У районі не виявили свиней, підозрілих у захворюванні на африканську чуму

12 Вересня 2016, 15:06
1320 Джерело: sumy.depo.ua

Актуальним залишається питання щодо складної епізоотичної ситуації  у зв’язку зі спалахами африканської чуми свиней у Ратнівському та Любешівському районах, а також можливої загрози занесення збудника цього небезпечного захворювання на територію Камінь-Каширщини.

На апаратній нараді райдержадміністрації в. о. начальника Держпродспоживслужби в районі Віталій Макарчук коротко окреслив стан справ.

За його словами, в зоні нагляду проводиться роз’яснювальна робота. Обстежили 29 населених пунктів, 7474 двори. Хворих, підозрілих у захворюванні, трупів тварин не виявили. Окрім того, здійснено облік свинопоголів’я, зокрема обліковано 14115 голів свиней. У 8-ми мисливських угіддях – 231 голову дикого кабана. Діє заборона на реалізацію свиней, свинини та продукції з неї на ринках міста і стихійних ринках у селах району.

– 8 вересня проведено зустріч з підприємцями, які займаються реалізацією м’яса. У рамках зустрічі роз’яснено обмеження щодо переміщення тварин та реалізації тваринницької продукції, а також відповідальності за порушення цих обмежень, – повідомив Віталій Юхимович. – Ветеринарні працівники здійснюють цілодобове чергування на двох постах на межі загрозливої зони та зони нагляду території Любешівського району.

Коментарі
12 Вересня 2016, 19:19
Знаю Віталія Юхимовича, як чесну і порядну людину. Однак уявити у який спосіб силами ветеринарної служби району можна було у відносно короткий період часу обслідувати майже 7,5 тис. дворів, заглянути в очі чи деінде майже 14 тисячам пацєт, тлустих свинок і поважних хряків ну ніяк не можу. Майже переконаний, що при існуючих лімітах бензину для службових автівок ветлікарям вдалось побувати практично у всіх великих селах, побесідувати з багатьма війтами на цю тему, з деким навіть перехилити рюмку-другу чаю для дезинфекції організму. Допускаю, що через чуму довелось зайти у кілька сільських хлівів і, звичайно, що під час цих відвідин районові специ "...хворих, підозрілих у захворюванні, трупів тварин не виявили". Таке враження, що районне начальство звикло до безпредметної розмови на свої нарадах, з вуст підлеглих може лунати хвалькувата риторика, якщо не про 25% спортсменів серед населення району, то про 100% -не благополуччя серед свинського поголів'я цього краю. Доки ми не навчимося речі своїми іменами, говорити правду про стан справ, об'єми робіт, що вдалося зробити, толку в господарці і житті ми не доб'ємося. Або, можливо, редакторам сайту варто більш точніше передавати суть розмови на районних нарадах...?
13 Вересня 2016, 18:39
Навіть під час виборчої кампанії таке не вдається))..
14 Вересня 2016, 14:45
Хріну<br/><br/> Облік свиней в населених пунктах проводили працівники сільських рад
14 Вересня 2016, 16:41
Характерна інформація для слідопита Каменя. Ну не може Колб знати Макарчука, принципово не може, тому Хрін не Колб.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром