16 березня: події, дати, іменини

16 Березня 2019, 08:00
1827

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні субота, 16 березня.

Іменини святкують: Бенедикта, Зенон, Севастян.

Цього дня у народі зустрічали Євтропіїв день в пам'ять мученика Євтропія Амасійського. Люди вважали, що Євтропій сніг топить, а тому зверталися до сонця з проханням розтопити сніг на полях, щоб вдосталь просочити їх вологою. 

У минулі часи помітили, яка середина березня - таке і літо. У селян була традиція обходити навхрест поле, тим самим вказували, що сонцю ніколи відпочивати, потрібно і вологу вести, сніжицею поле поїти.

Прикмета дня: ящо сонце в тумані - це до дощу; вітер обіцяє, що скоро настануть погожі дні; якщо сонце на заході сідає в хмари, то завтрашній день буде непогожим.

Цитата дня: «Зміни - це завжди страшно. Але ніхто не змінить за вас ваше життя. Ви розумієте, який повинні зробити вибір, але незважаючи на страх, рухаєтеся вперед. Це головне правило успіху».

Пауло Коельо


Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024