2 березня: події, дати, іменини

02 Березня 2019, 08:00
3619

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні субота, 2 березня.

Вселенська батьківська субота.

В цей день в церквах і храмах пoминають всіх хрещених віруючих, і священнослужителі закликають всіх молитвами допомогти дyшам знайти спокій.

Іменини святкують: Гермоген, Карл, Маріамна, Маркіян, Мина, Папій, Порфирій, Роман, Федір, Феодосій.

У православ'ї день вшанування християнського святого – великомученика Феодора Тирона. 

Святого Федора Тирона шанували як помічника в пошуку зниклих безвісти людей або втрачених (викрадених) речей. В молитвах до нього звертаються з проханнями не тільки допомогти розшукати зниклу рідню чи близьку людину, викрадені та загублені речі, але і захистити житло від злодіїв.

Міжнародний день сірника

Кожен рік цей день відзначають 2 березня, але про те, чому обрали саме цю дату, відомості різні. Онак думки сходяться, що багато десятиліть сірники були незамінною річчю і одним з важливих елементів життя людини. Хоча їх і зараз використовують досить часто, так як це зручно і досить дешево.

Цитата дня: «Огидна річ – наша терплячість. Наша звичка відмовляти собі у всьому. Так все може відмовитися від нас». Ліна Костенко


Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!


 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром