Черче: на полях збирають врожай кавунів

30 Вересня 2016, 15:26
4820

Як тільки розпочалися перші заморозки, жителі села Черче розпочали збір врожаю кавунів, адже говорять, що вони дуже чутливі до змін погодних умов. Уже декілька років селяни вирощують солодкі овочі в домашніх умовах та переконують, що вони нічим не гірші за ті, що привозять в район із Херсону, а головне – натуральні.

«Кавуни вирощуємо третій рік поспіль, – розповідає житель села Ігор Ліпич. – Першого року садили не багато, тому що не знали, як за ними доглядати. Зараз щоразу збільшуємо площу.

Коли ділилися першими плодами з родичами та сусідами – ті не вірили, що їх виростили в домашніх умовах. Раніше у водіїв, що приїжджали фургонами в село, обмінювали кавуни на картоплю. Зараз купувати їх немає потреби. У Черчі солодкі плоди вирощують всі, кому не лінь».

В асортименті Ігоря три сорти кавунів: «Таврійський» (смугастий), «Атлант» (темно-зелений) та «Сніжок» (світло-зелений).

Спеціально для нашого видання юний господар поділився й секретами їх вирощування.

«Насіння купуємо на ринку, – розповідає він. – На декілька днів поміщаємо зернята у зволожену марлю. У квітні, після появи перших саджанців насіння висаджується у ґрунт під агроволокно. Також за два тижні до цього саджанці можна й висаджувати в горщики у теплиці. Але краще відразу у ґрунт на поле.

Удень, під час сонячної погоди агроволокно можна відкривати. У червні його знімаємо. Саджанці почнуть цвісти, тому їх варто постійно поливати водою, адже кавун – це овоч, який майже повністю складається із води. Від поливу залежить і те, яким буде розмір кавуна. Для підживлення найкраще пасуватимуть натуральні органічні добрива.

Наприкінці серпня насолоджуємося результатами своєї праці. Зазвичай, вже стиглі кавуни самотужки від’єднуються від стебла».








 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024