1 березня: події, дати, іменини

01 Березня 2019, 08:00
1997

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні п'ятниця, 1 березня.

Іменини святкують: Юліан, Данило, Самійло, Ілля, Порфирій, Макар, Памфил, Павло.

День «Нуль дискримінації».

З чотирирічного дослідження по темі релігійної дискримінації в усьому світі, яке проходило в період 2006-2010 років, християни виявилися групою, яка найбільш дискримінується, відчуваючи утиски з боку як держави, так і суспільства в 168 країнах. Мусульмани займають наступну позицію серед релігійного населення в світі, яке піддавалося дискримінації в 121-й країні в цей же період.

Підтримка Дня «Нуль дискримінації» створила глобальний рух солідарності, щоб покласти край будь-якої дискримінації, яка як і раніше широко поширена. Мільйони жінок і дівчаток, які зазнали акти насильства і жорстокого поводження в різних регіонах, так і не можуть здійснювати свої права чи отримати доступ до послуг у сфері охорони здоров’я, освіти або зайнятості.

Дискримінація в сфері праці, шкіл і медико-санітарної допомоги, інших соціальних інститутів знижують здатність людей в повній мірі і реально брати участь в життєдіяльності суспільства, забезпечувати свої сім’ї і піклуватися про них. Наприклад, деякі з 38 країн, територій і районів застосовували різні форми обмежень на в’їзд, перебування й проживання людей, що живуть з ВІЛ. Крім того, правове і соціальне середовище в подібних регіонах досі не в змозі подолати стереотипи дискримінації людей, що живуть з ВІЛ.

Цитата дня: «Жінки довше переживають образу, незалежно від того, вони образили чи їх ображено» Ліна Костенко


Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024