Міський голова відмовляється ініціювати створення Камінь-Каширської ОТГ

11 Березня 2019, 08:10
Міський голова відмовився ініціювати створення Камінь-Каширської ОТГ 5421
Міський голова відмовився ініціювати створення Камінь-Каширської ОТГ

До Каменя-Каширського, під керівництвом в.о. виконавчого директора Волинського РВ Асоціації міст України Мар’яни Конончук, приїхали консультанти проекту «ПУЛЬС», щоб розповісти про переваги створення Камінь-Каширської ОТГ.

Про це Район.Камінь-Каширський повідомила регіональний консультант з комунікацій Асоціації міст України Тамара Зубенко.

«Створення Камінь-Каширської ОТГ, а в майбутньому, можливо, існування Каменя-Каширського, як центру повіту, наразі під великим знаком питання. Річ у тім, що міський голова Василь Бондар, не має наміру ініціювати створення громади, тож тепер усе залежить від міських депутатів, які теж мають законне право на таку ініціативу. Якщо ж «камінчуки» вийдуть із стану децентралізаційної сплячки, то на добровільне створення громади у них часу є лише до жовтня 2019», – сказано в повідомленні.

 До міста приїхали консультанти проекту «ПУЛЬС», які працюють на Волині, займаючись впровадженням децентралізаційної реформи, в межах проекту «ПУЛЬС». Асоціація міст України втілює його за підтримки USAID. Із правових питань – Валентин Малиновський, із бюджетних – Василь Гром, із питань комунікації – Тамара Зубенко.

«Ми приїхали, щоб створити сильну громаду і мені надзвичайно приємно, що свою роботу в Волинському РВ АМУ розпочинаю з такого перспективного проекту як Камінь-КаширськаОТГ. Коли ми їхали до вас, то щодо Камінь-Каширщини у мене виникли асоціації з Норвегією... Тож маю надію, що приїхавши вже через п’ять років, побачимо ту Норвегію, з її рівнем життя, на землях Північної Волині, а вашуОТГ – взірцем для громад-членів АМУ і, як задумувалося ще за часів князівської доби, потужним і надійним форпостом українських земель на Півночі», – сказала Мар‘яна Конончук.

 Консультант з правових питань Малиновський нагадав присутнім про абсолютну аполітичність Асоціації та консультантів проекту «ПУЛЬС». Він також розповів про переваги об’єднання в ОТГ, здобутки уже діючих на Волині громад, нагадав про втрати, яких зазнала у розвитку Камінь-Каширщина через децентралізаційну пасивність. Також він окреслив найгіршу перспективу для міста щодо перебігу другої частини реформи – втрату Камінь-Каширським шансу стати центром можливого четвертого повіту на Волині. Зі слів Малиновського це не можливо без створення Камінь-Каширської ОТГ і на порятунок ситуації лишилося дев’ять місяців.

Довідково: Відповідно до Перспективного плану формування територій Волинської області до складу Камінь-Каширської міської ОТГ мають увійти: м.Камінь-Каширський, Видертська, Ворокомлівська, Грудківська, Клітицька, Осівцівська, Раковоліська сільські ради). До речі, цілком можливо, що сюди доєднається Нуйнівська сільрада, якщо не порозуміється із Сошичненською щодо центру ОТГ, Полицівська, що межує з Клітицькою і не увійшла до Гуто-Боровенської ОТГ. А ще у Пнівнівненської, Броницької та Воєгощанськоїсільрад теж перспектива можливого приєднання до Камінь-Каширської ОТГ, бо деякі села району, що мали увійти до Пнівненської ОТГ вирішили приєднатися до Прилісненської ОТГ, що на Маневиччині.

Василь Гром, консультант з бюджетних питань, нагадав присутнім, що через зволікання з об’єднанням лише інфраструктурної субвенції втрачено в межах 20 мільйонів, хоча отримати такі гроші можна створивши ОТГ цьогоріч, а якщо дочекатися примусового об’єднання, про них можна забути.

Консультант нагадав, що інфраструктурна субвенція нараховується саме на сільське населення якого в громаді, за статистичними даними, буде 12 тисяч, а міського – десь 12,5 тисяч. Це, на його думку ідеальна для ОТГ структура щодо населення, бо окрім інфраструктурної субвенції сільське населення має вплив на ряд показників, які впливають на формування субвенції на освіту.

Василь Гром наголосив, що хоч громада і буде дотаційною, а це плюс 13 мільйонів, у тому числі і завдяки сільському населенню, матиме пристойний бюджет.

«Не кивайте на проблеми, що є у вже створених ОТГ, нічого не роблячи самі, бо якби там було так погано, то на Волині не було б уже 50 об’єднаних громад, які торік показали найкраще виконання бюджетів в області – понад 111%. Треба мислити на перспективу і почати змінювати себе та власне мислення», – порадив Гром присутнім на виїзній консультації.

Після почутого та дискусій думка міського голови Василя Бондаря, який не планує ініціювати створення ОТГ, не змінилася. Депутати ж, яких таки дещо збентежила перспектива втратити Камінь-Каширського повіт, найімовірніше, все ж візьмуться ініціювати створення громади. 

До речі, позицію міського голови розкритикував  голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук, зауваживши, що небажання змін може вартувати місту, яке ще раніше, ніж Луцьк, отримало Магдебурзьке право, дорого, бо його чекатиме доля Михнівки та Стобихви, сіл району, які колись теж були містечками і мали Магдебурзьке право.

2






 

Коментарі
11 Березня 2019, 12:04
Хто цей чолов"яга на першій світлині? Дуже знайоме обличчя. Тут явище сполучених посудин, чи якесь інше обговорюється?
11 Березня 2019, 12:08
Як можну було обрати такого міського голову?
11 Березня 2019, 12:15
Бондар,Дунайчук і ------------НОРВЕГІЯ.Ото загнули!!!Не смішіть мої балаб...ни.
11 Березня 2019, 12:17
Це Малиновський.
11 Березня 2019, 14:16
Це ж ми всі такі!Кривимося- і обираємо. Бо інших неиає, або є ще гірші. А вам слабо? Не хочеться бути обпльованою? Отож бо.
11 Березня 2019, 14:23
Ого. Голова ОДА вже вивчив кілька речень з історії Камінь-Каширщини. Нехай він почитає що таке Магдебурзьке право. Трохи від себе. Саме цим так би мовити Магдебурським правом і зловживає пан голова міської ради, оскільки Магдебурське право це передусім влада над місцем, а не над територією як нам пропонують у формі ОТГ. Місто і є Магдебурзьке право, оскільки містом заволоділи ділки які пиляють бюджет та землю навруг нього. Магдебурсзьке право й давали раніше через те, що цим правом закріалювалося право окремих громадян на владу у цьому конкретному місці. Про інші місця як от навколишня територія понад містом містяни не мали право на керунок. Цим правом і цією територією і закінчувалося. Натомість ОТГ це влада та обов"язок над територією. Приблизно з кожного населеного пункуту по два депутата, а отже такий депутатський корпус має працювати, а не пиляти бюжет та землю десь в якому іншому місті ніж під К-Каширським. Роботи стільки що просто жах і тут найголовніше що слід навчати громадян і в тому числі депутатів, уряд ОТГ працювати над своєю перспективою. Наприклад щоб навчити керуючого проектами для того щоб фахово займався цими справами, а не так як у місті з цим гробаним парком слід заплатити 1.5-1.2 тис. євро. Про Норвегію цілком вірно і правильно Я підтримую. Ми й так втратили скільки часу що просто жах. У Нас наприклад стільки земель запасу, що у ці землі не один прийде норвежець зі своїм капіталом але слід напочатку взяти владу, оскільки ніхто не прийде на ці землі господарювати через те, що у цей непевний час влада в особі РДА не зможе і запрацювати через те, що наступний керівник цієї землі має очевидно свої погляди.
11 Березня 2019, 14:23
Дякую, буду знати. Таке враження, що мер як Наполеон, захотів зробив, не захотів не зробив. Але ж мабуть таке мислення неадекватне.
11 Березня 2019, 20:51
Респект. Хоч одна людина розуміє,що так зване ОТГ - черговий лохотрон від влади
11 Березня 2019, 21:21
Бондар позавчорашній керівник та продукт совка, оскільки його основною стратегією є - нічого кардинального не робити, аби наробити помилок. Хто може назвати його якусь яскраву та креативну ідею для розвитку міста? Що є повчитися у наших містян сусідам - іншим районним центрам чи хоча б селам? Така яловість цього глибокого пенсіонера, як керівника міста може дорого коштувати громаді. Якщо Польща живе на суспільно-політичній базі, яка грунтується на розвитку ОТГ та громадської ініціативи, то наші &quot;керманичі&quot; чекають грошей з Києва, бо при їх &quot;освоєнні&quot; мають і собі дещицю, а іншого не вміють і не знають... <br/>Якщо б Бондар мав справжню аргументовану позицію щодо ОТГ з центром у Камені, причому з прицілом на один з чотирьох чи п'яти повітів у області, то він виклав би її письмово у відповідь на цю статтю на сайті. А списування відповідальності на депутатів, це шлях до колективної безвідповідальності... Прогавити момент, це так як тій чванливій дівчині безкінечно перебирати парубками, але відмінність полягає у тому, що це не особиста доля зарозумілої дівки, місто і його навколишні села з такими &quot;лідерами&quot; деградує і при цьому стримується суспільний розвиток краю!
11 Березня 2019, 21:23
Перепрошую, &quot;...не робити, аби НЕ наробити помилок.&quot;
11 Березня 2019, 21:47
Не дуже розуміюся на всіх нюансах ОТГ, і часу не маю на вивчення, еле те, що Бондар пережиток минулого - згоден.
11 Березня 2019, 22:35
Ви повністю маєте рацію, майбутня Камінь-Каширська ОТГ вже втратила багато чого, й після створення пастиме задніх, але саме головне це щоб депутати міської ради прислухались до жителів та проголосували за створення ОТГ до Жовтня цього року. Також питання до В. Дунайчука чому він не запрошує представників U-LEAD у Волинській області, наприклад Оксану УРБАН, жителів міста та району, щоб вони висловили свою думку на рахунок ОТГ, тай пояснити людям що саме дасть децентралізація. Туму велике прохання до В. Дунайчука, якщо він це прочитає, організуйте дану зустріч, в нас всетаки в країні демократія)))
11 Березня 2019, 23:44
Бондар поганий . а де ж ті хороші що які мають право ініціювати і не ініціюють? . мабуть Бондара чекають
12 Березня 2019, 00:48
Ти взагалі за життя книжки ні однієї не прочитав. Судячи з твоїх постів,повний дегенерат якому ще до Бондара рости і рости.
12 Березня 2019, 10:15
Хтось може КОНКРЕТНО пояснити, чим мені, жителю МІСТА, стане краще в ОТГ? Я обирав Бондаря та депутатів, щоб захищали мій Камінь, мої умови життя, а не жителів навколишніх сіл, що вони до цього часу і робили. Я бачу тільки зайві тягарі, які повісять на містян приписані села - от для них і наступить &quot;пакращення&quot;, а депутати, які підтримують ОТГ зрадники громади і маріонетки в руках заїжджих шахраїв, котрим діла до місцевих жителів нема, вони наспівають пісеньок безграмотним депутатам, і на лижі та до Луцька поставити галочку в звіті про децентралізацію. А Бондар, поганий бо не слухає приїжджих проходимців, гне лінію за камінчуків, які довірили йому булаву. Його колишній колега, Бугайчук, недалеко передчуваючи крах грошовитої посади, провокує створення ОТГ, сподіваючись на тепле крісло голови, а далі трава не рости. З депутатів підтримають отг ті хто приписів до бюджетних коштів, бо з більшої кучі, як було в колгоспі, легше вкрасти, і їм плювати, що ця купа на великий гурт менша, ніж була в місті. Бондаря підтримую повністю, депутатам підтримщикам занепаду міста - ганьба, але їм п_х_у, гроші давай і усе. Одразу буде видно хто мав з бюджета, при спробі ініціювати слухання, на злодіях і шапка горітеме.
12 Березня 2019, 12:24
Житель міста – це Бондар, а бондарям немає сенсу щось пояснювати. Основу їх життя і мислення становить тваринне бажання за будь-яку ціну утриматись при владі. В рамках ОТГ він ніхто. В рамках совдепівського Каменя вони ще щось варті.
12 Березня 2019, 12:32
Аби далеко не ходити за прикладами про перевагу ОТГ над нинішнім адміністративним утворенням, наведу цитату з сьогоднішньої статті на цьому сайті: &quot; Переможцями проекту Zero Waste School у Волинській області стали шість шкіл. З них чотири з ОТГ і є громадами-членами Асоціації міст України (АМУ).&quot; <br/>При утворенні ОТГ у місті буде можливість покращити базу охорони здоров'я, соціальну та торгову сторону життя навколоміських сіл, дороги тощо. Місто саме по собі є територією проживання людей, якщо хочете - спальним районом, воно практично не має своїх вільних земель, лісів, водних ресурсів, а відтак і шансів на розвиток. Села самі по собі також приречені на вимирання, оскільки вони не мають жодної інфраструктури і їх спосіб життя був заточений на радянську систему господарювання, яка передбачала планове господарювання і колгоспну систему працевлаштування. Аби не морочити людям голови теоретичними викладками, краще вивчити досвід утворених ОТГ і побачити свої переваги та наявні проблеми і, звісно, проблеми становлення. Наприклад, взяти шкільну освіту. Світова практика показує, що нема потреби практично стовідсотково отримувати середню та вищу освіту, оскільки, для прикладу, сучасна європейська середня спеціальна освіта дає можливість заробляти гідні гроші для прожиття. Відтак, нема потреби у кожному найменшому селі будувати сучасні середні школи, бо не всі діти мають хист і покликання до вищої школи і науки, зате вони впевнено і гідно можуть займатися якимись ремісничими чи бізнесовими справами, а знання здобуватимуть по ходу справи і за потреби. Камінь-Каширська ОТГ якраз є універсальною у цьому відношенні, села вироблятимуть екологічну продукцію, продукуватимуть сільськогосподарське виробництво і будуть зайняті цією дохідною роботою, а при потребі будуть їхати до міста за іншим &quot;продуктом&quot;- мед/соц/страховим/тощо обслуговуванням, іншими високотехнологічними послугами, які потрібні кілька разів на рік. Так живе весь світ, так повинні і гідні жити й наші люди. Але для цього потрібно вийти з парадигми совкового способу мислення та організації свого життя...<br/>А щодо &quot;бідних родичів&quot; на селах, то недалекий той час, коли міщани будуть із завистю дивитися на сільських людей, в руках яких будуть всі природні та людські ресурси - ліс, вода, пісок та інше
12 Березня 2019, 15:27
я подивлюсь на тих хто говорить що міський голова молодець, коли до 2020 року отг не буде утворене, а після цього примусове створення, і не отримування субвенцій протягом п'яти років, тому жителі міста вам це вигідно так само як жителям села, так що або разом виграєм, або разом ганебно програєм, вирішуйте, я був минулого року на збораг у міській раді щодо створення отг, послухав міського голову і зрозумів, що в нього лише одна точка зору, це не створювати отг, і як найдовше лишитись при владі, а отг надає великі переваги, кому цікаво і хто мало що знає про децентралізацію ось сайт https://decentralization.gov.ua
12 Березня 2019, 16:49
Торгову сторону життя покращувати вже нікуди. І так практично все місто складається з базариних бариг
12 Березня 2019, 17:35
аби всі податки сплачували
13 Березня 2019, 00:09
Крім смердотняви з рота, та слинявих образ від неповносправних невдах на адресу обраного на ТРЕТІЙ термін Міського Голови, ніяких аргументів на захист ОТГ не чути. Хто пояснить чому грошей немає зараз і де вони візьмуться потім. Від перестановки доданків сума не міняється, чи може об'єднавшись у громаду беде легше копати бурштин? Колись так за колгоспи агітували - одноосібне господарство це пережиток капіталізму, а колгосп це коли і у нероб буде сало. Тепер поясніть, якщо загальна сума однакова, де візьметься більше грошей? Хіба, що адміністрації позакривають та на зекономлені гроші погасимо кредити МВФ.
13 Березня 2019, 00:50
&quot;Камінь-Каширський&quot; правий на сто відсотків але не правий тільки у тому випадку що на місці цього Мера буде інша людина й він не запитуватиме в інших де брати гроші, а неодмінно буде діяти, щоб ці гроші з&quot;явилися.
13 Березня 2019, 01:05
Як бондар нічього не зробив,а йолку на новий год відкрив на поощі,йоптє!)))
13 Березня 2019, 01:08
Перше. Не беріть собі за нікнейм назву міста, бо навіть коментатор Камінь цього не посмів, не розписуйтесь за всю громаду міста.<br/>Друге. Третій термін довіри до Бондара - це добре, але, для прикладу, у Черче пан Соколов вже й не рахує який він термін &quot;мотає&quot; на посаді старости села, але це не означає, що йому там поставлять погруддя у центрі села. <br/>Третє. Розділити землю навколо міста, у т.ч. і навколо кладовищ, під забудову селянам з навколишніх сіл та видати дозволи на будівництво Пасажу у парку - багато творчості не треба. Якби не комунальний Каденчук, то й місто лишилося б як і п'ятнадцять років тому. Однак жодного вагомого, яскравого досягнення за три каденції мера назвати досить складно. А все тому, що у нього, як і у вас особисто &quot;господарська&quot; струнка далі отого сакрального для поліщука &quot;Хто пояснить чому грошей немає зараз і де вони візьмуться потім.&quot; не виходить за рамки совкового мислення - дайте гроші, то ми освоїмо. Гроші заробити потрібно! Створити сприятливі умови для дрібного і середнього бізнесу, для крупніших інвесторів, які б розмістили тут свої інвестиції, шукати співпрацю з містами з Європи тощо. Більшість ОТГ, які вже попрацювали в Україні хоча б два роки, мають суттєві результати. Чому не поїхати делегації з міста у кілька таких успішних ОТГ і не перейняти у них досвід та доповнити власним креативом. Якщо добування піску навколо міста оподатковується тільки у кишені, а не в дохід міста, якщо земля переважно роздається, а не продається з аукціону, якщо вода з міського водогону й досі наповнює ставки і поливає теплиці і грядки без лічильників, якщо не використовуються інші вже відомі способи і методи розбудови громади, то гроші з неба так і не впадуть. Хіба здатися Москві, то ті швидко &quot;інвестують&quot; у нашу свободу і незалежність. А в нинішніх умовах треба добряче думати і &quot;пахати&quot;, бути господарем міста, а Бондарю на схилі літ воно тре??? Його зарплата мера разом з пенсією та іншими дивідентами дозволяє лежати на посаді і мати кусень хліба з маслом й без отого клопітного ОТГ...
13 Березня 2019, 16:44
&quot;Бондарю на схилі літ воно тре?&quot;: якось інколи коли проїзджаєш повз його будинку, не в обіду йому це буде сказано у вихідний чи в святковий день й дивишся як він собі неквапом мружиться на сонці то мене чесно кажучи аж передьоргує його черепашній швидкості, чоловік нікуди не поспішає не має абсолютно ніякої мети кудися рухатися. Ось найбільше що тривожить у цій ситуації, не слова про те, а де взяти гроші, а бездіяльність цього чоловіка якому усе до лампочки.
13 Березня 2019, 22:40
Дописувач з &quot;поганяловом&quot;(нікнеймом) &quot;Salomon&quot;, або хоче проявити надлишок патріотизму, представляючись основою українського добробуту САЛОмон, або натякає на походження від скотарів-кочівників сінайського півострова, що ймовірніше, вказує кому як іменуватися, як громади об'єднувати. Йому все не так - мер дерибанщик, бо віддав під пасаж землю, то дурниця, що там працюють та годують сім'ї декілька сотень сімей, бо вони, бачте бариги, населення Каменя-Каширського - злодюги, бо вони то воду крадуть, то пісок безкарно на будинки, щоб будуватися беруть. А може просто треба йому глянути в дзеркало і втерти губи від сала, або в іншому випадку прополоскати шампунем жирні пейси та глянути навколо - куди вже кращі умови для малого та середнього, хочете пасаж - будь-ласка, хочете будуватись - пісок майже задарма (поцікавтесь вартістю камаза піску в столиці), про якість води мовчу, а облік справа Каденчука, те, що протеже сало-мона лицем щОлкає замовчується ( наприклад звернув би увагу на халявне (за наш рахунок) освітлення та наповнення водойми біля наісінневої станції. Відсутність логіки у дописі сало-мона (а може не-мона, якщо корені з сіона) наводить на думку, що це порожній бот, можливо від укропів, або інших паразитів, у котрих реальних аргументів крім образ нема.<br/> Задум зробити з міськради установу для заробляння грошей смердить корупцією - в управи мають бути адміністративні, а не комерційні функції, пошук грошей та заробітків не їх функція.
13 Березня 2019, 23:49
&quot;Задум зробити з міськради установу для заробляння грошей смердить корупцією - в управи мають бути адміністративні, а не комерційні функції, пошук грошей та заробітків не їх функція.&quot;: звичайно до цих пір так і було але тут справа така, а така що саме з управи усі й напевно Ви у тому числі питаєте чому наприклад немає добротного тротуару або іншого здебільшого комунального поліпшення нашого життєвого простору. То як Ви зможете відповісти на це запитання, хто має відповідати на наповнення бюджету.
14 Березня 2019, 01:03
Дякую за наміри такого детального психоаналізу візаві, котрий для уважної людини є скоріше вашим особистим самоаналізом чи то пак психологічним стриптизом на сайті. Найперше, не виставляйте себе ксенофобом і тим паче антисемітом, тепер це не модно, хоча й, можливо, до певної міри актуально. Пейсатих варто слухати, з ними тре співпрацювати, але не давати їм контрольного пакету в руки. Краще вже тримайтесь берега, що ближче до сала і до грошей, це більш відповідає нашій поліській натурі, а те, що нікнейм, ой вей, так би мовити співзвучний з сінайськими мотивами, то не забувайте, якщо Ви мешканець міста у кількох поколіннях, що до ДСВ тривалий час пейсаті у силу різних причин кількісно домінували серед міського населення, часом до 70% від загальної кількості мешканців. <br/>А тепер по суті справи. Щодо Пасажу, то йшлося лишень, що для цього &quot;багато творчості не треба&quot;, а про &quot;дерибан&quot; - це вже у вас вирвалось за Фрейдом, хоча, думаю, що мер після цієї оборудки навряд чи збіднів, принаймні, морально.<br/>Не хотів би підкреслювати, що ваша писемна еквілібристика за принципом &quot;сам ду...ний&quot;, свідчить про відсутність контраргументів та відволікає читача від проблеми, яку ми обговорюємо. Бо йдеться про доцільність чи зло для громади міста і краю від утворення ОТГ. Я наполягаю на тому, що в нинішніх умовах досвід наших сусідів - поляків, прибалтів, румунів, котрі пішли шляхом об'єднання та формалізації і без того наявних давно існуючих традиційних зв'язків між селами, єдино правильний шлях для кооперування думки, ініціативи, логістики, пошуку лідерів тощо. Він зумовлює спосіб виходу з критичної економічної та соціальної ситуації українського села та міста у даному конкретному випадку. Бо місто має певну інфраструктуру і фахівців, а села мають природні ресурси та відносно дешеву робочу силу. Поєднання цих факторів дасть шанс на розвиток об'єднаних територій. Скажімо, чому не запропонувати крупним бізнесменам Києва чи інших міст землю в якомусь ближньому селі для побудови сучасної птахоферми, цеху для її первинної обробки, а у місті реалізацію готової продукції в магазинах та оптової з морозильних камер, які є на старій міжрайбазі чи деінде. На Прикарпатті в селах, для прикладу, працюють мінізаводи від провідних світових автокорпорацій, де місцеві молоді люди працюють складальниками електропроводки, шиють складові до автокрісел, виконують іншу роботу на привезених з Європи напівавтоматах і мають гідну зарплату, хоча вона дещо нижча за європейську. Але ж у нас і ціни на продукти та послуги нижчі. Чому не посадити плантації садів, полуниць чи інших виробництв за прикладом Польщі? Це ж досвід просто за нашим кордоном- парканом на відстані 100 км, там працюють наші люди. З району мали б їхати до поляків чиновники, котрі здатні приймати рішення і пропонувати там бізнесменам інвестувати у наші території, на наші землі їх досвід на паритетних і взаємовигідних умовах. Але ж де там - птахоферма буде смердіти біля мого села, автоконцерни будуть дурити наших людей з малою зарплатою, а на поляка чого це я маю горбатитись??? Приблизно так думає наш простий люд та чиновник, який родом також звідти і на даний момент непогано вмонтований у нинішню владу. Я розумію, що писати в соцмережах легше, як практично вирішувати справу, але ж ми ведемо мову про концепцію - потрібні ОТГ чи ні! Що варте місто, яке не має, мабуть, і генерального плану розвитку, а вільні землі вже давно роздало селянам з сусідніх сіл, а землі запасу лишилась жменька. Тут би впоратись з проблемами магістральних та внутріквартальних доріг і вулиць, їх освітлення, вивезення сміття тощо. Це якщо мислити старими схемами і старим способом господарювання. А от наповнення міської казни без взаємовигідної співпраці з навколишніми селами ніколи не буде, бо місто не є самодостатнім у цьому відношенні. Якщо цього не розуміти, то залишиться лишень один одному крутити дулі та ображати одне одного, причому з перекрученою логікою про &quot;зробити з міськради установу для заробляння грошей смердить корупцією - в управи мають бути адміністративні, а не комерційні функції, пошук грошей та заробітків не їх функція.&quot; Як з такою людиною розмовляти, коли вона має лишень адміністративні функції і порожню міську казну??? Заробляння грошей не смердить корупцією, якщо не плутати міську кишеню зі своєю. А нині у нас якраз в голові та в житті все переплуталось - де чия кишеня важко сказати, тому й не викуриш поганою мітлою мерів-серів і перів з насиджених роками місць. Так тяжко, так важко, але &quot;страждають&quot; бідолашні три й чотири терміни, бо люди, бачте, обирають і довіряють...
14 Березня 2019, 15:09
За логікою Саломона місцеві можновладці повинні бути здатні сформувати якісну систему управління районом, але вони не вчилися на системотехніків. Звідси слідує, що кого не оберуть, він, через відсутність фахової компетентності у галузі системотехніки, не зможе щось путнє зробити. Може -це не їх задача? Систему повинні формувати фахівці з відповідних установ у Києві, а на місцях обирати альфачів, які здатні готову спроектовану систему реалізувати.
14 Березня 2019, 16:25
Так у Києві ж сформували &quot;системотехніку&quot; апробовану у сусідніх східноєвропейських країнах - базою суспільного розвитку є об'єднані територіальні громади, котрі володіють відповідним природним, адміністративним, людським та духовним, якщо хочете, ресурсом. Центр навіть передбачає відповідне фінансування з центрального бюджету, базове законодавство, окремі підзаконні акти, пропонує вивчити досвід уже успішно діючих ОТГ, надають консультативну допомогу тощо. Але для нашого народу підходить тільки одна схема - має приїхати якийсь умовний парашутист Маркус, який скаже що і як робити, а посполиті будуть у міру своїх сил та на свій розсуд це виконувати чи реалізовувати, як ви кажете. Місцевим альфачам і так добре, для чого їм чоло морщити та ламати систему, яка мила їх душі та кишені...
14 Березня 2019, 18:26
Не вірите ви в місцевих альфачів та омеганів.
15 Березня 2019, 09:28
А дерижаблі будуть? Сало-мон видав себе, З'ясовано , що його діда звали Остап Берта Марія Бендер Бей, але навіть аферисти з поколіннями вироджуються, забувши заповіт діда, (Остапа Бандера), який свої оборудки прикривав святим &quot;помощь детям, поможем сиротам&quot; , цей дегенерат пропонує обмежити сільських дітей в освіті, знищивши здобутки, хай навіть паскудної радянської влади, (рабам знання не треба), сільські клуби теж напевно позкривати. А так все у нього згідно екранізації Камінь-Каширський, з приходом ОТГ перетвориться у Нью-Васюки, дерижабельне сполучення з Парижем, пардон Heeperloop від Ілона Маска, треба ж інновацій приплести. Знання поведінки тварин (альфачі і т.д.) застосовувати до людського суспільства велика дурниця, Бондар не &quot;альфач&quot; , а просто поміркована, цілеспрямована людина , яка і потрібна громаді, а от багато свиней з депутатів, що пройшли за партійними квотами нагадують не тільки зовні цих тварин, а й поведінкою. Ніби то головна проблема міста в тому, що голова не хоче ОТГ. При створенні цієї структури знов пролізуть за списками партій голови бюджетних та земельних комісій, для яких громадське майно ціль для наживи. Краще займайтесь професійною діяльністю, чи там не платять? Тоді не треба дурити людям голови, порожньою брехнею, ми й так цього силосу отримуєм вдосталь через різні ЗМІ.<br/> Байки про великі гроші на малому бізнесі ходять з часів покійного Єремєєва, а в згаданому вище Закарпатті підйом дає межування з КОРДОНОМ, те саме Устилуг, і не треба брехати, що з приходом ОТГ розцвіте економіка громади. На на розвиток бізнесу впливає не те яким чином грабуватимуть місцеві бюджети будівництвом доріг чи розбудовою фапів по астрономічних розуінках, а на розвиток впливають митні ставки, податкові норми, розмір реінвистиційної ставка НБУ, це так злегка можна пояснити.
15 Березня 2019, 11:19
Нахрін Бондарю те ОТГ, ще не всю земельку з своїми однодумцями роздерибанили ,а тут прийдеться з силюхами ділитись- лишні роти
15 Березня 2019, 11:57
&quot;на розвиток впливають митні ставки, податкові норми, розмір реінвистиційної ставка НБУ, це так злегка можна пояснити.&quot;: ну ось пан К.-К.-й і видав себе знавцем розвитку місцевої економіки, виявляється Ми у тій самій дупі через те, митні ставки, податкові норми та реінвистаційна ставки, а так все океей. Уявляю себе на місці Мера який взяв до прикладу сьогодні журнал вісник банківської справи глянув на розмір ревінансування і....еееее сьогодні не варто починати завелика ставка й відклав формування ОТГ до кращих часів. Очевидно так і думає пан Мер який не розуміється на економічному місцевому розвитку але приймає рішення тільки виключно через власне бачення ситуації. То скажіть як він може щось там побачити якщо він дальше власного носа взагалі не бачить? Він хоче щоб йому дали кварт-бланш, показали йому де лежать гроші, як до цих грошей рухатися і він отже піде разом із нами але ж звичайно на чолі цього руху. Нічого абсурдного я ще не чув і не бачив. Рух до кращого, якісніших змін неодмінно має бути із зміною політичної надбудови із зміною людей, а не разом із плакатом на якому йому напишуть куди Ми йдемо. Шановні, цей рух майже те саме як зміна людей та людського матеріалу який передбачає знання, дієвість, компетентність. НЕ може Камінь-Каширськ змінитися якщо наприклад голова РДА який був при владі півтора роки й нічого компетентнішого не було зроблено й припустимо через вибор президента він знову стане при владі. Те саме і з Мером, неможе бути якісних змін якщо пан не проявив достатньо хороших якостей на розудові місцевої інфраструктури та економіки й під час реформування в ОТГ знову посяде це місце. От тому він і не бажає реформуватися оскільки він себе знає краще ніж будь-хто інший І ЗНАЄ ДОСТОВІРНО ДОБРЕ ЩО ПІД ЧАС РЕФОРМУВАННЯ НОВІ ПОЛІТИКИ ОП&quot;ЯТЬ НІЧОГО НЕ ЗРОБЛЯТЬ Й ТОМУ ДЛЯ ЧОГО МІНЯТИ МИЛО НА ШИЛО.
15 Березня 2019, 18:55
А судді хто?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39