Жителі району здаватимуть картоплю для хворих

16 Вересня 2016, 15:39
5165 Джерело: ukrapk.com

Для Хотешівської тублікарні та Камінь-Каширської ЦРЛ планують заготовити 39 тонн картоплі. Зокрема, 30 з них  – для центральної районної лікарні.

Збір картоплі для харчування хворих у цих лікарнях відбуватиметься по всіх сільських радах району. Проводитимуть цю роботу передусім виконкоми сільрад. Лікарня ж повинна подбати про  транспортування зібраного до місця зберігання.

Завершити заготівлю планують до 1 листопада.

До речі, голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук видав відповідне розпорядження Про безкоштовну заготівлю картоплі населенням району для потреб закладів охорони здоров’я. У ньому зазначено, що обумовлений збір овочів тим, що фінансування галузі охорони здоров’я є недостатнім.



 

Коментарі
16 Вересня 2016, 23:14
Ващучка сама може півтони здати..Заодно і схудне))
17 Вересня 2016, 00:54
От покладуть тебе дятла в больнічку на стаціонар, а їсти що не матимеш. А лікуватись тобі треба неодмінно, оскільки відхилення у вазі, яке буває з різних причин, - це одне. А от відхилення у розумі, так як у тебе - це зовсім інше! І ще тобі одна порада - не міряй талію у жінок, бо вони почнуть міряти тобі одну штуку...
17 Вересня 2016, 04:46
Лікарня як тюрма, від неї не зарікайся. Годують всюди по Україні в лікарнях так собі. Наша не найгірша мав можливість порівняти. А таких витончених дерев"яних сходів з стильними поручнями, як у неврології, що залишились там від Польші мабуть і не знайти в жодній лікарні.
17 Вересня 2016, 10:47
От зразу й видно, що ти ніколи в лікарні нашій не було)) І дай Бог - не будеш)) Бо там майже усім хворим їсти родичі і знайомі приносять... А їжею в лікарні не вилікуєшся..
17 Вересня 2016, 13:32
Хлопці, про що мова? Аптеки-це величезний бізнес, побудований на хворобах і смертях українців. Претензії не до лікарів (хоча нерідко вони під"єднанні тоненьким капіляром до цього бізнесу), а до нації, яка не хоче розвиватися в епоху інформаційно-комунікаційної революції.
17 Вересня 2016, 14:37
Дивну форму виправлення ситуації у медицині району обрала місцева влада, мабуть таки не без підказки зверху. Не більше, й не менше - рекомендувати виконкомам ...провести заготівлю картоплі згідно з додатком! По-перше, виконкоми самі по собі не можуть приймати ніяких рішень, окрім тих, що делеговані їм радою відповідного рівня. По-друге, звернення мало б бути до людей, мешканців сіл і міста - допоможіть хто скільки може картоплею... Це могла б ініціювати якась громадська організація тих же медиків чи аграріїв району, а влада підтримати. Тоді б прослідковувалась якась логіка. А так схоже на "продподаток" чи навіть пресловуту "продразвёрстку" Кремля на початку минулого століття. Адже люди платять податки на безплатну медицину, майже скрізь платять "добровільні" внески лікарні, платять лікарю в кишеню, приносять свої харчі у лікарню і до того всього така безцеремонність - провести заготівлю....Іншими словами, вочевидь допомога райлікарні потрібна і люди можуть якось сприяти вирішенню цієї проблеми, але місцева влада має по- людськи звернутися до громади. А вже голови сільрад, яко лідери місцевих громад, мають сприяти організованому проведенню цієї кампанії у передачі бульби райлікарні... Все це волає про невідкладну потребу введення страхової медицини, де б та сама картопля могла б розглядатися у формі страхового внеску у медицину. Допомагаючи лікарні ми водночас маємо будувати механізм, систему впорядкування і забезпечення цієї галузі. Інакше наступного року доведеться окрім картоплі збирати ще й постільну білизну, миючі засоби для прибиральниць тощо...
17 Вересня 2016, 15:48
Ох же ж і Хрін! Тут версія Каменя, що Хрін-це Колб спрацьовує, бо має юридичне мислення. Прямо як Кукринікси колись були, тому скорше Хрін-це декілька осіб з Колбом включно.
18 Вересня 2016, 00:52
Ось такі дунайчуки, ващучки, бігунихи такими "Розпорядженнями" прикривають свою фактичну бездіяльність як влади.. Ще й дурні будуть селяни, якщо здадуть...
18 Вересня 2016, 11:22
Закон України &quot;Про місцеві державні адміністрації&quot;<br/>Стаття 13 . Питання, що вирішуються місцевими державними адміністраціями .<br/> До відання місцевих державних адміністрацій у межах і формах, <br/>визначених Конституцією і законами України, належить вирішення <br/>питань: <br/>6) науки, освіти, культури, охорони здоров'я, фізкультури і <br/>спорту, сім'ї, жінок, молоді та дітей;<br/><br/>Стаття 22. Повноваження в галузі науки, освіти, охорони здоров'я, культури, фізкультури і спорту, материнства і дитинства, сім'ї та молоді .<br/>Місцева державна адміністрація: <br/> 1) реалізовує державну політику в галузі науки, освіти, <br/>охорони здоров'я, культури, фізкультури і спорту, материнства і <br/>дитинства, сім'ї та молоді; <br/> 3) виконує програми щодо обов'язковості повної загальної <br/>середньої освіти, здійснює загальне керівництво закладами науки, <br/>освіти, охорони здоров'я, культури, фізкультури і спорту, що <br/>належать до сфери її управління, їх матеріально-фінансове <br/>забезпечення;
18 Вересня 2016, 13:57
Якщо хтось хоче тицьнути &quot;нас&quot; носом в останні слова &quot;... їх матеріально-фінансове забезпечення&quot; пункту 3 статті 22 Закону України &quot;Про місцеві державні адміністрації&quot;, то варто підкреслити, що Закони України слід виконувати у ЗАКОННИЙ спосіб. Тобто, наповнювати місцеві бюджети, які спрямовуються на це &quot;матеріально-фінансове забезпечення&quot;. Бо, скажімо, завтра Валерій Головійчук підготує новий проект розпорядження, в якому буде написано &quot;...рекомендувати виконкомам ...провести заготівлю м'яса свинячого/телячого, меду, яєць, сушеної ковбаси/мациків тощо - згідно з додатком&quot;. Чи підпише це Дунайчук? А я так бачу, якщо будуть візи юриста, галузевого заступника та інших клерків - підпише. А чим картопля відрізняється від трилітрового слоїка меду чи кільця-двох домашньої ковбаски для хворих у лікарні? Я свідомо застосував цей гротеск, аби простому люду була зрозуміла абсурдність прийнятого розпорядження у формі та змісті, що оприлюднена. Люди можуть все віддати, здати і допомогти, як це роблять для атошників чи для допомоги знедоленим у цьому житті, але ж це не означає, що місцева влада має повернутися у середньовіччя і збирати данину, як колись це робили жиди для польського пана-управителя села обдираючи кріпаків...Це може ініціювати ГРОМАДА, а не виконавча влада, звертаючись до виконавчих органів сільрад! Як вийняток, допускаю формулювання, скажімо, такого змісту - &quot;З огляду на ситуацію, що склалася........, рекомендувати обговорення цього питання на позачергових сесіях сільських рад, провести роз'яснювальну та організаційну роботу з населенням щодо надання посильної допомоги райлікарні у заготівлі продуктів харчування .... Тоді б це було більш-менш логічно. На крайній випадок, з таким зверненням до громади району могли б звернутися депутати районної ради, що набрало більшість голосів на сесії шляхом голосування. Бо районна держадміністрація, закриваючи очі на ухилення від сплати податків за користування надрами, природними ресурсами, за ведення дрібного і не дуже бізнесу йде жебрати до людей, як і центральна влада до МВФ за черговим траншом!
