Підприємство повернуло державі землю, незаконно зайняту на Камінь-Каширщині

16 Березня 2019, 19:17
Підприємство повернуло державі самовільно зайняту земельну ділянку на Камінь-Каширщині вартістю 12 мільйонів гривень 2695
Підприємство повернуло державі самовільно зайняту земельну ділянку на Камінь-Каширщині вартістю 12 мільйонів гривень

Підприємство повернуло державі самовільно зайняту земельну ділянку на Камінь-Каширщині вартістю 12 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області

Господарський суд Волинської області задоволив позов Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Камінь-Каширської районної державної адміністрації.

Він зокрема зобов’язав одне з волинських господарських товариств повернути державі земельну ділянку вартістю 12 мільйонів гривень. А також відшкодувати шкоду, завдану її самовільним зайняттям.

Факт самовільного зайняття підприємством земельної ділянки сільськогосподарського призначення встановили під час перевірки, проведеної Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області. Мова ведеться про площу понад 17 гектарів в адміністративних межах Камінь-Каширської міської ради за межами населеного пункту.

Землю, щодо якої жодні правочини про надання її в користування не приймалися, товариство засіяло соняшником.

Факт самовільного зайняття ділянки підприємство визнало, проте не відшкодувало понад 23 тисячі гривень шкоди, завданої державі її використанням, та не звільнило землі.

Керівника товариства притягнули до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки (адміністративне правопорушення, передбачене ст. 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та наклали на нього стягнення у виді штрафу.

Прокурори ж у суді домоглися відшкодування підприємством шкоди, завданої внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, та повернення землі державі.

Нині земельну ділянку підприємство звільнило, що підтверджено актом відповідного обстеження, проведеного спільною комісією Камінь-Каширської РДА та Камінь-Каширської міської ради.

Коментарі
17 Березня 2019, 00:04
Оце так добре працють навіть акта написали. Цікаво вони його писали до рішеня суду чи після. Мабуть без рішення ділянка не вважалася поверненою. А штраф який великий аж 340 грн . Цікаво а скільки б коштувало законно арендувати цю ділянку?☻☻
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024