Скільки домогосподарств району користується житловою субсидією

25 Березня 2019, 10:00
1411

Під час апаратної наради начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максим Демидюк розповів про призначення житлових субсидій в районі.

Інформує прес-служба Камінь-Каширської РДА.

За його словами, станом на 1 березня поточного року житловою субсидією для відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги користується 3547 домогосподарств.

«Згідно з прийнятим розпорядженням голови облдержадміністрації від 28 січня 2019 року, розпочато призначення субсидії населенню на придбання твердого палива і скрапленого газу в готівковій формі. Наразі призначено 940 справ. Із березня місяця працює ще одна модель монетизації субсидій, тобто кошти для розрахунків за комунальні послуги виплачуюються отримувачам субсидій «живими грошима». Готівкова форма надається тим, кому субсидія призначена на поточний опалювальний період, починаючи із жовтня по грудень 2018 року. Субсидія перераховується грошовим переказом через Ощадбанк, а пенсіонерам виплачує Пенсійний фонд одночасно з пенсією», ­– зазначив доповідач.

Для отримувачів субсидії, які не є пенсіонерами, для отримання грошового переказу необхідно звернутися до відділення Ощадбанку і надати паспорт та ідентифікаційний код. Пенсіонери, яким надходять пенсійні виплати через банки, відповідно зможуть зняти свою субсидію безпосередньо у банкоматі цього банку. Тим, у кого немає пенсійної картки, субсидію разом із пенсією доставить Укрпошта. 

Також Максим Демидюк наголосив, що той, хто вперше звернувся за субсидією у 2019 році, бере участь у діючій моделі монетизації. Так, розрахунки за спожиті послуги за цих осіб з підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг здійснюватиме Ощадбанк. Тож громадяни повинні самостійно контролювати споживання житлово-комунальних послуг і своєчасну оплату рахунків за них.

«У травні відбуватиметься процес перепризначення субсидій на новий рік. Тому всім отримувачам субсидій, термін призначення яких закінчується у квітні 2019-го, потрібно обов’язково подати заяву та декларацію про доходи. Автоматичне перепризначення допомоги стосуватиметься лише тих, хто звернувся за субсидією вперше у 2019 році», – резюмував начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максим Демидюк.

Коментарі
25 Березня 2019, 17:11
А чому неопублікувати всіх отримувачів субсидій і буде ясно у кого доходи які і користується субсидією
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024