18 Вересня 2016, 16:02
Мацик (інша назва «Поліське чудо», інколи каврук, в Зарічненському районі Рівненської області - богук, в селі Велюнь Дубровицького району &quot;трибух&quot;, &quot;трибушок&quot;) — сиров'ялена свинина у кендюху, що готувалась лише в деяких районах Полісся. Страва відома у Зарічненському, Дубровицькому, Сарненському, Володимирецькому і Костопільському районах Рівненської області, а також в Маневицькому та Любешівському районах Волині. Пане Хрін, а карух і мацик-це одне і теж?
18 Вересня 2016, 16:07
Так це тицяння носом якраз для Дунайчука,Ващучки,Головійчука і Бігунихи-вєлікої юристки..
18 Вересня 2016, 16:36
Люди по різному називають вироби із сиров'яленої свинини, але я би зупинився на такій градації: мацик - м'ясо, що пройшло ферментацію у свинячому сечовому міхурові; карух- те ж саме, але у свинячому шлунку; слово і назву богук у нашому районі я не зустрічав, але те що я зрозумів в процесі спілкування, таке поняття мало місце у литвинів-білорусів та рівненсько-житомирських північних поселеннях. Це щось більше, аніж мацик і карух, можливо так ферментували і зберігали м'ясо в телячих шлунках, або так називали те, що ми називаємо карух, але це мої припущення. Сиров'ялене м'яско у товстій кишці італійці, балканці називають копа тощо. Взагалі, це окрема цікава і смачна тема, яка нині відроджується через підвищений попит на делікатесну продукцію, що була витіснена &quot;общепітом&quot; в часи совка... Сиров'ялення вимагає температури близько до 12*С і рухомого потоку повітря та легкого протягу, якщо простіше. Волинські карухи цінувалися перш за все через якісне м'ясо від сільського поросяти, яке мало відповідні корми, молоко, бульбу, бурачиння, жменю-дві жолудів тощо. Ну і звісно, що різалося те пацєтко майже на 150 кг )) у відповідності до фази місяця, а не тоді коли заманеться чи є вільний час!
18 Вересня 2016, 17:08
А полюбляли &quot;витрясати&quot;-відбирати ці карухи в людей якраз совєцькі радянські червоні партізани.. За що і прозивали їх по наших поліських селах як &quot;карушники&quot;.. так от якраз ці дунайчуки,ващучки,бігунихи теж зараз нагадують тих же &quot;карушників&quot;...
18 Вересня 2016, 18:07
Дякую пану Хріну за цікаву інформацію. Хоча і народився на Поліссі, але жодного разу ні каруха, ні мацика, ні сиров&quot;яленого м&quot;яса в рідній місцевості не пробував. Щодо поняття &quot;карушник&quot; від &quot;Ага&quot;, то чув його в дитинстві, зокрема в лайці між місцевим лайдаком і директором лісгоспівської їдальні, юним партизаном з Кухового Груда Левковичем.
18 Вересня 2016, 18:13
Так іди, друже, у владу, подавай приклад бездоганного служіння &quot;царю і отечеству&quot;, як колись казали. Бо для декого, звісно, були погані комуняки, але вже ж 25 літ ми самі &quot;обираємо&quot; за 100/200/300 грн. та обіцянки-цяцянки верхній ешелон влади, нам байдуже, хто потрапить до обласної ради, тим більше - до районної чи міської. Тому, я хоч і критикую місцеву владу, але не називаю їх &quot;карушниками&quot;, навіть і &quot;бульбашами&quot; )) не хочу називати, хоча вони видають, як на мене, недолугі розпорядження про &quot;мобілізацію&quot; картоплі для захисту хворих від голодної смерт в райлікарніі. Чи міг колись сільський голова, не пройшовши жодного нижчого щабля влади районної ланки відразу призначатися очільником району? Ні, однозначно! І це, за великим рахунком, не вина Дунайчука, це його біда, ну і недалекоглядність, оскільки близьке знайомство з Гунчиком не звільняє від прийняття грамотних і зважених рішень. Дунайчук, можливо, в іншій царині є профі, переконаний, що він прекрасна людина, але коли, даруйте, козу запрягли до плуга, то вона бідна й шкрябає ту землю як може, хоча й з усіх сил. Тому, пане Карух-Ага, вам неодмінно треба ставати до керма району, або припинити чіпляти ярлики урядовцям. Беріть приклад з мене, я нікого поганими словами не обзиваю, тільки аргументи і факти - так колись називалась популярна газета з мільйонними тиражами))) P.S. Також рекомендую змінити нікнейм, оскільки Ага це вже не титул Османської імперії, а отруйна тропічна жаба. А воно вам тре? https://uk.wikipedia.org/wiki/Ага
18 Вересня 2016, 18:58
Не все так було щодо влади раніше, як пише пан Хрін. Відомий всім пан Р.Кухтей, закінчивши в Білорусі факультет фізвиховання (зовсім не виробничник), хвацько керував районом, привіз бронзового Ілліча, якого хотів поставити на місці Іллінської церкви, непогано заробляв на екології в Луцьку, а нині щей дороги відкриває в Камені.
18 Вересня 2016, 19:09
Так Кухтей пройшов школу першого секретаря райкому комсомолу, це неабиякий досвід організаційної і пропагандонської роботи. До очільника району ще маслав років 5 секретарем райкому партії, він після сябрівської фізкультури стаціонарно вчився ще у ВПШ, це вам не досвід управління личинівською сільрадою. Виробничою сферою управляли у той час люди підготовлені, інша справа, що у їхніх головах сидів пролетарій і раб перед вищестоящим начальником. А тепер ні одного, ні другого...
18 Вересня 2016, 19:31
То збірний образ Хріна крім Колба включає щей Кухтея? Цікавий набір. З одним погоджуюсь, що керувати людьми треба вміти і певні вміння у Кухтея були у цій царині, а ще міцна печінка, що витримувала багацько пійла.
18 Вересня 2016, 20:21
Картоплю мої батьки здають на лікарню багато років ,скільки жив в селі і я здавав. І ніхто не шкодував ніколи того відра бульби і не нарікав ні на сільського голову ні на голову району.і зараз їм в думці нема такого, вони ж поїдуть в лікарню , хоч в ідеальному варіанті на такі потреби повинні виділятися державні гроші. але ж нам далеко до ідеального варіанту, то для чого томити язика. особливо тим вищекоментуючим, хто може тої картоплі і не садить і ніколи й не пожертвував нічого
18 Вересня 2016, 20:39
Ну то і далі здавай ту бульбу, для чого тобі те розпорядження і вся ця писанина на сайті? Це не для таких, як ти, Васильку, твоє діло здати бульбу і не втручатися, коли інші розмовляють)))
18 Вересня 2016, 20:45
Ну прям таки як в новелі Коцюинського &quot;Коні не винні&quot; )) Дунайчуки-ващучки-бігунихи &quot;не винні&quot; ,що так ХРІНОВО керують районом і мусять запроваджувати картопляну &quot;продрозверстку&quot; ! То може їм ще премії та подяки дати за таке &quot;керування&quot;? Своїх мізків нема - хай поцікавляться як це роблять в інших районах. Або хай самі ПЕРСОНАЛЬНО сядуть в свої автомобілі і поїдуть по селах збирати ту картопельку якщо не годні хоч чимось допомогти селянам ту картоплю виростити...
18 Вересня 2016, 21:27
Кози не винні, що їх до плуга впрягають! Я ж про це на Times New Roman чорним по білому написав))), вони стараються, що мають сили...
18 Вересня 2016, 22:54
Картоплею в лікарні не вилікуєшся, тим більше, що там майже усім носять їжу родичі.. Але з картоплі все починається.. Тільки чого ж ти тупо мовчиш,що в лікарню ще й ліки свої мусиш нести??
18 Вересня 2016, 22:55
Головний вектор все-таки критика людей при владі. Критикують мабуть, ті, хто був при владі та має підвищену самооцінку. Одна суттєва відмінність цієї типової критики в тому, що вона головно не емоційна як зазвичай, а в оболонці раціональності. А по великому рахунку не гоже в цій ситуації критикувати владу, бо вона таким способом дбає про знедолених бідняків, які з тих же сіл потрапляють у лікарню і щодня родичі їм не в змозі привозити харчі. Отже, ситий голодного не розуміє, тобто має місце сегрегаційний підхід з боку шанованого мною Хріна (це один недолік у нього, який я помітив, аналізуючи його дописи. Згадався ще бідняк у сланцях, що продав відро зелениць десь у Любешівському районі).
18 Вересня 2016, 23:06
Помилок забагато, тому два слова виправляю &quot;неемоційна&quot;, &quot;пригадався&quot;.
19 Вересня 2016, 10:31
&quot;не гоже в цій ситуації критикувати владу, бо вона таким способом дбає про знедолених бідняків, які з тих же сіл потрапляють у лікарню і щодня родичі їм не в змозі привозити харчі.&quot;- щось ця ХРІНОВА лабуда нагадує порошенкове &quot;&quot;не можна критикувати владу,бо путін нападе&quot;... Нагадаю прихильникам таких жалісливих до влади сентенцій, що ПЕРШОЧЕРГОВИЙ ОБОВ'ЯЗОК ВЛАДИ - робити все,щоб бідняків не було або було набагато менше. А то як перед порошенковими виборами вони всі їздять по району і обіцяють ,що усі(!) будуть &quot;Жити по новому&quot;, а як потім їх той же порошенко посадить у владні крісла - то вже й критикувати їх зась...
19 Вересня 2016, 12:50
А до чого оте &quot; щось ця ХРІНОВА лабуда нагадує порошенкове &quot;&quot;не можна критикувати владу,бо путін нападе&quot;...? Моя &quot;лабуда&quot; якраз і спрямована до влади на мобілізацію податків до місцевих бюджетів, а не збирання кошиком бульби за посередництва безграмотного і нелогічного розпорядження. Я завжди казав, що будь-яку владу, у т.ч. і шоколадну, треба тримати за горло і ще одне місце знизу, аби вона за словами Романа Безсмертного не скурвилася. Щоправда, я противник щопівроку змінювати Президента, оскільки йому треба дати шанс на виправлення ситуації в державі, або демонстративно підмочити собі репутаційні сподні. Цим я відсікаю сверблячку окремих політичних партій, а точніше проектів, яким кортить не так держава Україна, як особиста влада їх політсили за будь-яку ціну. Бо одне молоти язиком, а інше перти плуга. І на сайті Район також...)))
19 Вересня 2016, 12:51
Народ, ну правда, вам шо, картоплі шкода?? Так здайте, най хворі їдять. Єдине з чим погоджуюся з попередніми коментаторами, видавати розпорядження на збір картоплі аж ніяк не справа адміністрації. Збирати мають активісти-ініціатори, і безо всякого плану.
19 Вересня 2016, 15:47
А Хрін, як говорять кацапи брутальний чолов&quot;яга (чого варте лише тискання дзвоників (бубєнчіків)). Пустодзвін &quot;до 777&quot;, а ти далі свого носа щось видиш? Ти даєш милостиню калікам, включаючи Сашка Куяву біля &quot;Нашого краю&quot;?
19 Вересня 2016, 16:27
Мені один хрін - що РДА просить милостиню у вигляді картоплі, що Куява..А давати чи не давати цю милостиню - це МОЯ ВЛАСНА СПРАВА і НІХТО не може мене а це осуджувати. А от просити милостиню - це вже справа совісті, якої у рдашних чиновників нема..Треба відповідати за свої обо'язки , за які отримують в РДА зарплати і премії &quot;за особливі умови праці&quot; чи &quot;досягнення в роботі&quot;
19 Вересня 2016, 20:19
&quot;До 777&quot; у відношенні грошей та пенсій держслужбовців з вами погоджуюся, що їх треба відпрацьовувати, а не імітувати працю.
20 Вересня 2016, 00:47
От саме це вони й роблять - імітують. Може хай вже РДА перейменувати в благодійну чи громадську організацію і хай працюють - збирають допомогу харчі , ліки по людях , тощо.. Але тоді й зарплати їм нема за що платити...
20 Вересня 2016, 10:52
Шото тєксти від ващучки по дєбільному напісани..а в дунайчука ліцо скучноє.. їм точно ніхто картоплі не здаст..
20 Вересня 2016, 22:38
ага.. розбігся здавати... Як казав коломойський продажному судді : &quot;Х..Й вам, а не картопля!&quot;
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром