На Волині найбільше зарезервовано земель для учасників АТО у Камінь-Каширському районі

06 Жовтня 2016, 13:53
1310 Джерело: hromadske-zp.tv

У Волинській області для учасників антитерористичної операції зарезервовано 6207,9 га земель різного призначення і власності.

Усі ці ділянки в перспективі будуть надані військовим та членам їх родин. Так, Головним управлінням Держгеокадастру в регіоні зарезервовано 4379,7 га, органами місцевого самоврядування – 1828,1 га, – повідомляє прес-служба ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

Найбільші площі – у Камінь-Каширському (838,2 га), Горохівському (793,3 га) та Локачинському (780,6 га) районах краю.

Щодо цільового призначення, то для ведення особистого селянського господарства пропонують 4518,2 га, для індивідуального житлового будівництва – 1421 га, для садівництва – 258,7 га, для індивідуального дачного будівництва – 10 га.

Нагадуємо також, що для того, аби безоплатно отримати земельну ділянку, громадянину/ учаснику АТО необхідно звернутися до  органу, уповноваженого здійснювати розпорядження земельними ділянками державної або комунальної власності, із заявою про безоплатне надання наділу у власність.

Таким органом щодо земель комунальної власності, які розташовані в межах населених пунктів, є відповідна сільська, селищна, міська рада, а щодо земель державної власності, які, як правило, розташовані за межами населених пунктів, є: при наданні земельних ділянок для ведення садівництва або особистого селянського господарства - Головне управління Держгеокадастру у Волинській області; при наданні земельних ділянок в інших випадках - райдержадміністрація.

Уся інформація у розрізі районів, а також альбоми-атласи зарезервованих земельних ділянок є відкритою. Ознайомитися з нею можна на сайті Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, а також – в громадських приймальнях Головного управління та його територіальних підрозділів у районах та містах.

Довідка. Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в антитерористичній операції.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024