Стобихівка: встановили особу, котра незаконно заволоділа мотоциклом

03 Жовтня 2016, 16:16
3091

До Камінь-Каширського відділу поліції із заявою звернувся  22-річний житель села Стобихівка. Чоловік повідомив, що у нього викрали мотоцикл «Вайпер 125», який він залишив на дорозі, неподалік від місцевого магазину.

Завдяки оперативності працівників Камінь-Каширського відділу поліції, того ж дня поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 35-річний житель Рожищенського району, який працював у селі на пилорамі, - повідомляє інспектор сектору моніторингу Камінь-Каширського відділу поліції ГУНП у Волинській області, старший лейтенант поліції Валентина Каширець.

Правопорушник повідомив правоохоронцям, що вночі, будучи напідпитку, повертаючись з роботи побачив мотоцикл, який стояв без нагляду, і заволодів ним.

Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до п’яти років. Триває досудове розслідування.

 

Коментарі
04 Жовтня 2016, 01:11
Чого тільки не зустрінеш сьогодні у вечірній час у наших містах і селах. Але цікаво те, що Стобихівка дістала свою назву скоріше за все від колишнього містечка, пізніше - села, хутора Стобихва, яке двічі фактично переставало існувати, але таки відроджувалось. Перший раз воно було знищене під час Першої світової війни, шрами від якої у вигляді окопів, залишків оборонних ровів, бліндажів ще можна бачити у лісі і сьогодні поблизу села. Другий - після ліквідації його через створення Повурського полігону, що обслуговував літаки країн Варшавського договору. Містечко за переказами мало щонайменше три мінізаводи чи фабрики- сірникового, пилорамного та гутного виробництва. Подейкують, що Стобихва, Михнівка і Камінь мали Маґдебурзьке право на початках 15 століття. Тут і нині ще можна надибати рідкісні інтродуктивні насадження, інші облаштування, наприклад, берегу Стохода для купання та інші елементи колишньої краси і значущості цього населеного пункту. Цікавим моментом є також те, що у 1990 році у Стобихві знімали кінофільм Микола Вавилов, у якому одну з головних ролей грав знаменитий Богдан Ступка, а місцеві мешканці без гриму і декорацій повноцінно приймали участь у цих зйомках. Є гарна стаття з цього приводу у сьогоднішній газеті &quot;Волинь&quot;. А на однойменному сайті є цей фільм, де Стобихва стала місцем і майданчиком для зйомок: <br/><br/>https://www.youtube.com/watch?v=W4BgEZfSQgs
04 Жовтня 2016, 15:35
Стобихівка і Стобихва - різні існуючі села.
04 Жовтня 2016, 16:54
А хіба хтось каже, що це одне і те ж село? Йдеться про те, що &quot;... дістала свою назву скоріше за все від колишнього містечка...&quot;. Думаю, що назва Стобихівка утворена групою селян, які в часи Першої світової або й раніше переїхали зі Стобихви на окрему територію поблизу Карасина і побудували собі житло. Не виключено, що це й самостійний населений пункт, що отримав назву від слова чи населеного пункту Бихів, що у Любешівському районі, але поблизу річки СТОхід, або від одного і другого разом. Мабуть місцеві краєзнавці краще знають про цю історію, якщо є писемні згадки чи певні легенди...
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром