У Раків Лісі прихильники УПЦ хочуть відсудити церкву, яка перейшла до ПЦУ

28 Березня 2019, 15:14
У церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці села Раків Ліс відбулася перша служба після прийняття рішення про приєднання до Православної церкви України 7496
У церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці села Раків Ліс відбулася перша служба після прийняття рішення про приєднання до Православної церкви України

У церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці села Раків Ліс відбулася перша служба після прийняття рішення про приєднання до Православної церкви України.

Нагадаємо, 7 березня, Волинська обласна державна адміністрація прийняла розпорядження про реєстрацію статуту релігійної громади храму у новій редакції.

Однак у церкві служби не проводилися, оскільки за рішенням сільської ради він був опечатаний.

Молитви українською вперше пролунали на порозі храму 17 березня. А у неділю, 24 березня, вже у церкві відбулася перша служба українською мовою.


3

2

 

Тепер церква села Раків Ліс в ПЦУ, під омофором владики Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України та під омофором владики Михаїла, Митрополита Волинського і Луцького.

2

 

Тим часом Волинська єпархія УПЦ повідомляє, що Волинський окружний адміністративний суд має розглянути позов щодо здійсненої перереєстрації статуту громади УПЦ села Раків Ліс.

За інформацією єпархії, настоятель громади УПЦ Сіжук оскаржив до окружного адміністративного суду розпорядження голови Волинської ОДА.

«18 березня 2019 року Волинським окружним адміністративним судом було винесено ухвалу про прийняття позовної заяви  до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі», – йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ.




1


 

 

Коментарі
28 Березня 2019, 17:57
Може ,якщо є компетентна в праві людина , перекладіть будь ласка оце рішення на звичайну мову. Адвокатів Сіжука писати « ПЦУ вам капут» не запрошую
28 Березня 2019, 18:47
Цей адмінсуд стількох мєнтів, які не пройшли атестацію, поновив на посаді, що від нього можна чекати чого завгодно. Для них закон не указ. Тому немає що коментувати. Треба знайти досвідченого юриста та готуватись до судового засідання і навіть до апеляційного суду
28 Березня 2019, 20:05
"настоятель громади УПЦ Сіжук": чому він є настоятилем громади адже громада перереєструвалася, нової не зареєстровано й тому на день подання позову такої громади і такого настоятеля немає у природі. Скоріше всього що він міг бути простим громадянином тому суд мав би витребувати від нього фактичні дані про особу, чи є ця особа тим яким він заявляє про себе.
28 Березня 2019, 20:19
Не всі люди перейшли в громаду ПЦУ, багато залишилися в громаді УПЦ. Тому громада ПЦУ мала б зареєструватися як нова, а громада УПЦ просто залишитися зі старою назвою.
28 Березня 2019, 20:29
Не всі , 1200 проти 200 , тобто більше навіть , ніж 2/3.В даному випадку відбувається переєстрація громади УПЦ МП на ПЦУ згідно закону.А решта громади МП мають вже зареєструвати нову , знову ж таки по новому закону це буде громада РПЦ , що для Руслана і є найстрашніше , бо прийдеться сказати правду хто є шеф .І як би по людськи , то могли б дві громади спокійно спів служити в одного храмі у різні години. Та після цих всіх подій з велимчанськими паломниками навряд чи це тепер можливоя.
28 Березня 2019, 20:35
Те УПЦ залишиться зі старою назвою до вересня. А тоді отримають свою справжню назву, відповідну до їхнього підпорядкування! Нехай ще трохи позамилює голови туманам!
28 Березня 2019, 20:42
Тих, людей, які залишилися в УПЦ зобов'язали доблесні законотворці, всеодно, перереєструватися в РПЦ і в тому вся проблема, бо купка чудаків диктує релігійним громадам як їм називатися, скоро, може, і протестантів зобов'яжуть перереєстровуватися, наприклад, "Американська Баптистська Церква в Україні" і т.д.
28 Березня 2019, 20:42
"Не всі люди перейшли в громаду ПЦУ, багато залишилися в громаді УПЦ": тим то й справа що вони обжалують рішення Голови ОДА про реєстрацію ПЦУ. Але чому вони це роблять то незрозуміло, аже по тому що тут прийнято судом вони не обжалують перереєстрацію УПЦ в ПЦУ, оскільки навіть не заявляють претензії до створення ПЦУ у Раків Лісі. Я не думаю, що вони таким чином щось виграють. Що найменше якщо вони виграють справу то це те, що нова громада ПЦУ знову зареєструється як належить і усе. Вони ж так як я розумію не обжалують створення ПЦУ, а інакше зміну підлеглості. Законом передбачені члени громади та учасники громади тому у цьому випадку слід на цьому акцентуватися.
28 Березня 2019, 20:53
Хто такий Сіжук?
28 Березня 2019, 21:43
Сіжук , він же Руслан, він же Ростік , він же Ростіслав, московський піп і вовк в овечій шкурі, який відпрацювує московські гроші при допомозі вже тобі відомих громадян
28 Березня 2019, 22:41
Скільки ж в тобі зла і ненависті людино
28 Березня 2019, 23:10
Що ще судити.єпцу в с.раків ліс<br/>В церкві служба іде рідною українською мовою<br/>Більшість проголосувала.і хто хоче з московського патріархату приходьте.а судити потрібно тих попів що возили тітушок туди колотили організаторів що платили під суд
28 Березня 2019, 23:12
&quot;Скільки ж в тобі зла і ненависті людино&quot;: чому такий висновок?, тому що у Мене інше бачення реального життя? Раків-Ліський священник якось сказав - вони не розуміють, що настала інша реальність і я повністю з Ним згідний, тому як бачите я не сам у цих як Ви говорите:&quot;зла і ненависті&quot; і саме через те, що ті що говорять про інших як про :&quot;зла і ненависті&quot; можуть бути такими самими оскільки усе відносне не потребує доказів. Ок?
28 Березня 2019, 23:33
Потрібно рахуватись з думкою інших людей і не нав'язувати свою правду. О.Ростислав настільки ж московський пір як і ви турецький прихвостень.
29 Березня 2019, 00:15
Зайдіть на сайт РПЦ і подивіться у закладці діячі , знайдете там Онуфрія і всіх архієреєв УПЦ МП , в тч і Нафаіла. Якщо вони не московські , то роблять на тому сайті ? А якщо ростік не московський піп , то він не підлеглиглий Онуфрія , який стоїть в одному списку з усіма митрополитами РПЦ і є постійним членом синоду РПЦ. Так що не відмовляйтеся від Москви , бо то ваша мати , а МП її покірна дитина в Україні .
29 Березня 2019, 00:16
Ну, любов Ростислава до Путіна вже давно відома
29 Березня 2019, 00:18
і стосовно нав’язування - то може нарешті сіжук перестане нав’язувати усьому селу свою думку і займеться своєю небагаточисленною паствою, поки і та не розбіглася?
29 Березня 2019, 01:39
із адептом русскорго міра спорити немає сенсу.. цих людей потрібно лікувати..ці люди зомбовані до такої степені що якщо завтра батюшка скаже що земля тримається на трох слонах то вони в це повірять.цими людьми маніпулюють залякують пеклом та прокльнами.....особливо їх потрібно ізолювати від дітей..адже діти це майбутне нашої держави України..Ми втратимо державу із таким підходом коли з малку буде зомбувати наших дітей секта гундяєва-наглядний приклад в різних замосковленних книжечках.Подивіться вони від паспортів відказуються кодів..Хоча сама церква МП має код...Владики типу паші мерседеса живуть шикарно в особняках із проститутками а раби поклони бють на хлібі і воді...Ну це ж всі признаки реальної секти.....НУ ЯКЩО Я УКРАЇНЕЦЬ ЖИВУ В УКРАЇНІ СТОЛИЦЯ КИЇВ- ЗНАЧИТЬ Я ПРАОСЛАВНИЙ У КИЇВСЬКІЙ МИТРОПОЛІЇ
29 Березня 2019, 08:46
Ти не православний,а натуральний дурень...Далекий від релігії і Біблії...Ти якби відкрив і почитав цю Книгу,то про коди там не Гуньдяєв писав,а Іоан Богослов. Шкода,що тобе твій Смолярчук лише навчив яйця святити раз в рік з водичкою,і хрестили на лобі малювати. Ти підійди до нього в недільку і спитай про страшилки секти,як ти кажеш,може прозрієш.
29 Березня 2019, 10:27
ПРАВОСЛАВНОМУ<br/> Як я з вами погоджуюсь!!! Це нещасні, жалюгідні манкурти! Їм неможливо щось пояснити! Найнещасніші з них не отримували індентифікаційних кодів, не розуміючи, що він всеодно їм присвоєний, як платникам податків! Просто з &quot;допомогою&quot; московського попа ускладнили собі життя! Але це ще не все! Скільки дітей відмовились від отримання паспорта! В батьків зовсім повисихало в голові! Ніде не навчаються після школи із-за &quot;дружньої поради&quot; м. попа, без паспорта куди ж піде! Ось так задурили своїм заляканим прихильникам те, що на шиї тримається! Подивишся на московських попів, втікати від них хочеться - здається в тих бородах немитих воші кишать! А як змогли затуркати людей за московську плату! Чого ж вони так уперто не переходять? Живуть же в Україні, топчуть нашу землю, жеруть хліб, але хочуть москви! Москва у москві! Їдь тай насолоджуйся! Ні! Тут добре! Просинайтесь, затуркані московським попом, протріть очі, не трусіться від переляку! Релігій у світі дуже багато, то що всі неправильні лише московські попи правильні? Всі релігії придумані людьми трохи хитрішими за інших! І всі живуть! Не лише московські зомбі!
29 Березня 2019, 15:09
Скільки б волзько-уральського та ще зрусифікованого угро-фіна не перетворювали на християнського священика, однакового виходить піп, чи то ПОП. Від язичництва відірвались, а до християнства не дійшли і невідомо коли дійдуть. Один Кірил чого вартий. Але то расейскіє проблеми. Най собі гниють. Натомість бридко бачити ПОПа місцевого, слов’янського, українського європейського походження, який наче трансвестит, за гроші, удає з себе обрусєлого угро-фіна.
29 Березня 2019, 16:37
Вам яке діло до того від чого відмовляється інша людина. Святі Отці закривались в печерах,йшли в пустелю і нічого,цим набували свою святість. Ви ж сліпі овечки,які в житті не читали Біблії хочете вчити релігії.Ваше стадне мичання переконало лише вашого пастиря уподобитись вам і бути серед стада,а відкрити доступне джерело Святе Письмо-це надто складно для вашого рівня. P.S.Уся православна релігія основана на вченні св.Апостолів .
29 Березня 2019, 17:02
