Покази лічильників газу необхідно подавати до 5 числа кожного місяця

02 Жовтня 2016, 11:05
1763 Джерело: pladm.cg.gov.ua

ПАТ «Волиньгаз» нагадує: аби рахунок за газ, використаний споживачем у вересні, співпадав із даними приладу обліку та реально спожитим об’ємом палива, волинянам необхідно станом на 1 жовтня зафіксувати показання лічильника та впродовж наступних 5 днів передавати їх газорозподільному підприємству. У жовтні, попри вихідні дні, волиняни без зусиль зможуть передати показання своїх приладів обліку за допомогою безкоштовних дистанційних сервісів.

Наприкінці 2015 року в Україні набуло чинності нове газове законодавство. Відповідно до нього, споживачі газу повинні щомісяця самостійно передавати показання лічильників. Це дозволить газопостачальній компанії правильно розрахувати обсяги спожитого газу за повний місяць і сформувати для споживача  рахунок лише за реально використаний об’єм газу.

У разі відсутності фактичних даних лічильника, або даних, переданих невчасно, газорозподільна компанія повинна сформувати рахунок з урахуванням планового місячного об’єму споживання на відповідний період, виходячи із групи споживання, до якої віднесено споживача, про це повідомляє фахівець зв’язків з громадськістю Віталіна Веремчук.

Нині для волинян існує 4 способи оперативної подачі показань лічильників.

  • через Контакт-центр за номером (0332)-280-104. Операториколл-центрутрадиційно працюватимуть і у вихідні дні із 8.00 до 20.00. Однак, волинянам не обов’язковочекативідповіді оператора. На телефонному номерівідтепердіє система ІRV, яка супроводжуєдзвінокголосовимипідказками. Споживач може у тоновому режимі телефону ввести усідані, озвучені у інструкції. Якщо через функції телефону ввести показання таким способом неможливо, або ж споживач бажає особисто поспілкуватись із оператором, необхідно прослухати повідомлення повністю, після чого відбудеться з'єднання із вільним працівником колл-центру;
  • за допомогою сервісу «Особистий кабінет» на сайті 104.ua. Зареєструвавшись на сайті, споживач отримує доступ до усіх даних свого рахунку та може самостійно вести облік використаного палива, отримати консультацію фахівця, завантажити рахунок та сплатити за газ онлайн. Показання, внесені через «Особистий кабінет», найшвидше потрапляють до бази даних і уже через декілька годин споживач може перевірити чи відображаються показання у йогокабінеті. Нині цим сервісом користується уже майже 20 тисяч споживачів області;
  • надіславши СМС-повідомлення на єдиний номер 7104. Повідомлення необхідно надсилати у форматі: 0200111111 (пробіл) 00000,  де 0200111111– 10 цифр розрахункового рахунку та 00000 – показання лічильника (до 5 цифр). Вартість СМС - згідно з тарифом мобільного оператора. У відповідь клієнту надійде СМС із підтвердженням.
  • Надіславши лист ізданими на електронну адресу: [email protected] (у повідомленні необхідно вказати прізвище, номер особового рахунку та показання лічильника).

Споживачам варто перевірити, чи зафіксувалися передані ними показання лічильника в розрахунковій системі. Найзручніше це зробити через Особистий кабінет на сайті 104.ua або зателефонувавши на контакт-центр (0332)-280-104. Нагадаємо, що передані  показання відображаються в системі не відразу. Це залежить від способу передачі: від декількох годин (при передачі через «Особистий кабінет») до 5 робочих днів (електронною поштою).

 

Коментарі
03 Жовтня 2016, 01:22
В селі баба з дідом впали в обморок, почувши цю новину!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром