Камінь-каширських школярів ознайомили з «барометром професій»

20 Березня 2019, 13:00
Камінь-каширських школярів ознайомили з «барометром професій» 1772
Камінь-каширських школярів ознайомили з «барометром професій»

В рамках профорієнтаційного квесту «Твій вибір», для учнів загальноосвітніх навчальних закладів провели цікавий захід, аби визначити їх професійні вподобання.

Про це повідомляє Камінь-Каширська районна філія Волинського обласного центру зайнятості у Facebook.

Зустріч відбулася 19 березня за участю профорієнтатора, соціального педагога міжшкільного навчально-виробничого комбінату Ірини Карпік

Зокрема, профорієнтатор центру Тетяна Стоцька ознайомила школярів з «барометром професій»,   класифікацією та формулою правильного вибору професій. Цікавим і пізнавальним для учнів стало проведення профорієнтаційної гри  «Твої професійні рішення». Ознайомившись з умовами гри, діти активно  вибирали бажану професію і спеціальність, шукати майбутній вид трудової діяльності і певні блага  в залежності від визначених ними пріоритетів.  

Таким чином, кожен учасник намагався  зрозуміти механізм взаємодії   «освіта-робота-побутові витрати-відпочинок» і  самостійно  приймати  рішення. Гра  «Твої професійні рішення» наблизила кожного учасника до реалій дорослого трудового життя. Були визначені переможці, які зуміли  відвідати кожну локацію і пояснити свій вибір. 

По закінченню заходу фахівець наголосила на важливості правильного вибору професії і майбутньої трудової діяльності, адже від цього залежить  добробут, гідне та щасливе життя.

Читайте також: У Камінь-Каширському районі обговорили майбутнє громад

Коментарі
20 Березня 2019, 20:31
Вельми цікаво. Однак за інерцією поняття "барометр" тягне в бік параметрів повітряного тиску . Це, що яка професія більше "тисне", створює більшу актуальність? Дякую тим, хто мені допоможе розібратися в цій назві.
22 Березня 2019, 18:30
І де з цим барометром можна ознайомитись іншим чи він тільки для тих кому до 16
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром