З пожежею боролися два дні

14 Вересня 2016, 11:07
1444

У Камені-Каширському горять дачні масиви. Пожежу 12 серпня вдалося спинити силами лісівників. На місце прибули 2 пожежні машини державного підприємства «Камінь-Каширське лісове господарство», відповідно – 2 екіпажі державної лісової охорони оперативно ліквідували загоряння.

Але вночі вогонь знову розгорівся і вранці, 13 серпня, масштаби пожежі вже стали значно більшими. Вогнем охопило близько 3 га території, повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

На місце знову виїхали лісові пожежні автомобілі – лісівникам довелося залучити вже шість машин, працювали шість екіпажів лісової охорони. Залучили також до роботи 2 трактори – МТЗ та Т-150 з великим плугом, лісозаготівельну бригаду, щоб прорізати шляхи підходу до кущів, які переходять у ліс. Крім того, довелося звернулися до місцевих приватних підприємців з проханням прокопати екскаваторами протипожежні канави від лісових масивів.

Лісівники боролися з вогнем спільно з рятувальниками. На місці загоряння працювали дві пожежні машини з екіпажами камінь-каширських фахівців ДСНС.

Нині ситуація контрольована. Вогонь вдалося спинити на підході до лісу.

Принагідно хочеться наголосити: причиною цієї пожежі, як і багатьох інших, стало необережне спалювання листя та сухої рослинності. За нинішніх погодних умов вогонь набирає потужності надзвичайно швидко і за кілька хвилин охоплює значні території.

Вкотре закликаємо громадян бути вкрай обережними з вогнем на відкритих територіях, а також під час прибирання присадибних ділянок. У першу чергу наголошуємо: не випалюйте суху траву та сміття, не розводьте відкритий вогонь у лісі, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.




 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024