Журналісту Район.Камінь відповіли з приводу скарги на поліцейських

12 Вересня 2016, 16:36
4767

Журналіст інтернет-видання Район.Камінь-Каширський Богдан-Нестор Ліпич отримав відповідь від Камінь-Каширського відділу поліції та Волинського обласного управління національної поліції. А звертався він туди зі скаргою щодо неправомірних дій працівників Камінь-Каширського відділу поліції під час проміжних виборів народного депутата України 17 липня 2016 року на виборчій дільниці в селі Черче.

Зокрема у Камінь-Каширському відділі національної поліції на запит Богдана Ліпича повідомили, що на момент виборів у селі Черче несли службу слідчий слідчого відділення Нововолинського відділу поліції – капітан поліції Олександр Дорош, а також поліцейський Камінь-Каширського відділу поліції – капрал поліції Маїс Бадоян.

А з Волинського обласного управління національної поліції прийшла відповідь про те, що в діях працівників поліції відсутні ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). І що працівниками ГУНП в області було проведено службове розслідування, за наслідками якого поліцейському Камінь-Каширського відділу поліції Маїсу Бадояну оголошено догану.

Та журналіст не задоволений  таким рішенням і збирається його оскаржувати.

«Відповідь на мою скаргу з приводу неправомірних дій поліцейських на виборах 17 липня в селі Черче виявилась типовою відпискою. Я так і не почув пояснень, що стало причиною дивної поведінки полісменів та що спонукало їх проводити зі мною так звану «профілактичну бесіду» та забороняти зйомку», - пише Богдан-Нестор Ліпич на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

«Не перший раз переконуюся, що поліція не здатна достойно захистити права громадян, а отже,  прийнятим рішенням не задоволений та буду його оскаржувати.

Вимагатиму від вищих слідчих органів вчергове розглянути:

  • статтю 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів),
  • статтю 24 ЗУ «Про інформацію» (заборона цензури та заборона втручання в професійну діяльність журналістів і засобів масової інформації),
  • статтю 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу),
  • пункт 2 статті 85 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» (організація і порядок голосування).

А ще чекаю відповідальності й іншого поліцейського за свої дії».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що журналіст Богдан-Ліпич подав скаргу на дії поліції. У матеріалах справи зазначалося, що поліцейські незаконно проводили із ним так звану «профілактичну бесіду», погрожували викликати наряд поліції, спілкувалися зверхнім зневажливим тоном, тиснули та залякували, називали порушником виборчого процесу, незаконно забороняли фотографувати виборців, урну і кабінку для голосування зовні, незаконно вимагали отримання так званого «дозволу» на зйомку від голови комісії, накладали заборону на висвітленні  окремих тем та осіб,  шукали будь-які підстави, щоб обмежити у проведенні зйомки на виборах, чи навіть заборонити її.

 

«При чому на все це не було жодних підстав» - говорить журналіст та обвинувачує їх у перевищенні повноважень. А також  додає, що поліцейський незаконно перебував на виборчій дільниці.  - «Адже згідно пункту 2 закону «Про вибори народних депутатів України» голова або заступник голови дільничної виборчої комісії мають право запросити у приміщення для голосування поліцейського тільки у разі вчинення правопорушень. А жодного правопорушення мною не було вчинено».

Коментарі
13 Вересня 2016, 01:33
<p>Той нестор колись дограється</p>
13 Вересня 2016, 01:34
Та загрався пацан. Корчить з себе журналюгу великого
13 Вересня 2016, 03:19
а причом тут пацан. тут треба ментам по шапці давати
13 Вересня 2016, 03:30
о, да... відписка за відпискою... на інше поліцаї не здатні
13 Вересня 2016, 03:40
<p>та вони пистолет мають и думають, шо герои</p>
13 Вересня 2016, 14:05
Богдане, Фреймут пожалійся. До речі, чому ти її у Камінь-Каширський запрошував, а не до себе у Черче? Міг би, до прикладу, її і у клуб села Бузаки привести, де ти дискотеки крутиш? Соромишся рідного села?
13 Вересня 2016, 18:33
Був колись один журналіст із Бузак, теж Богданом Пташником звуть.. Теж на ментів наїжжав..<br/>В &quot;Правому сєкторі&quot; був , піскокрадів ніби ловив..Потім поїхав на майдан, потім - на Схід.. .А зараз ментів за ліпших друзєй має, кришує , бо сам копає пісок і продає, а менти тепер його кришують... Пташник їх навіть у воєнкоматі від мобілізації &quot;&quot;відмазував&quot;, використовуючи свій тіпа статус &quot;&quot;гєроя&quot;..
14 Вересня 2016, 00:47
&lt;p&gt;Козік, ти б заспокоївся вже з тим Пташником. Чого ж ти сам на майдан і на Схід їхати побоявся?&amp;nbsp;&lt;/p&gt;
14 Вересня 2016, 00:48
Військомат не мобілізує працівників МВС. Не вводьте читачів в оману
14 Вересня 2016, 01:14
Бачу, що комусь постійно ввижається Козік, якщо тільки згадають про Пташника..Може, й статтю про Пташника -&quot;генєрала піщаного кар'єру&quot; на Дубецьку теж Козік написав?))
14 Вересня 2016, 01:24
Щось ти оперативно на прізвище Козіка відреагував :)
14 Вересня 2016, 02:12
Так як і ти на піщаний кар'єр на Дубецьку))..
14 Вересня 2016, 10:55
Як тільки в &quot;Поліссі&quot; вийшла стаття Федоровича -Пташник почав &quot;наїжджати&quot; на газету,мовляв,у вас будуть проблеми, паплюжите героїв Ато ... Хоча в цій статті фамілії Пташника й не згадувалось... &quot;На злодієві шапка горить&quot; - чи як?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024