На психологічну реабілітацію учасників АТО із Камінь-Каширщини виділили кошти

03 Березня 2019, 19:25
2624

Для Камінь-Каширського району на послуги із психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності виділили кошти.

Про це йдеться на сайті Камінь-Каширської РДА.

У 2019 році на це мають намір спрямувати 15,642 тисячі гривень.

«Психологічна допомога і реабілітація надається учасникам бойових дій та постраждалих учасників Революції Гідності з метою профілактики розвитку у них посттравматичних стресових розладів, дезадаптації, конфліктів з оточуючими, зміцнення їх особистісного та соціального статусу.

Будь-який учасник антитерористичної операції, який має статус учасника бойових дій чи особи з інвалідністю війни (наявне відповідне посвідчення) та документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення – має право звернутися до управління соціального захисту населення із заявою про надання послуг з психологічної реабілітації» – йдеться у повідомленні.

Послуги із психологічної реабілітації можуть надаватися в індивідуальній та груповій формі. У разі проходження психологічної реабілітації у стаціонарних умовах тривалість курсу не перевищує 18 днів.

«Учасник антитерористичної операції та постраждалі учасники Революції Гідності самостійно обирають суб’єкта надання послуг, у якому бажають пройти реабілітацію. Управління соціального захисту населення, суб’єкт  надання послуг та учасник антитерористичної операції та постраждалий учасник Революції Гідності укладають договір про надання послуг із психологічної реабілітації у трьох примірниках. Оплата послуг із психологічної реабілітації  проводиться управлінням соціального захисту населення шляхом відшкодування вартості таких послуг суб’єктам надання послуг відповідно до укладеного договору на підставі актів надання послуг», – інформує управління соціального захисту.

Зауважимо, що витрати на оплату проїзду до суб’єкту надання послуг для проходження психологічної реабілітації та назад відшкодовується учасникам АТО управлінням соціального захисту на підставі поданих проїзних документів.

За більш детальнішою інформацією звертатись до управління соціального захисту населення Камінь-Каширської районної державної адміністрації у кабінет №109, або  за  тел. 2-20-67.

 

Суб'єкти надання послуг із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції та постраждалим учасникам Революції Гідності

Назва санаторно-курортного закладу

Місцезнаходження

Волинський обласний Санаторій Лісова Пісня

с. Гаївка Шацький р-н

ДП "Південь-Курорт-Сервіс" на базі санаторію "Орізонт"

Одеська обл. смт. Сергіївка

ТзОВ «Примор’я» Санаторій «ім.С.Лазо»

Одеська обл. смт.Сергіївка

ДП "Клінічний санаторій й "Карпати"

Закарпатська область, с.Карпати

ДП СКК «Моршинкурорт» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» Санаторій «Дністер»

Львівска обл. м. Моршин

 

Довідково

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. № 1057 затверджено Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності (далі-Порядок). Цей Порядок визначає механізм організації проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції структурними підрозділами з питань соціального захисту населення.

         

Коментарі
03 Березня 2019, 23:31
Опублікуйте кількість та списки отримавши з путівки, ато замість АТО поїдуть куми та свати
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39