У вихідні рятувальники провели рейди для запобігання пожежам в екосистемах

26 Березня 2019, 11:00
1943

У минулі вихідні співробітники ДСНС разом з працівниками екологічної інспекції, лісового господарства та поліції провели рейдові перевірки у можливих місцях випалювання посуші. 

Повідомляє УДСНС у Волинській області.

23 березня працівники Камінь-Каширського районного відділу Управління ДСНС України у Волинській області провели рейд щодо недопущення спалювання сухої трави у Камінь-Каширському районі. Зокрема рейдова група працювала у місті Камені-Каширському, селах Клітицьк, Воєгоща, Грудки та Раків Ліс Камінь-Каширського району.

Рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо заборони спалювання сухої трави та рослинних залишків, поінформували про відповідальність перед законом за такі порушення. 

Під час рейду встановили факт загорання сухої трави та чагарнику в результаті необережного поводження з вогнем місцевого мешканця. Трапилося це через розкладання багаття на території власного господарства. Вітер перекинув вогонь зарості чагарників та сухої трави, загрожував будівлям. Для ліквідації вогню пожежно-рятувальні підрозділи не залучалися, але громадяни самотужки ліквідували загорання разом з сусідами.

Для запобігання пожежам в екосистемах та врегулювання ситуації рейдові перевірки триватимуть і надалі, а особи, причетні до спалювання сухої рослинності, будуть притягнені до відповідальності згідно із законом.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024