молодь, вони ж стоять у церкві і нічого не розуміють. Яка ж тоді молитва спільна?Постояли і пішли, добре, що хоч проповідь коротко пояснить, про що молились три години. Може і ходитимуть більше, бо буде всім зрозуміло, про що в церкві Бога просять.
25 Лютого 2019, 16:48
В кожному селі присутня солідна частина тих людей які принципово не ходять до храму через Московський патріархат
25 Лютого 2019, 16:52
Отакої, молодці! <br/>Нуйнівці несподівано &quot;реабілітувалися&quot; і позбулися поширюваного колись для них &quot;реноме&quot; дещо відсталого села, можливо й через те, що мали звичку ходити дорогою для автівок. )) Дорога дорогою, а от заради спокою у селі, в елєґанський спосіб вони змогли показали москалям &quot;кузькіну мать&quot; та підтвердили свою проукраїнську позицію та відданість православ'ю справжньої Київської Митрополії. А це вже друге з найбільших сіл району, отже процес пішов своїм закономірним шляхом... Думаю, що Видерта, котра була завше центром інтеліґентності, вдумливості та ефективності господарювання та інші села незабаром підтримають цей рух, котрий тріумфально завершить місто, що славне своєю давньою Маґдебурзькою історією. Шкода, що два з трьох українських храмів міста, які дісталися на певний час російській церкві, не витримали тиску часу, безгосподарності та інших випробувань... Один - біля старого військкомату за вказівкою промосковських чиновників роздерли на шматки тракторами з тросами, іншого &quot;пакращили&quot; зовнішністю та, вочевидь, електротехнічно, з'єднавши алюмінієві дроти з мідними, котрі дали іскру, бо про інший недогляд чи щось гірше й думати не хочеться... Тяжка їх доля, але все ж це не підкладена в десятки кілограмів вибухівка, як це було вчинено з Михайлівським Золотоверхим собором у Києві, як це сталося 14 серпня 1937 року за розпорядженням російських чиновників. Однак дух цього монастиря з тисячолітньою історією, закладеного у 1054 року, вбити не вдалося. Він відродився з попелу і саме він 5 років тому своїми дзвонами посеред ночі збудив сплячий Київ для порятунку Української держави від запланованого дрейфу до Білокам'яної. З цього храму, як у відповідь на глумління над ним, всі роки незалежності йшов цей дух, котрий підхоплюють нині православні українці у нашому районі і цілій державі. На сьогодні вже близько 350 парафій перейшли під омофор ПЦУ. Все буде Україна.
25 Лютого 2019, 17:04
Щоб все було зрозуміло в храмі,потрібно частіше туди ходити
25 Лютого 2019, 19:01
Дякувати Богу за все!!! Ми українці, і повинні мати свою церкву! Багатьом буде важко переходити, але часу підвладні все. Окремо дякуємо сільському голові за те, що так розумно підійшов до цього питання, та односельчанам за спокій та інтелігентність! Слава Україні!!!
25 Лютого 2019, 19:16
Слава Ісусу! Я завжди вірила і сподівалася на таке рішення своїх односельчан . Слава Україні!
25 Лютого 2019, 19:27
Молодці. Гарний метод
25 Лютого 2019, 19:27
Я так розумію, що вже й не првославна?
25 Лютого 2019, 19:52
Слухайте,давайте ще закриїм і5о-ків,чи єгових .Проголусуємо таємно,і скажем,переходим в пцу.А якщо почнуть сперечатись,так скажем,&quot;Слава Україні&quot;.Ура ...
25 Лютого 2019, 20:18
Чи вам судити та визначати православність? А де ви живете? Вчіть історію. Слава Ісусу! Слава Україні! Нуйнівці- ви великі молодці, дуже розумні та мудрі.
25 Лютого 2019, 20:42
Ісус і Україна.Релігія і політика.Давайте мішати небудете....
25 Лютого 2019, 20:45
&quot;алюмінієві дроти з мідними, котрі дали іскру&quot;, так не можна робити, але замість &quot;іскри&quot; таке з&quot;єднання може дати лише купку оксиду алюмінію. А коротке замикання, якщо воно було, за законом Джоуля-Ленца (струм у квадраті на опір та час) дає температуру займання.
25 Лютого 2019, 20:47
Щодо Нуйна, но древня назва села спонукає прийняти рідне, а не чуже. Молодці.
25 Лютого 2019, 20:51
Давайте всіх єгов,баптистів,суботників,пятидесятників,католиків в пцу заганяти,голосуєм за перехід їх будинків під юрисдикцію єпіфанія,а що у нас одна Україна і повинна бути одна церква. Кому не подобається -чемодан -вокзал- Америка
25 Лютого 2019, 20:54
Нуйнівці ВИ Молодці .....! Відстояли правду, а де правда там Бог,а де Бог там Любов! Не зрадили тих , хто віддав своє життя за волю , вільну Украіну ! Слава Ісусу Хресту ! Слава украіні!
25 Лютого 2019, 20:54
Нуйнівці ВИ Молодці .....! Відстояли правду, а де правда там Бог,а де Бог там Любов! Не зрадили тих , хто віддав своє життя за волю , вільну Украіну ! Слава Ісусу Хресту ! Слава украіні!
25 Лютого 2019, 21:01
Мені нема потреби щось собі чи іншим доводити, особливо в царині спеціальних знань. Вам, якщо це допомагає в профорієнтації і залученні абітурієнтів чи з якоюсь іншою метою - то інша справа. Але навіть вуйки в горах знают, що з‘єднавши алюміній з міддю в електропроводці там з часом іскритиме, а чи це через окис чи через оксид там іскрить, йому, даруйте, до одного місця. Він знає, що тре дати між ними якийсь третій метал і ця одвічна хімічна ворожба черезі поганий контакт, що спалила не одну оселю, зникне.
25 Лютого 2019, 21:16
Як церкву віджимати,то слава Україні,а як до воєнкомату,то в Польщу чи Москву на сезон. От і вся ваша правда.
25 Лютого 2019, 21:20
Якби цих немічних і свідомих та до війська запросити,то тут би весь ваш патріотизм швидко згас. Чи вам пане вік заважає служити чи віра не дозволяє?
25 Лютого 2019, 21:22
Вже один писака писав, що за зароблені гроші допомагає армії. Це мабуть щоб совість не мучила, що відкосив від війська.
25 Лютого 2019, 21:22
Бог з народом! Українці - великий Народ! Бог нас не залишив на самоті. Слава Ісусу! Слава Україні! А ви зверніть увагу на граматику, вельми помилок багато.
25 Лютого 2019, 21:28
30 років незалежності маємо!в країні куди не плюнь,одні патріоти.Революції......Вже й до церкви добралися!Давайте вгадаємо,яка революція буде наступна?!!!
25 Лютого 2019, 21:39
І що «віра» хотіла сказати? Церква українською стала, будемо рідною мовою до Всевишнього звертатись!
25 Лютого 2019, 21:40
Не треба плювати. А раптом вітер сильний?
25 Лютого 2019, 21:43
Молодці, волиняни! Ви здавна були волелюбним народом. Хай Господь вас всіх благословляє. Слава Україні !!!
25 Лютого 2019, 21:46
А ви тільки й дивитесь куди вітер дме!Чи вас лякають перешкоди?,слабкодухі люди!
25 Лютого 2019, 21:47
Зверну увагу.&quot;Сдава Україн
25 Лютого 2019, 21:54
Шановні віряни! Підтримуючи Московський патріархат, ви служите не Богу, а країні-агресору. Бо церква, збудована на брехні, кровопролитті, погрозах найвищим чинам духовенства не може нести Слово Боже в людські серця! Якщо ж говорити за мову богослужіння в храмі, то слід називати її церковнослов'янською, або ж просто давньою російською.А вона не має нічого спільного з старослов'янською. Тому, шановні церковнослужителі, розберіться, будь ласка, якою мовою ви проповідуєте в храмі. Ми збудували свою церкву, охрестились, коли про Москву не писав ще жоден літопис. То про яке підпорядкування московському патріархату може йти мова? Ну і ще на останок, поцікавтеся минулим патріарха Кирила. Як церкву може очолювати людина, яка служила в контрозвідці? Тому давайте не будемо слугами Російської імперії!!!! А відновимо втрачену давно справжню українську церкву. Слава Богу! Слава всьому українському народу!!
25 Лютого 2019, 22:03
&quot;Віра&quot;, не по-християнськи це обговорювати інших людей!
25 Лютого 2019, 22:06
Та вітер в Україні куди завгодно дує. Але будете плюватись- може на вас ваш плювок кинути. Стережіться, та й плюватись не гарно, це і маленькі діти знають. Ви ж людина.
25 Лютого 2019, 22:10
&quot;Віра&quot; Не 30 років незалежності, а 27.
25 Лютого 2019, 22:16
Як балакати, то всі герої, а як приходиться щось робити для церкви по суті( з ремонтом допомогти, підготувати церкву до служби...) то всі скраю...
25 Лютого 2019, 22:19
Ведіть облік хто що для Церкви зробив. Люди багато зробили і роблять і не афішують про це.
25 Лютого 2019, 22:20
Іце всі аргументи?В К-Каширському районі 85% церков УПЦ,всіх вірян до цього часу змушували відвідувати храми УПЦ?Чи не ті самі ,як кажете,московські попи всіх хрестили,вінчали,хоронили.Побійтесь БОГА!
25 Лютого 2019, 22:29
Та минули часи» попів», « батюшок» . У на є Слава богу своя церква, своя мова, свої Священники, Отці. А ви ванну прийміть, а ліпше холодний душ. Раптом здорове мислення прийде. Слава Ісусу !
25 Лютого 2019, 22:45
Вітаю вас односельчани! Ми молодці.
25 Лютого 2019, 22:50
Нуйнівці - Молодці!
25 Лютого 2019, 22:55
Патріоти!!? За жіночими спинами в куточку кричати &quot;Слава Україні&quot;!На передову! Що слабо??А на зборах герої, депутати і навіть<br/>патріоти. До церкви один раз в рік - а історію писати за 2 години? ГАНЬБА! ХТО СПИТАВ ДУМКУ У ЛІТНІХ ЛЮДЕЙ? НІХТО..........
25 Лютого 2019, 22:55
Патріоти!!? За жіночими спинами в куточку кричати &quot;Слава Україні&quot;!На передову! Що слабо??А на зборах герої, депутати і навіть<br/>патріоти. До церкви один раз в рік - а історію писати за 2 години? ГАНЬБА! ХТО СПИТАВ ДУМКУ У ЛІТНІХ ЛЮДЕЙ? НІХТО..........
25 Лютого 2019, 22:55
Щаслива за односельчан, щаслива за українців. Шкода лишень, що багато людей не можуть прозріти. Все буде добре! Бог з нами!
25 Лютого 2019, 23:02
А чи це ЖИТЕЛЬ села? А самі скільки разів на рік в церкві буваєте? І хіба кількість визначає право голосу?
25 Лютого 2019, 23:03
А чи це ЖИТЕЛЬ села? А самі скільки разів на рік в церкві буваєте? І хіба кількість визначає право голосу?
25 Лютого 2019, 23:05
Люди ,котрі справді ходять у храм Божий не сидять в інтернеті і не поливають брудом ближнього свого.ВСІ ХТО ТУТ ПИШУТЬ КОМЕНТАРІ В ДУШІ НЕ МАЮТЬ СПОАВЖНЬОЇ ВІРИ
25 Лютого 2019, 23:09
Молодці Нуйно.
25 Лютого 2019, 23:11
Як легко відібрати церкву.Якби так легко можна було відкрити готовий збудований садочок,який стоїть десятиліття і влада не може нічого зробити.В державі бардак повний
25 Лютого 2019, 23:14
За декілька днів люди знали, і кожен хто хотів той і прийшов, а серед літніх людей була позиція &quot;А нам вже всерівно&quot; &quot;Куди люди туди й ми&quot;! А мені цікаво, а ви щонеділі церкву відвідуєте? Ганьба вам! Ми всі люди, і так ми патріоти, хочемо української церкви, іще чому ви не напередовій, раз такі розумні
25 Лютого 2019, 23:14
За декілька днів люди знали, і кожен хто хотів той і прийшов, а серед літніх людей була позиція &quot;А нам вже всерівно&quot; &quot;Куди люди туди й ми&quot;! А мені цікаво, а ви щонеділі церкву відвідуєте? Ганьба вам! Ми всі люди, і так ми патріоти, хочемо української церкви, іще чому ви не напередовій, раз такі розумні
25 Лютого 2019, 23:21
Як люди не голосують, чи відкрито чи таємно всерівно мп готові всіх інших порвати. З їхніх слів лише вони знають як треба і де правда.
25 Лютого 2019, 23:22
Беріться до роботи, наводьте порядок! В Україні має бути українська мова, українська церква, украінсьсь влада——— крапка!!!!!!!! Слава Ісусу ! Слава Україні!
25 Лютого 2019, 23:23
На зборах можна було на пальцях порахувати хто ходить хочаб 1 раз в місяць до храму.і провині і були ті голосувати які є дійсно прихожанами церкви.мені дуже шкода що в нас все купляється і все продається. А Віра наша славна Віра наша православна!вона була є і буде і п ц у її незламає
25 Лютого 2019, 23:26
Я не ховаюсь за різними придуманими іменами. &quot;Чого ми такі злякані, боїмося власного імені, власної думки, щоб не дай Боже, хтось дізнається, що я тут такі дурниці пишу&quot;. Це я про ті коментарі попередні. Стосовно того, хто скільки в церкву ходить, хто ми такі, щоб судити когось? Як людині виходить, кожен буде відповідати за свої гріхи. А може та людина ще більше за декого з частих відвідувачів церкви промовляє молитви і її слова щирі, бо йдуть від серця простою зрозумілою мовою. Як може людина щиро помолитись у церкві, якщо з того, що чує розуміє десь відсотків двадцять, це в кращому випадку. Я знаю значну частину нуйнівців, які по цій причині і рідко ходили до церкви. Та якби ми змалечку слухали зрозумілою мовою Слово Боже, то б зараз менше було б різних вірувань, бо людина завжди вибирає те, що їй легше сприймається, а проповідувачів вистачає. Там когось &quot;православна&quot; до Америки хоче відправити, а ви, шановна &quot;православна&quot;, скільком людям роз'яснили, що пише Біблія, чи ви й самі не все розумієте на церковно-слов'янській мові. Давайте дивитись правді у очі, пізно чи рано цей процес переходу неминучий. Ми всі православні віряни, і віра наша не змінилася, лише змінилося підпорядкування з московського на київське. І не треба видумувати всякі небилиці про українську церкву, несіть до людей Слово Боже і люди до вас потягнуться. Давайте вчити молитву українською мовою, щоб Бог визволив нас від лукавого, і ми не ховалися, були чесними хоча б із собою
25 Лютого 2019, 23:30
Яка різниця скільки ходиш в церкву? Кожен житель села є прихожанином! Він тут родився , хрестився, має право на віросповідання . А в церкву ходять більш регулярно люди з віком, як в народі кажуть , в кожного своя пора для цього. Але церква для всіх,.
26 Лютого 2019, 00:01
Даруйте, але після всієї епопеї з Януковичом, якого нам втулили росіяни, після Криму і Донбасу, то московських попів в Україні може підтримувати або москаль, або малорос-неук і тугодум. Філарет свого часу висвячував Кирила і багатьох нинішніх ієрархів РПЦ, тож йдеться не про Церкву у широкому розумінні цього слова, не про канони і релігію, йде мова про кремлівську колоніальну політику в Україні ще з часів Мазепи Невже ж так складно розібратися у трьох соснах? Росія материнську українську мову десятки разів нам заборрняла, а ми лишень хочемо щоб РПЦ мала свою справжню назву, її ж ніхто не забороняє, людноьки добрі. Назвіться російською церквою, цілуйте ікону з Кирилом, Путіним і з ким хочете, розмовляйте навіть російською - буряти на Донбасі вам в &quot;помощь&quot;!
26 Лютого 2019, 00:04
Нафанаїла вже визвали?
26 Лютого 2019, 00:07
Розкольники, ви як собаки готові роздерти всіх , яка ваша віра? Зміни владу і хвости під зад.
26 Лютого 2019, 00:14
Як вам неподобалася церква,і на якій мові вона правилася ,?!то чого ви туди ходили?требуло в українську патріотичну церкву ходити .і яка Московська?!вона є українська православна церква , в Москві такі люди як і ми всі .це не війна людей а війна політиків.а страждають люди!і ще багато кажуть що гроші з церкви ідуть на Москву ,подумайте самі ,скільки ви самі жертвуєте?і скільки пішло на Москву!
26 Лютого 2019, 00:15
Слухай В тебе не туди занесло,тупице
26 Лютого 2019, 00:15
Молодці)))
26 Лютого 2019, 00:16
Обзивати людей ви мастаки. Це ви в церкві навчились?
26 Лютого 2019, 00:20
Стидно за вас, сусіди. Вчора зрадили віру батьків, а, значить, і самих батьків, а завтра зрадите Україну, за яку так голосно кричите. Справжні патріоти в донбаських окопах кричать &quot;Слава Україні&quot;, податки сплачують із тих доходів, що заробили в Москві. Мабуть, як туди їдете, там батрачите, то сидите, як миші. Про Кирила й про Путіна мовчите. А як росіяни там хають бандер, то ще й допомагаєте їм поливати брудом свого брата. Правду писав Довженко &quot;В Україні в огні&quot;, що слабке місце українців - ненависть один до одного й продажність. Зрадив раз - зразрадиш і вдруге. Відмовтеся від заробітків московських, підіймайте свою економіку, платіть податки, розбудовуйте свою країну - тоді будемо патріотами без визгливих викриків. А у сьогоднішніх церковних колотнечах дуже пахне, аж смердить, політикою й виборами.
26 Лютого 2019, 00:23
Голосували таємно. То такі вірні? Кого боялись? Ото ваша віра розкольники . Стидоття!
26 Лютого 2019, 00:23
Долучаюсь до Галини Павлівни Дудчик. Золоті слова мудрої людини.Геть від Москви- Наталія Василюк. Свобода слова-свобода совісті!
26 Лютого 2019, 00:26
Свою церкву збудуйте.І там керуйте
26 Лютого 2019, 00:29
Мене прямо жах бере від тих захисникіа МП. Це що ж виходить , ви вже кличите , прийдіть, захистіть, у нас церкву забрали?Отямтеся,,, люди добрі, кого кличите?Хто і що у вас забрав?Хтось церкву закрив? Чи хтось вас не пускає в церкву? Чи в церкві не те читатимуть? Не треба дотинати, ходить чи не ходить, фінансово всі допомагають. Всі хрестять дітей, всі поминають рідних, вінчаються, хто скільки може, ходить . Одному Богу відому, чия лепта Богу угодніша. Забули, що війна йде, що гинуть люди, за те, щоб ми тут могли жити без війни. Як можна ? І не треба вірою прикриватися, якщо ви в Бога вірите , а не в Момону. Дай , Боже, мудрості нашому пастирю.,
26 Лютого 2019, 00:29
Мене прямо жах бере від тих захисникіа МП. Це що ж виходить , ви вже кличите , прийдіть, захистіть, у нас церкву забрали?Отямтеся,,, люди добрі, кого кличите?Хто і що у вас забрав?Хтось церкву закрив? Чи хтось вас не пускає в церкву? Чи в церкві не те читатимуть? Не треба дотинати, ходить чи не ходить, фінансово всі допомагають. Всі хрестять дітей, всі поминають рідних, вінчаються, хто скільки може, ходить . Одному Богу відому, чия лепта Богу угодніша. Забули, що війна йде, що гинуть люди, за те, щоб ми тут могли жити без війни. Як можна ? І не треба вірою прикриватися, якщо ви в Бога вірите , а не в Момону. Дай , Боже, мудрості нашому пастирю.,
26 Лютого 2019, 00:32
Чому ви 5,10 років не хотіли пцу? А зараз герої. Отакі і зрадять близьких. Хіба ви християни.? Собаки!
26 Лютого 2019, 00:32
Та чого ви ниэте? Через те що не подобаэться десятьом людям будувати церкву? Простыше вас сепарыв з села вигнати!
26 Лютого 2019, 00:37
Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі. Багато-хто скажуть Мені того дня: Господи, Господи, хіба ми не Ім'ям Твоїм пророкували, хіба не Ім'ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім'ям Твоїм чуда великі творили? І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас… Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!<br/>(Від Матвія 7:21-23)
26 Лютого 2019, 00:40
Наша віра істина. А ви безбожники, які заблукали, як телята.
26 Лютого 2019, 00:40
Ми її небудували ,а наші діди ,баби ,прадіди .і віри вони не продавали а ви придали!?бо вам мова неподобається.а довійни все всіх влаштовувало,ніхто мови не хотів міняти.чому війна не може припинитися,а я скажу чого, бо то дуже великі гроші ,і ніхто і втрачати неохоче.
26 Лютого 2019, 00:49
Церкву будували уніати, то що з того? Почитайте історію Нуйнівськоі церкви.
26 Лютого 2019, 00:49
Та заспокойтесь ви усі.!!! Що за ненависть породжуєте, брудні речі один на одного... У кожного своя думка, поважайте її, поважайте себе та оточуючих... Протиріччя були завжди і будуть, і вони рано чи пізно вирішаться... А ви так і залишиться із своїми образами... Усе ж можна зробити цивілізовано, не ображаючи один одного...
26 Лютого 2019, 00:51
Та ви віруючі, скільки ненависті у ваших словах, &quot;собаки, телята, розкольники, бидло&quot; і таке інше, то ти називаєш себе віруючою??? От де ваше істене! Бог це Любов!!!! А ше в церкву ходиш, про що мова
26 Лютого 2019, 00:57
В нас все буде добре. Як казала колись моя мама, перемелеться - борошно буде. Думаймо про хороше, думка матеріальна
26 Лютого 2019, 00:58
А чому пцу безбожники?Віра звідки взялася в Москві? Кирила хто висвячував? не ті продалися, хто голосував за ПЦУ,
26 Лютого 2019, 01:18
Україна Росія Білорусь це є свята Русь.чому не переходять монастирі?!незадумувалися?!бо це є святі люди,більш начитані ,віруючі люди і історію вони краще всіх знають...і віри вони не придають!
26 Лютого 2019, 01:41
То чого свята людина із михнівського монастиря їздить до одного пана С. із с Раків Ліс на такому мерседесі , який вам не святим православним за все життя не купити? У Бога вимолила? Та проста бабка у селі , яка згорбившись від праці, несла останню копійку у монастир, щоб ігуменья на мерсі розжигала по камені, має більше святості , ніж багато хто з тих монастирів. І у вашій тій Росії від православ»я тільки « рожки да ножки»залишились , бо аллах акбар та китайці скоро залишаться .Томут і чіпляються за Україну пазурами курки двоголової з останніх сил
26 Лютого 2019, 02:43
Не потрібно обзивати один одного. Ми всі живемо і будемо жити в нашому селі. Просто комусь вигідно щоб всі люди скрізь пересварились. Віра в Бога,молитва і політика - вони не можуть знаходитись на одному рівні. У нас віру продали за гроші ще й не дозволили висловитись тим хто залежить від влади. Ніякої МП нема. Давно є Українська Православна Церква. Так само можна піти у Єгови,П'яьидесятники і казати що це один Бог. Але люди не розуміють що відректися від своєї церкви це найтяжчий гріх на багато поколінь,який ніхто ніколи не відмолить. А ті хто бере гроші за перехід нехай подумають не про своє збагачення,а пр майбутнє своїх дітей,онуків,правнуків... А Україну ми всі любимо. Тому що це на країна де проживаємо ми і наші діти,батьки і мова у нас найкраща,але для того щоб спілкуватися,співати, а молитись до Бога є церковно-слов'янська і нам простим смертним не дано все розуміти,але старатися. Подумаймо добре перш ніж приймати рішення. Спаси Вас ГОСПОДИ.
26 Лютого 2019, 02:43
Не потрібно обзивати один одного. Ми всі живемо і будемо жити в нашому селі. Просто комусь вигідно щоб всі люди скрізь пересварились. Віра в Бога,молитва і політика - вони не можуть знаходитись на одному рівні. У нас віру продали за гроші ще й не дозволили висловитись тим хто залежить від влади. Ніякої МП нема. Давно є Українська Православна Церква. Так само можна піти у Єгови,П'яьидесятники і казати що це один Бог. Але люди не розуміють що відректися від своєї церкви це найтяжчий гріх на багато поколінь,який ніхто ніколи не відмолить. А ті хто бере гроші за перехід нехай подумають не про своє збагачення,а пр майбутнє своїх дітей,онуків,правнуків... А Україну ми всі любимо. Тому що це на країна де проживаємо ми і наші діти,батьки і мова у нас найкраща,але для того щоб спілкуватися,співати, а молитись до Бога є церковно-слов'янська і нам простим смертним не дано все розуміти,але старатися. Подумаймо добре перш ніж приймати рішення. Спаси Вас ГОСПОДИ.
26 Лютого 2019, 03:55
Ви не втомились паплюжити самі себе? Який ви &quot;житель села&quot;? У вас навіть імені немає, якщо ви православний, то вас , мабуть, в церкві хрестили та ім'я дали, а ви його соромитесь. Якщо ви кажете, що віректися від церкви великий гріх і вважаєте, що ви все знаєте, то ви повинні знати, що МП відреклися від Вселенської церкви Константинополя, то варто подискутувати хто в більшому гріху.
26 Лютого 2019, 03:56
Всі ми з одного Г*вна ліплені і я не вірю що кожен з нас не має гріха! Хтось менше хтось більше. Але це не змушує вас називати мене грішником бо самі ви грішні... Сепаратисти! Це особисто мої висновки
26 Лютого 2019, 08:37
Не можу не писати. Пишу для всіх. Дивно, жахливо і боляче, що ми так зневажає себе, свою мову, свою віру і землю свою. Як можна не цінувати, відштовхувати все те дороге і святе, що нам вертається, повергли фактично готове?! Та яка Московія?! Та вони нас завжди за ніщо мали.!!! Та який це старший брат, коли від їхніх « обіймів» у нас кістки тріщать?! Люди, отямтесь поки ще не пізно! Не кличте біду на себе! Подивіться Донбас, від «спасителів» там люди виють! Боже, врятуй нас!
26 Лютого 2019, 09:31
Шановний! Та ніякий ви житель села! В нашому селі немає таких! Ви істинний провокатор, який сіє розбрат і ворожнечу між людьми! Ваших консультацій ніхто не просить. Це мало статись давно. Любите Україну- будьте українцем, а не запроданцем гундяя.
26 Лютого 2019, 09:34
Варіть борщ в своїй кастрюлі, ми самі впораємось. І пошле Бог сусідів...
26 Лютого 2019, 09:42
Церква це не дискусія. Правильно,ми всі грішні і кожний буде нести відповідь за свій гріх перед Богом...
26 Лютого 2019, 10:19
Це не дискусія. Це висловлювання своєї позиції , це наше сьогодення і майбутнє нащадків наших! Це наш вибір!
26 Лютого 2019, 11:02
Є дивна річ, що зветься совість. Можливо це єдина міра, якою міряють духовність, яка з нас витиснула звіря. На жаль, вона є не в усіх: забуті заповіді Божі. Безсовістність зло в світі множить, і душі втягує у ГРІХ. В Україні бути українській церкві! Слава Ісусу!
26 Лютого 2019, 11:19
Гарний урок та не без гонору ви дали мені, дякую. Зібравши всі прецеденти до купи, прийшов до висновку, що пора на лексиці маргіналів-гопників звалювати. Тим більше, що нічого, крім рідних &quot;каменів&quot; на всіх могилках Каменя тут у мене нема. А люди скрізь різні та однакові водночас. До побачення.
26 Лютого 2019, 12:08
Для чого кидатися в крайнощі? Коли я висунув гіпотезу, що займання могло статися через нефахове поєднання старої &quot;люміньової&quot; електропроводки з новою мідною при &quot;ремонті&quot; Іллінської церкви, а про це знають чи мають знати всі, хто береться до електродротів, то для чого і для кого це переводити в теоретичну площину я не розумію? Це ж не форум фізиків -теоретиків з електриками-аматорами. Бо якщо вже говорити за це, то процес загорання відбувається через виникнення електричної дуги, бо коефіцієнт розширення міді та алюмінію різні, а коли немає доброго контакту- там іскрить. Ну й звісно, що алюміній і мідь мають здатність окислюватися, а окисли, котрі згодом назвали моднішим словом оксидами руйнують і без того поганий контакт через різний коефіцієнт розширення. Але для чого це нашим зрадофілам? Нащо це все виносити у й без того болючу тему? Хіба, що б якось розрадити та відволікти людей від суцільної &quot;зрадоньки&quot; і &quot;всьопропало&quot; )) Он кілька років тому у Заліссі завелась якась безрога скотина і раз на кілька місяців там горіли людські стіжки сіна, хліви, хати тощо. Це страшна біда і людські гріхи без прощення. А за посередництва якої там хімічної чи фізичної реакції здійснювались ці підлі підпали, повірте, нікого не цікавило. Думаю, що найперше специфічний &quot;оксид&quot; був у головах місцевої бидлоти, те ж і при ремонті церкви - в мізках &quot;майстрів&quot;- електириків, що бралися за таку роботу на 300-літній сухій як порох святині, щось окислилось чи й не розвинулось ще в зародку, звідси наша одвічна лінь вчитися, думати і бачити процеси на випередження. Звідси й відсутність контролю пожежників за цим &quot;ремонтом&quot; церкви без проектної документації і т.д. На все добре, залишайтесь в етері, переважно Ви висловлюєте зрілі й неординарні думки, а це потрібно нашим землякам...
26 Лютого 2019, 12:18
Шляхтичу! Тут люди по землі ходять, хоч і без проводів, але контактні. Пагони свої покажіть, вельми закриті всякими накладками. Тут Україна! А ви де багаття хочете розводити? Завуалізувались високими матеріями. Це не той випадок, коли флірт в науці показують. Слава Україні! Хвала Всевишньому!
26 Лютого 2019, 13:00
Навіщо Вам мої погони, бо пАгони у Росії? Головне, що лампасів і каракулевої папахи я не маю )) А якщо з чоловіком, колегою-коментатором про його &quot;...закон Джоуля-Ленца (струм у квадраті на опір та час) дає температуру займання&quot; при обговоренні релігійної теми перекинувся, так я ж також про те ж саме, що &quot;Тут люди по землі ходять, хоч і без проводів, але контактні&quot;. <br/>Але дякую за зауваження. Жодного багаття запалювати будь-де у мене нема, я лишень прагну, аби поліщуків, всіх українців ні в Москві, ані у Варшаві не вважали бидлом і малоросами, а для цього потрібно, як мінімум, поважати себе, мати свою державу та свою Помісну православну українську церкву.
26 Лютого 2019, 13:15
Видно, що вчився шляхти- респект! І я за гідність людську! У на є держава, Бог дарував свою церкву. Українці та Поліщуки гідні та здатні визначитись ким і з ким бути. А щоб справді все відбулося - самі, без гундяів вправі вирішувати. А фізика дуже цікава наука, 5 - ку як в школі, так і в інституті заслужену мала. Дякую.
26 Лютого 2019, 13:17
P. S. Та зараз не про це.
26 Лютого 2019, 13:46
Шановні, прощо ви сперечаєтесь? Церква одна, віра одна, Бог один для всіх.Якщо хто ходить в церкву і не читає Святе письмо, то ВАМ ясно прочитали на зборах , що молитися треба доступною мовою. А те , що ви зневажаєте бабтистів чи 50-десятників то підіть до їх на зібрання і послухайте, як там ведеться Богослужіння: зрозумілою мовою. Звичайно ми всі грішні і кожен буде відповідати за свої гріхи - не за чужі і хочеться прийти до церки навіть, якщо 1-2 рази на рік почути і молитву і БОГОСЛУЖІННЯ зрозумілою мовою , бо Святе письмо не вчить нічого поганого, але його не всі розуміють, тож ми ходимо до церкви, щоб нам пояснили, щоб зрозуміти.Якщо ви , шановні розумієте і дійсно хочете служити Богу, то ви не повинні сваритися за мову, адже ви там для того , щоб донести до кожного слово Боже. Ми повинні думати про своїх дітей, внуків, правнуків.Молодці односельчани!
26 Лютого 2019, 13:52
А якій Україні слава? Тій що обніщав і голодує народ чи тій де люди їдуть на заробітки за кордон і в туж саму росію, де люди пахаютб щоб иати достойне життя ні це народу укоаїнському слава що виживає не дивлячись ні що!
26 Лютого 2019, 14:01
Який же ви ПППППППППП- фу! Геть з України!!! Слава Всевишньому! Слава Україні!
26 Лютого 2019, 14:09
Хто там голодує в Нуйно, залиште адресу , привезу бульби, бобу та сала
26 Лютого 2019, 14:44
Я не з нуйно. Ви не думайте тільки про село подивіться що робиться в містах особливо з людьми похилого віку і не потрібно казати геть з України можливо я її більше люблю на ділі як дехто на словах робить з себе патоіота... Ось так!
26 Лютого 2019, 14:57
І що з того? Московії продатись??? Працюй тут, твори тут ! В росєі своїх купа голод ранців, їм роти позакривали. Жереби своє, примножуй. Молись рідною мовою. Чихали вони завжди на нас, за ніщо мали .
26 Лютого 2019, 15:14
Де і звідки у людей береться стільки ненависті?..
26 Лютого 2019, 15:14
Де і звідки у людей береться стільки ненависті?..
26 Лютого 2019, 15:17
То не ненависть. То правда. росіяни принесли кров у наш дім...
26 Лютого 2019, 15:29
Це висновки життя! Вони самі зверхні, наглі, безцеремонні люди. А може скажете ще, що це наш старший брат? Боже, вбережи нас від них!
26 Лютого 2019, 16:07
Я не про росію я про нас українців для чого вони нам...
26 Лютого 2019, 16:19
Як я Вас розумію. Якось після Революції гідності дружина одного високопоставленого правоохоронця з Києва, котрого викинули з &quot;обойми&quot; і лишили при голій зарплаті, так щиро і жалібно казала моїй досить близькій людині:&quot; Це ж вони там що, зовсім подуріли ті майдануті? Чим вони думають? Це як, скажіть, прожити у Києві на тих нещасних 15 тис. грн.?&quot; Боже, як я розумію і співчуваю тій жіночці - дружині високопосадовця. Бо таки й так, як за тих нещасних 15 тисяч оплатити обігрів тих хоромів, що вони понабудовували навколо Києва, коли там біля 500-700 квадратів. А у басейні воду нагріти- це ж за голову тре взятися скільки то накрутить тих кіловатів. А сторожі хоромів, а прибиральниця/економка/садівник та інша обслуга скільки коштує - думав хтось над цим чи ні? Варвари, я вам скажу та майданута влада казала та нещасна жіночка. Народ довели до того, що замість кращих світових курортів і островів хоч бери та їдь у ту нещасну Турцію чи, прости Гос-ди, в Єгипет. А при Янику всім було всього вдосталь, навіть Москва була спокійна, бо Україна йшла в обійми &quot;верным путьом&quot;. А те, що сила-силенна банків у той час вимивала з України гроші і штучно підтримувала курс долара - то кого то цікавить. Ну, але ж не всі є чиновниками і не всіх цікавлять їх статки - скажете мені. Як бути простим і старшим людям, пенсіонерам? Це дійсно проблема, особливо якщо людина свого часу не вчилась якоїсь освіти, не нажила сім'ю, не має гідної пенсії та до кого прихилити голову чи отримати мудру пораду. Але ж і для найбідніших є 15% бар'єр доходу в оплаті комуналки, якщо сума платежів є більшою - дають субсидію, навіть монетизовану. Складно в питаннях охорони здоров'я? Не те слово, складно і страшно, але безплатна медицина була при СССР і є у високорозвинених переважно скандинавських країнах. Наприклад, Фінляндії, яка вирвалась з обіймів Російської імперії, тяжко будувала свою державу, але вже діти, онуки і наступні покоління, сплачуючи шалені податки, впевнені у своєму завтра і щодо медицини також. Отож і ми пробуємо йти шляхом фінів чи хоча б поляків, або румунів - тобто тих, що вийшли з орбіти Росії та її штучок на кшалт &quot;русского мира&quot;...
26 Лютого 2019, 16:45
Українська мова це витвір бога й тому богослужіння у Нас має бути на українській мові.
26 Лютого 2019, 16:51
Геть імпералізм..Слава советам
26 Лютого 2019, 17:27
П. Молодець! Шаную.
26 Лютого 2019, 18:05
Що це за шифровки такі? В.. - це владика з МП, а П - парафіянин з МП, котрий виконав свій обов'язок по захисту &quot;русского мира&quot; в Україні?
26 Лютого 2019, 18:23
Браво! Якби Шляхта мав би ще шляхетність як таку- був би еталоном показухи публічної.
26 Лютого 2019, 18:35
В. Це вірний упц а П. мені не відомо. Але хвалю.
26 Лютого 2019, 18:41
А що зачепило за живе? Чи, як ще унас кажуть, правда очі коле? Чи, може, хтось упізнав себе в коментарі сусідки? А сусідка молодець! Файно підмітила. Я ще додам: розмитніть &quot;євробляхи&quot;, сплативши в державу мито, не крадьте лісу... - тоді станете патріотами. А що до мови! Це взагалі жах! Ще не встигнете до Ковеля заїхати, а вже &quot;чтокаєте&quot; і &quot;какаєте&quot;. Перегляньте свої коментарі, повиправляйте помилки, почитайте ввечері зі своїми дітьми Святе Письмо, культивуйте чисту українську вдома, в переписці, і на сезоні в Москві. Молодь наша допомогла росіянам Керченський міст побудувати, Північний потік їм добудовуємо, а стареньких земляків своїх &quot;сєпарами&quot; називаємо, ще й із села ладні виселити. Оце вже справді й ПЦУ не відмолить! Задумаймося всі над цим _ і сусіди й корінні жителі! Коли ми справжні? Як релігійну ненависть сіємо, чи коли своїми мозолями росіянам допомагаємо?
26 Лютого 2019, 18:44
А хто вам боронить службу слухати українською? Ви звертались до владики з цим проханням? В нас на Волині майже 60 парафій це зробили і служать українською. Мова тут ні до чого, в церкву йди не мову слухати, а серце відкривати Господу. Всі ці переходи порошенкова політика і більше нічого, бо крім церкви в нього одні мінуси.
26 Лютого 2019, 18:50
А ви звідки взялися і для чого? Українській церкві бути в Україні!
26 Лютого 2019, 18:50
А ви звідки взялися і для чого? Українській церкві бути в Україні!
26 Лютого 2019, 18:59
Також вірний УПЦ!
26 Лютого 2019, 19:06
Тауож вірний УПЦ!
26 Лютого 2019, 19:06
Це правильно підмічено ще в Ковелі а ,,буду гаварити па русски''. Молитися ходіть до церкви а не обговорювати...
26 Лютого 2019, 19:36
То в Нуйні варто ходити молитись на українській мові та в українську церкву. А в Ковелі як хочете « гаварить «.
26 Лютого 2019, 19:42
Кацапи, що живуть в Україні, знову отримали по зубах. Вітаємо Вас!
26 Лютого 2019, 19:49
Українські кацапи. ЯК то кажуть ,,Укоаїнська свиня,а по руську риє''і таке є навіть в Нуйні....
26 Лютого 2019, 21:03
&quot;Ви звертались до владики з цим проханням?&quot;: до якого владики звертатися треба було до того що у Луцьку чи до того що у Києві? І той і той вже давно через засоби інформації дали усім свою відповідь. Якщо й читається десь по українськи то це було зроблено під своїм страхом, бути покараним.
26 Лютого 2019, 21:15
Про яке звертання може бути мова, якщо у Волинській духовній семінарії викладання на російській мові
26 Лютого 2019, 21:50
У церкві відправа не на російській а на церковно-слов'янській і це велика різниця..
26 Лютого 2019, 22:20
Страшно читати. Вже про все згадали. Облили брудом один одного. Де ваша людяність? Вас православних християн навмисно розсварили, а ви ведетесь усі. Якщо всі так пишуть, що обізнані в історії, то чому приплітаєте Росію до церкви. Наша церква незалежна з 1990 року. Віра у кожної людини з'являється у серці. Ви перечитайте ваші переписки. І це люди, які стоять разом у церкві. Легко образити один одного, а пробачити ви спробували.... Без миру нічого не буде. Прости и Спаси нас Господи!
26 Лютого 2019, 23:04
А чому ж тоді Онуфрій постійний член московського синоду, постанови якого закон для мп
26 Лютого 2019, 23:13
Пане, звідки ви ? У нас таких нема! А куди гундяй Філарета загнав, забули? А в Жидичині піп московський по людях стріляв!!! Ми - Україна, де повинна бути українська Церква!!!!!!!!!!!!!!
26 Лютого 2019, 23:18
У мене складається враження що всі хто тут пише не з Нуйна, бо чого ховатися. В селі такої ворожнечі немає, то навіщо на весь інтернет лити на нас бруд гевидимкам
26 Лютого 2019, 23:20
У мене складається враження що всі хто тут пише не з Нуйна, бо чого ховатися. В селі такої ворожнечі немає, то навіщо на весь інтернет лити на нас бруд невидимкам без імені
26 Лютого 2019, 23:23
&quot;чому приплітаєте Росію до церкви. Наша церква незалежна з 1990 року.&quot;: якщо цікавишся своєю незалежністю то поцікався статутом руської православної церкви та кадровим потенціалом цієї церкви )))))))
26 Лютого 2019, 23:23
А з якого то року упц мп на Волині? Зокрема, в Нуцно? Чи не з 1939?
27 Лютого 2019, 00:25
Кацапо-фашистські окупанти повинні піти з України. Разом з їхнім язиком. калхозами і церквами.
27 Лютого 2019, 01:22
До Галини Павлівни<br/>Господи помилуй вас!наша церква вчить смирення нас,через це ви себе в ній не можете найти,Дайте змогу молитись Богу істиним християнам!Хай Господь помилує нас Всіх!
27 Лютого 2019, 01:22
До Галини Павлівни<br/>Господи помилуй вас!наша церква вчить смирення нас,через це ви себе в ній не можете найти,Дайте змогу молитись Богу істиним християнам!Хай Господь помилує нас Всіх!
27 Лютого 2019, 01:39
ПАТРІОТИ НУЙНІВЦІ НА ВАШОМУ РАХУНКУ 30 СРІБНИКІВ !
27 Лютого 2019, 01:51
.....У ВЕРБНУ НЕДІЛЮ -ЗУСТРІЧАЛИ СПАСИТЕЛЯ ! А В СЕРЕДУ ПРОДАЛИ! НУЯНЦІ ВИ І Є ТІ САМІ ЩО КРИЧАЛИ-; РОЗПНИ !!
27 Лютого 2019, 01:58
Наша влада робить все можливе аби люди зненавиділи один одного та пересварились ) саме образливо, що здається розумні люди, а ведуться на такі провокації ) ситуація ще більш загострюється і це все провокації політиків !
27 Лютого 2019, 02:10
то будьмо смиренними ВСІ, почнемо спочатку кожен із себе
27 Лютого 2019, 02:14
Подвиг зробили,йопте!раскол!потім плачуться звідки береться біда!
27 Лютого 2019, 02:42
от чому так? перший хто заговорив про перехід це батюшка, а потім що? Бийтеся люди лобами?
27 Лютого 2019, 09:15
Коли Кирило поїхав до Варфоломія то просив не давати Томос. Аргументуючи: моя церква істинна, тільки в мою треба ходити. А те що ви дасте Томос і визнаєте якоби історичну справедливість то це брєд. Ваша церква буде розкольницькою. Не давайте їм Томос. Так було?
27 Лютого 2019, 12:53
Що дав томос,ненависть і прокльони в кожному селі.Філарет і КП існує давно,щось ви не бігли туди і необбивали пороги тих церков.Та от зараз вам Бог потрібен,іуди продажні.
27 Лютого 2019, 13:21
Для ревнителів канонічноЇ МП. Нещодавно в Ісааківському соборі Санкт-Петербурга у вашій найканонічнішій РПЦ церковний хор під акомпонемент музикантів заспівав пісеньку, яка облетіла весь світ. Задайте, мої найдорожчі і сердешні прихильники МП, якщо ви не попи цієї церкви, в Гуглі перший рядок цієї скрєпої пісеньки і побачите самі. Ось її слова:<br/><br/>&quot;На подводной лодочке с атомным моторчиком<br/><br/>Да с десятком бомбочек под сотню мегатонн<br/><br/>Пересек Атлантику и зову наводчика:<br/><br/>&quot;Наводи, говорю, Петров, на город Вашингтон!&quot;<br/><br/>Тру-ля-ля, тру-ля-ля,<br/><br/>Все могу за три рубля!<br/><br/>Здравствуй, новая земля<br/><br/>Неприятеля!&quot;<br/><br/>П.С. Якщо ви підтримуєте такі пєснопєнія, то вам щось складно порадити!<br/>На все добре!
27 Лютого 2019, 13:25
Ось посилання на ці &quot;перли&quot; про подводную лодочку з атомним моторчиком&quot;, якщо Адмін не видалить це через редакційну політику:<br/>&quot;https://www.youtube.com/watch?v=iaFCudA8M3Q&amp;feature=youtu.be&amp;fbclid=IwAR0EmUAq_OdJo1vdHIejmUs4fxsVnYI1-4_Lizn5ym3-VV6R1FRuCybZlR8
27 Лютого 2019, 14:20
Да...ааа.. Придурків хватає і там і тут. Одним недоумкам давай &quot;ВЄЛІКУЮ РАСЄЮ&quot;, а другім ПЦУ. Як перемкне то конкректно.
27 Лютого 2019, 14:38
Ну, Ви не зрадник РПЦ, це точно! <br/>А от за критику &quot;пєвчих&quot; Ісааківського Собору - дякую! Просто скрєпна токсодоза у росіян вже досягла таких розмірів, що їм цього імперського &quot;коксу&quot; подавай лопатою, інакше ломка і кирдик для Пу. А наші малороси поки що обходяться меншими дозами, або й просто нюханням крадькома цього імперського &quot;порошку&quot;/ опіуму для народу...
27 Лютого 2019, 15:14
:)
27 Лютого 2019, 15:30
все таємне стає явним, за ніком не сховаєшся, будьте коректними та ведіть діалог про канонічні та догматичні різнобіжності ваших релігійних переконань, без образ. Згідно статті 161 кримінального кодексу Украіни/....розпалювання релігійноі ворожнечі та ненависті, на приниження національноі гідності або образи почуттів громадян у звязку зіхніми релігійними переконаннями...... карається штрафом від 200 до 500 неоподаткованих мінімумів або обмеженням волі на строк до 5 років
27 Лютого 2019, 15:54
&quot;Що дав томос,ненависть і прокльони в кожному селі&quot;: якщо праналізувати громадян які ненавидять, проклинають то можна зробити висновок що це явно не прихильники Томосу то якщо Ви шановні такі православні та вірите в добро, не навидете зло то чому ж Ви шановні проклинаєте та сієте скрізь усюди прокльони, адже це не по-божому, Га?
27 Лютого 2019, 16:08
Про прокльони з життя УПЦ МП. <br/>Свого часу священник УПЦ МП отець Віктор Мартиненко - відомий тим, що у 2014 році порадив митрополиту Павлу (Лебедю) поцілувати Януковича в с...ку, але не порівнювати від імені усієї Церкви президента-убивцю з Ісусом Христом. Одіозний владика Павло за такі слова прокляв Віктора Мартиненка «во ім'я Отця і Сина, і Святого Духа».<br/>А ще згадує Віктор Мартиненко про митрополита Павла (Лебедя): &quot;Він при мені благословляв спалити вночі дзвіницю ХVІІ століття Низьницького монастиря (Іваничівський район Волинської області, де до Лаври служив владика Павло), щоб побудувати нову. Коли я заступився, то він мене перший раз прокляв. Проклинав він мене два рази, але, як кажуть старі люди, дурних Бог не чує»
27 Лютого 2019, 16:51
Дурнів вистачає скрізь,та от ображати прихильників УПЦ за їх релігійні переконання не маєте права.Також приписувати їм сепаратизм чи нелюбов до України.У Філарета думаєте так все гладко чи він на мінімалку живе і нікого не проклинає?
27 Лютого 2019, 17:44
&quot;Також приписувати їм сепаратизм чи нелюбов до України.&quot;: можливо й не слід приписувати але подивіться на Їхніх зверхників які отримують ордени, це по-їхньому заслуги, шана, повага з рук чи не убивці наших громадян і який віджав цілий Крим, а ялуко від яблуні далеко не котиться. Якщо Ви скажете що Ми до тих подій не маємо відношення то не матимете тоді коли будете у канонічній українській церкві і тим розпишитеся у власній підтримці українському народу.
27 Лютого 2019, 19:36
Я українка, завжди мріяла про українську церкву! Але , Шляхто, будьте хоч трішки шляхетні! Ви так смакуєте собою, що на на блювоту верне ! Це не той випадок, не те місце.
27 Лютого 2019, 19:40
У вас розум є, знання також. Даруйте, вам би скромності капелюсю- зашкалює ваш піариско, це ж духовне питання, побійтесь Бога, « голубчик!».
27 Лютого 2019, 19:43
В тій ПЦУ правди,як в решеті води.Філарета жаба давить ,що турки не його обрали,автокефали взагалі в стороні. На іногурацію єпіфанія так званий патріарх він не пішов,зато брехливе Юлькіне зборище відкривав,то де ваша правда праведні?
27 Лютого 2019, 19:52
Ваш допис такий дешевий та нікчемний, що і критикувати не хочу. Нікчема, безбожник. Україна матиме свою церкву, хоть пенькніть!
27 Лютого 2019, 21:03
Україна матиме продажних. Хто зраджує віру той зрадить і Україні...
27 Лютого 2019, 21:13
Це ви про себе? Не дивно, їзди завжди були. Слава Ісусу, Слава Україні!
27 Лютого 2019, 21:15
Описка : ІУДИ!!!
27 Лютого 2019, 21:44
І останнє: не суньте сюди носа свого, нуйнівці розумні та порядні люди: без носатих справляться ! Слава Україні, і буде Україна , і матиме свою церкву.
27 Лютого 2019, 21:54
Ви правильно сказали Іуди які продали Христа...
27 Лютого 2019, 21:55
Нуйно ніколи не було відсталим селом , шляхто! Воно дарувало світові великих людей, хороших фахівців! А ви - - Павлік самозакоханий, не хочеться навіть навіть багато писати, не вартує!
27 Лютого 2019, 21:56
описка: ПАВЛІН!!!!!!!!
27 Лютого 2019, 22:10
Іудо! Українці завжди несли свій хрест, покайся грішнику! Амінь.
27 Лютого 2019, 22:40
Кожен несе свій хрест і кожний грішник
27 Лютого 2019, 22:54
Схиляю голову в пошані перед вами, рідні нуйнівці ! Радість розпирає душу ! Хвала Господу ! Слава Україні !
27 Лютого 2019, 23:11
&quot;Хто зраджує віру той зрадить і Україні.&quot;: якщо Ми зраджуємо Путінських православних віруючих то МИ якось це переживемо.
28 Лютого 2019, 00:17
Який же ви тупий,якщо ваша єдина звивина заточена на Путіна і Москву,а церква наша була,є і буде подобається вам це чи ні.Влада з виборами зміниться і вас попустить,а може і ні. Але з такою глибокою вірою ви скоро язичницькі корені згадаєте.
28 Лютого 2019, 01:44
Дякую всім за зауваження і пропозиції до моєї грішної особи, але я волів би краще почути хоча б одне-однісіньке конкретне спростування чи уточнення наведеного мною факту, історичної дати чи світоглядної позиції. Якщо ж такого нема, то мета мого коментаря досягнута! Щодо побажань, аби рівень моєї особистої шляхетності, як і скромності у спілкуванні був дещо вищий, то це справа поправима, а якщо й ні - то не велика біда для громади. Аби дійсно нікого не ображати, навіть ревних прихильників Москви, скажу наступне. Певна провокативність у моїх коментарях є свідомою, вона часом допомагає приверненню уваги читачів до суті сказаного, вона, якщо хочете, є інструментом полеміки. Бо я хочу, аби поліщуки мали свою гідність, свою справжню незалежну ні від кого державу, аби наші діти і онуки жили краще від нас. Єдиним, за що собі посипаю попелом голову, це мій, вочевидь, таки не зовсім вдалий жарт про мешканців села, які любили колись ходити чи їхати роверком асфальтованою дорогою у селі і цим дратували водіїв, особливо у темну пору доби. От вони, мабуть, і запустили цей &quot;флеш-моб&quot; і згадане мною у першому коментарі &quot;реноме&quot;, за який я каюсь, особливо перед громадою, котра стала на проукраїнський шлях та довела справами свою прогресивність у цей непростий для нашої держави час. Знаю про славних та відомих людей села, нинішніх та тих, що відійшли у вічність, зокрема тих, які служили у Нуйнівській церкві, її фундаторів, Антонія Рафальського та інших відомих уродженців цього славного села. Та це тема іншої розмови. <br/>Допускаю також і те, що побажання мого &quot;удосконалення&quot; можуть бути шпильками від прихильників МП, котрим нема чим заперечити наведені мною факти, їм бракує логіки у спростуванні аргументів наведених мною у публічних роздумах, то з відчаю вартує хоча б дрібно напакостити вслід чи скрутити фіґу у спину . Врешті, моєю найголовнішою метою на сайті є пробудити думку своїх земляків, а це, повірте, не зовсім просто. А так поганили мене особисто, вилили свої емоції з приводу переходу громади до ПЦУ і вважайте, що зробили добру справу. Найголовніше у цьому всьому - громада прийняла здорове і правильне рішення! За що їй і вклоняюся низенько...
28 Лютого 2019, 01:47
Ну а ви звичайно розумні,бо путін був , є і буде .Не то шо в Україні , міняються ті президенти кожні 5 років , безпредєл. Ви дуже і дуже розумні , тільки дуже легко відмовляєтесь від своіх російських коренів , МП виявляє таку зараз любов до Украіни, що я у шоці. Ви ж самі іуди відмовляєтесь від приставки МП , і Росія вам вже не указ, і кіріл не ваш патріарх, і все говоритиме , що вам вигідно на даний момент. Ви не за 30 срібних , вам і 5 вистачить , щоб відмовитись і від мами рідної, не те щоб від Росії. А Україну як треба , то і даром здасте.
28 Лютого 2019, 04:08
Нудить від вашого самолюбування. Невже бракує аудиторій, щоб помалюватися, павліне? Це ж не той випадок, де своє пір’я чешуть! Красава! Гарні речення, любуйте я мною, дивуйтеся, я ж такий розумний! Заблудились адресою, та й не нуйнівець! В Нуйно ніхто ніколи рокерами не їздив асвальтованими дорогами- їх там ніколи не було і нині нема. ПАВЛІН !!! І останню: бути у нас, в Нуйно українській Церкві, якби хто не маскувався! І не треба нас , шляхто, будити, ми завжди в дозорі самі, без сторонніх. Слава Ісусу, слава Україні!
28 Лютого 2019, 09:20
Чого ж Вам не спиться, шановний коментаторе, аби посеред ночі турбуватися за різне птаство? Невже Вас так турбує чиєсь &quot;пір'я&quot; і манера спілкування, яка не відповідає вашим смакам і прийнятій формі, де переважають образи одне одного. Не нервуйтесь так міцно, оскільки допускаєте ляпи на кшалт &quot;В Нуйно ніхто ніколи рокерами не їздив асвальтованими дорогами- їх там ніколи не було і нині нема.&quot; Які рокери? Які асВальти? І кого не було у Нуйні - рокерів чи асфальтованих доріг? Якщо рівень Вашого сприйняття лишився в реаліях колишньої брукованої дороги через Нуйно до Ковеля, то звісно, що складно розрізняти ровера і рокера і тому ми не зрозуміємо одне одного. Тішить хіба те, що Ви стверджуєте &quot;....бути у нас, в Нуйно українській Церкві, якби хто не маскувався!&quot;, хіба варто було додати &quot;і без отого МП&quot;. Бо у Раків-Лісі, ініціативна група приходила до людей зі списками і питала людину похилого віку: &quot; Ви за українську церкву у нашому селі?&quot; - Звісно, що за українську! - Прекрасно, тоді ось тут проти свого прізвища за те й розпишіться! Людина розписувалась, а ініціатори від МП, вийшовши з хати хитро підморгували одне одному і казали: &quot; Та ми ж і нічого не брешемо, бо у нас таки УПЦ, а не стамбульська&quot;. А про те, що УПЦ МП є філією РПЦ і жорстко підпорядкована їй у стилі російських реалій, то для чого уточняти простим прихожанам, головне підпис...
28 Лютого 2019, 13:41
Ви так любите факти,то може напишете скільки помісних церков визнали пцу і скільки категорично відмовились це робити?
28 Лютого 2019, 14:39
Гарне запитання. У його формулюванні одразу прослідковується бажана відповідь, навіть спроба загнати візаві на слизьке чи й на тонкий лід. Тому нагадаю, на всяк випадок, що рідна Вам Московська церква проіснувала самопроголошеною у 1448 році лишень 141 рік, доки Вселенський Патріарх Єремія, перебуваючи в Москві з іншою місією, м'яко кажучи, під тиском і загрозою арешту царської влади у 1589 році не видав Грамоту про визнання. Про історію нищення православ'я Петром І і утворенням підлеглого йому Священного Синоду та призначеннями обер-прокурорів для управління Церквою аж до 1917 року всі освічені люди знають, або можуть поцікавитися та уточнити для себе ці речі. Далі розповідати факти нема потреби, оскільки у 1943 році Сталін організував Синод, відновив її діяльність, перейменувавши з &quot;Российской&quot; на &quot;Русскую&quot; і ця церква донині є канонічною. <br/>Але ж Ви уїдливо питали про Православну церкву України. То ж люди мають знати, що ця новоутворена православна Церква на нинішній день є у Диптиху Помісних православних церков, як рівна серед рівних, у т.ч. і до РПЦ, але та на відміну від неї має ще й Томос. Жодного визнання щодо канонічності ПЦУ більше не потребує, хоча важливим з репутаційної точки зору дійсно є її визнання іншими Помісними церквами. Таке визнання чи невизнання вирішується СОБОРНО кожною Церквою окремо і впливає лишень на міжєвхаристійне спілкування, тобто проведення спільних літургій тощо. На сьогоднішній день, жодна з названих Церков, окрім РПЦ соборно не проголошувала невизнання української церкви. найбільш ймовірно, що з визнанням будуть зволікати сателіти РПЦ - Антіохійська (центр у Сирії і там воює Росія). Польська, яка отримала у 1924 році автокефалію через приналежність до Київської Митрополії, котру неправомірно поглинув Московський Патріархат у 1686 році. Але визнанням ця Церква ставить хрест на мріях поляків про Східні креси, тобто західні землі України. Ну і, можливо, Сербська церква, думаю, що всі знають цих балканських &quot;росіян&quot; та залежність їх від Кремля. Всі решта рано чи пізно, можливо, й за рік чи кілька прийдуть до визнання, про це свідомо говорять і у Константинополі, оскільки усі розуміють, що процес тектонічного руйнування РПЦ є дійсно болісний для всіх і не тільки в Україні та не хочуть передчасно впливати на волю Божу, аби не спровокувати небажаних подій...<br/>Іншими словами, визнали: Константинопольська та Еладська церкви, на Афоні і вже поминають Митрополита Епіфанія. Не визнала - лишень єдина РПЦ. Все решта - маніпуляції і пропаганда попів в боротьбі за тацю. Думки і позиції окремих ієрархів щодо цих подій не варто брати на терези, оскільки вони не є рішенням конкретного Собору, як і робочі пропозиції, наприклад, Румунської Церкви впорядкувати мовні питання в обох церквах, оскільки це логічно. <br/>Православ'я отримало певне різнобачення на українське питання ще при підготовці Всеправославного Собору у Криті у 2016 році. РПЦ тоді з корисливих мотивів його бойкотувала. До цього бойкоту через &quot;переляк&quot; чи кон'юктуру приєдналися лишень кілька церков- Антіохійська, Болгарська і Грузинська. З високою ймовірністю болгари і грузини визнають ПЦУ. Росію підтримає лишень арабська країна Сирія із зрозумілих причин - війна...
28 Лютого 2019, 15:18
Отож,в підсумку:під тиском української влади і політичної кризи,п.Варфоломій надає томос,в замін ми віддаємо наші архітектурні пам'ятки в подарунок.(Я вже мовчу,про втручання держави в релігійні питання і розбазарювання святинь ).Крім того,одні помісні церкви категорично проти визнання пцу,інші мовчать взагалі,бо так звана новостворена церква утворена з неканонічних організацій і очолює цю ПЦУ людина,яку ніхто з цивілізованого світу в священники не освячував.
28 Лютого 2019, 16:06
Отож в підсумку ми маємо ПЦУ, те до чого прагнуло не одне покоління українців.Але проблема в тому , що в Україні є малороси , яким це не потрібно, не треба їм незалежність від Росії , бо їм і так було добре.І все що вони вміють ці малороси-це викручувати факти на догоду МП та Росії.Нам дали вітрила( свою власну церкву), а малороси будуть до останнього триматись за якір(МП).пройде час і коли бути в МП геть стане не вигідно, вони ж будуть кричати що завжди були за ПЦУ. А про цивілізований світ краще мовчіть , бо ваша велика Родіна Росія ніколи не відносилась до цивілізованого світу, в перспективі це хіба що частина Китаю.
28 Лютого 2019, 16:09
Якщо Ви вважаєте, що тиск української влади такий міцний, що Вселенський Патріарх йому піддався, то я Вам співчуваю в розумінні інших процесів. Якщо Ви священник МП і вимушені це писати із зрозумілих причин - то це ще куди не йшло. Якщо ж це Ви стверджуєте з переконань, то мені боляче за наших людей, котрі заблукали на цій дорозі пізнання. Епіфанія рукоположив Митрополит Філарет, котрий у 1977 році так само рукоположив нинішнього Патріарха РПЦ Кирила (Гундяєва). А якщо котрийсь з високопоставлених церковників з політичних мотивів &quot;відлучив&quot; Філарета від Церкви, то як писав один поважний чоловік, Бог не є на побігеньках у нас грішних, нехай і з кадилом. Рішення РПЦ, яке не вступило у благодатну силу, бо відлучення відбулось не з канонічних мотивів, через це й було нівельоване Вселенським Собором в апеляційному порядку. Але за запитання у попередньому коментарі - дякую, бо воно на вустах у багатьох прихильників Москви і наших малоросів, котрі не заслужили своєї держави через обмеженість кругозору. <br/>На все добре! Не сварімося, думаймо... ))
28 Лютого 2019, 16:27
Рукоположив Епіфанія відлучений від церкви Філарет,якому анафему ніхто не скасував.Отож по такій логіці і протестанти можуть висвячувати православних митрополитів ,то ж думайте .
28 Лютого 2019, 16:33
Дарма ви слиною бризгаєте і жовчу давитесь ,краще відкрийте духовну літературу і вивчіть суть православного вчення,то може не будете як флюгер за вітром повертати.
28 Лютого 2019, 17:15
https://bit.ly/2Vr0G2I
28 Лютого 2019, 18:09
Отче, не хуліганьте до коментатора 14:27 28.02.2019, воно, невчене, що почуло від попів те й меле!
01 Березня 2019, 14:24
&quot;Філарет,якому анафему ніхто не скасував.&quot; невіглас, а хто має скасовувати анафему? Той хто її наклав чи що? Кирил наклав, а він мав право її накладати навіть якщо припустимо мав то вже ЇЇ скасували спеціальним рішенням в Константинополі.
03 Березня 2019, 15:34
на мою думку нашо було робити цей скандал вже батьки з дітьми пересварилися а як нестидно
03 Березня 2019, 15:35
щз3КРШ2ЩВАЕРШ3Щ
05 Березня 2019, 12:57
&quot;нашо було робити цей скандал вже батьки з дітьми пересварилися&quot;: це просто чудово що діти мають інакшу точку зору. Ми йдемо.
06 Березня 2019, 08:38
Камінь ти придурок?
08 Березня 2019, 02:49
Мені страшно стало, після того як прочитала всі коментарі
15 Березня 2019, 11:09
непотрібно міняти батюшку, айти з ним разом із громадою, а той що з Воліне хай забирається геть із села хай Бог Вам прощає.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024