Якщо ви віруючий, то чому такий озлоблений? Віра дає впевненість і спокій. Чи ви просто є особою-церковною? До речі. Уся православна, не релігія, а догматика, основана на вченні св. Апостолів. Ви дуже мало знаєте. Апостоли жили і проповідували тоді, коли християнство було єдиним, без православних, католиків, протестантів. Не було РПЦ, не було Кіріла – вірного слуги Путіна. Біблію, в гіршому випадку читали грецькою, а не штучною церковнослов’янською, мовою. Тому хтось з читачів або нічого не розумів, або набував духовні крила. Святі і не святі закривались в печерах, блукали в пустелі не для того, щоб обрости коростою та вошами, аби перевірити на собі свої християнські переконання. Хтось переконувався, навіть писав з цього приводу книги, хтось вертався до попереднього буденного життя, хтось ставав ПОПом. ПОП знає все, і всі інші, окрім старших по рангу для нього є «сліпими овечками», яких він залюбки ладний відправити на шашлик для колективного поїдання з братією.
29 Березня 2019, 18:02
Якраз новостворена пцу з оздобленням кидається на захоплення храмів,а перефарбовані попи кидаються на людей. Чого варте відео з Смолярчуком
29 Березня 2019, 18:19
Не нервуйте вже так. Я думаю, що у вашій церкві не раз звучала фраза, як твердження – «все в руках Господніх». У відповідь ви хрестились, а особливо набожні бабусі повторювали це твердження крізь щільно стиснуті губи. Тому, якщо не заперечуєте це твердження, то сприйміть смиренно появу ПЦУ, все і за задумом Господнім. Тож не може бути так, що частина світу належить Богу, а інша Варфоломею з Порошенком. Всьому є причина. Тому може не варто вперто заперечувати очевидне, а замислитись над тим, що відбувається. Звісно, не з точки зору власного шлунку чи кишені, а з позиції продовження історії християнства. Шукайте себе не в минулому і звичному, а в майбутньому і невідомому.
30 Березня 2019, 00:27
Отец Сіжук батюшка від Бога. А ви сатаністи, ви не можете найти місця, вас водить сатана.
30 Березня 2019, 00:46
Ота гидота, сморід розкольників. ще щось гавкають. Позор.
30 Березня 2019, 01:37
Ви мене тепер точно переконали , що від вас і вашого отця сіжука треба триматись якнайдалі якщо то він вас такої братської любові вчить . Якщо вам люди гидота і ваші односельчани вам смердять , то краще сховайтесь у палатку і черпай благодатні пахощі свого попа. Чи сказав би розп’ятий я Христос хоч слово , з того що ви написали вище. Ні , бо він любив людей і у нашій церкві вчать любові, терпінню. Може ми і не найкращі учні , але дивлячись на ваше гавканням , розуміємо , що ідем правильним шляхом до Бога .
30 Березня 2019, 03:36
одєржімость батюшкамі
30 Березня 2019, 05:05
Братська любов-це не ота,що скакала і ламала забор біля церкви та скидала людей з сходинок храму? Це такому терпінню і любові вчить Смолярчук? Зрадник і Іуда,який продав Бога за милість влади.Комуніст в рясі.
30 Березня 2019, 10:13
Шановні прихильники Пцу. Чому ви постійно ображаєте іншу сторону,і яке маєте право. Хто ще озлобленіший потрібно поспорити. Приклад, іду з роботи,їде жінка велосипедом іде поважна бабця з Ракіа-ліса,і починає як в світі білому є обрізати,такими словами жінку,що стидно було слухати. Другий,випадок в магазині в Раків-лісі,прийшла жінка купляти,продавець православний прихильники Пцу,жіночка попросила пакет на яблука...і продавця понесло....з цим стикалися неодноразово,протівно було слухати. То хто озлоблений,хто провокатор. Я вже не говорю що не вітаються,якщо привітатись з прихильниками Пцу....наскільки я зрозуміла це все ввічливо.
30 Березня 2019, 10:16
Але мені сподобався ще один момент,в маршрутці питає одна жінка з Раків-ліса іншу,молоду яка в церкву і на паску ніколи не ходила. Ви за яку церкву?- Звичайно за Пцу,ми ж не будемо позоритись. Скажіть - то це віра??? І таких нажаль є дуже багато....
30 Березня 2019, 10:33
Зробіть над собою зусилля і хоча б подивіться , скільки там людей, а не розказуєте хто ходив , а хто паску святив . І не знаю хто кому яблука продавав. , але кількома рядками вище якийсь ? назвав своїх односельців одержимими сатаною, смердючими розкольниками . То може виховайте своїх любителів руского міра , що б вони не скакали межи очі? То тоді і до вас буде інакше ставлення. А що із сходинок скидали , то щось не видно було постраждалих крім гутихи з порізаним пальцем.
03 Квітня 2019, 18:27
Може вже досить обріхувати один одного.Ми є жителі одного села,всі разом здавали гроші на церкву.І потрібно поважати кожного думку.І зробити так,щоб всім було добре Життя продовжується.Адже і УПЦ багато залишилось,не 200чоловік,як пишуть.І ПЦУ також багато 50/50.Ми всі є люди.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024