Жителі села Бузаки та лісівники ліквідували сміттєзвалище, яке ставало приводом для дискусій у соцмережах

10 Березня 2019, 10:55
Жителі села на Камінь-Каширщині та лісівники ліквідували стихійне сміттєзвалище 6445
Жителі села на Камінь-Каширщині та лісівники ліквідували стихійне сміттєзвалище

Кілька місцевих активістів Бузаківської сільської ради та працівники державного підприємства «Камінь-Каширськагроліс» лікувідували стихійні смітники.

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Мінімум раз на рік, за словами Бузаківського сільського голови Камінь-Каширського району Миколи Панасюка, одні і ті ж активісти села прибирають місцеве стихійне сміттєзвалище.

Це територія сільської ради і прилегла до лісових масивів. Тож звозять і зносять сюди сміття усі, кому не лінь і кому зручно, навіть ті, хто їде дорогою, просто завертають сюди, щоб позбутися непотребу. 

«Добре, що на прохання допомоги відгукуються лісівники, працівники державного підприємства «Камінь-Каширськагроліс», надаючи для робіт із вивезення сміття, зокрема на полігон твердих побутових відходів у Камені-Каширському, свою власну техніку.Та й небайдужі до порядку в селі люди також одразу приходять на поміч. Чомусь у нас так виходить: одні смітять – інші прибирають», – розповідає сільський голова Микола Панасюк.

1

«Можна ж, наприклад, гілки спалити в себе біля хати, а інше сміття – пластикові чи скляні пляшки здати на пункти прийому тощо. Але ж ні… Я зокрема так і роблю. І раджу всім так», – скаржиться Микола, котрий разом з односельчанами вийшов на суботник.

Варто зазначити, що саме це сміттєзвалище не раз ставало приводом для дискусій у соцмережах. Але за межі розмов звинувачень з боку окремих громадських активістів справа так ніколи і не виходила. Тож прибирати взялися все ті ж – кілька місцевих активістів та лісівники.

 


1





 

Коментарі
10 Березня 2019, 13:10
Спочатку ліквідували ліс,потім все заср...ли,а потому героїчними зусиллями ліквідували сміттєзвалище.Потрібно нагородити державними чи церковними нагородами,як свого часу нагороджували ригів-вовків.
10 Березня 2019, 14:34
Всі смітники які у лісі повинні прибрати лісівники за свій рахунок.це вони допустили викиди сміття в лісі.
10 Березня 2019, 15:28
Мусор перевезли в інше місце.
10 Березня 2019, 16:01
Люди добрі, знайшли час прибрати біля дому свого, то знайдіть час пикопати , спалити своє сміття.Не вивозьмо його .нам тут жити і нашим дітям.Наше село гарне, ми самі робимо з нього смітник.
12 Березня 2019, 11:47
Дуже гарна ідея, спалити сміття. Молодець, просто немає слів.
12 Березня 2019, 13:39
Ідея справді не погана, але це все тільки на камеру, до слів голови с/р можна поставити дуже багато запитань, та надати пропозиції щодо покращення умов життя людей в селі, а не тупцяти перед камерою тоді коли вже справді велика проблема, а винен голова с/р , бо він закривав на це очі!!! <br/><br/>Наше село справді прекрасне і чудове , але замість того щоб робити його ще кращим люди просто зневажають природу і себе в суспільстві, смітять , дихають не чистим лісовим повітрям,а брудом! І самі ж роблять диспути !!!<br/>Всім гарного дня, я думаю що це прочитає чимала кількість людей, а також наш шановний голова і зробить , якісь висновки , і винесе пропозиції для покращення екології ...
15 Березня 2019, 13:03
я сама родом із ваших місць. я дуже люблю цей край. і коли в мене є нагода там побувати я, звичайно, їду в камінь-каширський через бузаки в теклино, щоб побачити рідних знайомих, могилу батька. Я не можу налюбуватися природою, лісом, повітрям. І дуже приємно, коли узбіччя чисті. Все навколо гарно-гарно. Завжди хочу побачити Турію і міст. Я ще його памятаю коли був маленький місток, деревяний. Гарно у вас дуже гарно. Бережіть це.
15 Березня 2019, 13:09
А ще хочу передати привіт Галі, вона живе в Бузаках, працювала ніби в школі. Вона із Теклино казали на неї Слободинка (дівоче Нивчик). Вийшла заміж по-моєму Володя його звати у ваше село. Мене звати Віра. Якщо відгукнеться, дякую.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024