Рятувальники закликають дотримуватися правил безпеки під час виборів

01 Березня 2019, 09:00
Безпека 2099
Безпека

В Україні триває чергова передвиборча кампанія до виборів Президента України. В населених пунктах запрацювали агітпункти та незабаром розпочнуть свою роботу виборчі дільниці.

У Камінь-Каширському районі будуть працювати 62 виборчідільниці, більшість із них розміщені у приміщеннях з масовим перебуванням людей, а саме: у будинках культури, клубах, школах, сільських радах. У зв’язку з цим, саме керівники об’єктів, де працюватимуть виборчі дільниці повинні вже зараз забезпечити виконання заходів цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та організувати їх дотримання 31 березня 2019 року під час проведення голосування.

Шановні керівники даних об’єктів, Вам необхідно перевірити стан газового та пічного опалення, електропроводів і обладнання, провести випробування опору ізоляції електромережі. Не дозволяється використовувати будь-які побутові електроприлади, а також обігрівачі, які мають несправності, відкриті нагрівальні елементи або виготовлені саморобним шляхом. Подбайте, щоб у печах і димарях не було тріщин, а переділка та відступка від них до спалимих конструкцій будівель відповідала протипожежним вимогам. Ні в якому разі неможна розташовувати меблі, інші горючі речі або матеріали на відстані ближче, ніж 0,5 м від обігрівальних приладів. Перевірте евакуаційні шляхи та виходи. Вони повинні бути шириною не менше 1,2 метри, утримуватися завжди вільними, ні в якому разі не захаращуватися. Двері евакуаційних виходів мають відкриватися в напрямку виходу з будівлі та замикатися лише на внутрішні запори, які легко відмикаються з середини. 

У приміщеннях, де буде проводитись голосування необхідно встановити сертифіковані вогнегасники, знаки пожежної безпеки, а також телефонний зв'язок із зазначенням номеру виклику пожежно-рятувальної служби - 101. На видних місцях необхідно розмістити плани (схеми) евакуації людей з будівлі та ознайомити з ними членів виборчої комісії і виборців. Особи, які визначені відповідальними за забезпечення пожежної безпеки, перед початком роботи виборчої дільниці зобов’язані ретельно оглянути приміщення та переконатися у повному виконанні протипожежних вимог.

Пам'ятайте, що навіть незначні порушення заходів пожежної безпеки можуть поставити під загрозу не тільки важливі документи, але й життя людей! 

 

Начальник Камінь-Каширського 

районного відділу Управління ДСНС

України у Волинській області 

Андрій Багнюк

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром