Камінь-Каширський долучиться до всеукраїнського освітнього проекту «Відкривай Україну»

12 Вересня 2016, 18:22
2891

10 вересня у Луцьку відбувся перший з’їзд місцевих координаторів та обласної команди всеукраїнського освітнього проекту «Відкривай Україну».

Про це повідомляє ГО Центр вільної освіти і культури (ЦВОК).

Участь у проекті беруть міста з кількістю населення 10-250 тис. осіб, крім обласних центрів, тож цьогоріч буде залучено такі населені пункти Волині: Ковель, Камінь-Каширський, Любомль, Нововолинськ, Володимир-Волинський, Рожище, Ківерці.

Координаційний тренінг проводили представники Фундації соціальних інновацій «З країни в Україну» (м. Київ) та координатор проекту у Західному регіоні Оксана Соловей (м. Луцьк). Учасниками були попередньо відібрані міські координатори з зазначених міст-учасників, а також аналогічні команди з Рівненської області.

До слова, Волинь першою в західному регіоні запускає проект «Відкривай Україну» 2016 року, адже у Львові з’їзд відбувся наступного дня для місцевих представників та команд з Чернівецької області, попереду ще тренінг для Івано-Франківської, Тернопільської та Закарпатської областей (24.09.2016, м. Івано-Франківськ).

Освітній проект "Відкривай Україну" об’єднав активних, креативних, компетентних, свідомих громадян та новаторів, серед яких  педагоги, журналісти, юристи, викладачі університетів, депутати міських рад, учасники творчих колективів та студенти.

Свою мотивацію до участі в цьому масштабному проекті лучанка Оксана Соловей прокоментувала так: «Я люблю свою країну і бажаю робити щось корисне для людей, зокрема для дітей, впливати на позитивні зміни, розбудовувати та розвивати свою державу. Цей проект - можливість попрацювати з молодими амбітними особистостями, підтримати їх ініціативи, робити хороші речі, корисні справи, бути частинкою позитивних змін та втілювати у життя цікаві проекти. Уже незабаром ми зможемо побачити як підлітки змінюють свої школи, змінюють свої міста, змінюють свою країну!»

Про події проекту на Волині можна дізнаватись з сторінки у соцмережі: fb.me/openukrainevolun

Партнер проекту у Волинській області – ГО «Центр вільної освіти і культури»

Довідково:
Освітній проект "Відкривай Україну", мета якого створити середовище для розвитку підлітків малих міст України, у якому вони набудуть необхідних компетентностей та отримають можливість реалізувати командою власну ідею у своєму місті.
Проект розрахований на участь 270 малих міст України, 1000-1200 команд, 18000 учнів, 1200 вчителів.

1


1


Коментарі
13 Вересня 2016, 01:12
цо то за кобіта з тату?
13 Вересня 2016, 20:58
Оксана - наша землячка, хоч і проживає в Луцьку. Молодець, Оксанко, раді за тебе.
14 Вересня 2016, 11:42
Такі Оксани мотивують чоловіків.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром