22 березня: події, дати, іменини

22 Березня 2019, 08:00
3152

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні п'ятниця, 22 березня.

Іменини святкують: Олександра, Наталя, Тарас, Олександр, Сергій, Олексій, Микола, Панас, Петро, Андрій, Михайло, Дмитро, Леонтій, Іван, Кирило, Іраклій.

День таксиста.

Саме в цей день, в далекому 1907-му році на вулиці столиці Великобританії Лондона, вийшли на обслуговування по індивідуальному перевезенню пасажирів перші автомобілі, обладнані спеціальними лічильниками, відомими нам зараз як таксометри. Водії спочатку охрестили ці корисні пристрої «таксіметрамі», від французького слова «такс», що означало «плата», і грецького слова «метрон» - «вимір».

Прилад був зручний, дозволяв підраховувати справедливу винагороду за надані послуги і відразу був позитивно оцінений більшістю перевізників. Новинка не залишилася без уваги і у пасажирів. Спостерігаючи ставлення водіїв до цієї новації, вони моментально придумали їм відповідну назву. Так з’явилося визначення - таксист.

Цитата дня: «Ваш приголомшливий мозок може підняти вас з убогості до багатства, перетворити вас з одинака на загального улюбленця, вивести з депресії, зробивши щасливим і радісним, - якщо ви правильно скористаєтеся ним».


Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром