Транспортне обслуговування керівництва районів області коштує сотні тисяч

06 Жовтня 2016, 18:36
1470

Камінь-Каширська райдержадміністрація не витратила жодної копійки на проїзд керівництва у 2015 році.

Щоб  з’ясувати, скільки бюджетних коштів вилетіло у трубу начальницьких авто, до різних владних структур на Волині було скеровано 52 запити. Як з’ясував журналіст Мирослав Ватащук для IA ZIK, на транспортне обслуговування керівництва, зокрема, райрад із бюджету витратили майже у 4,5 раза більше, ніж на проїзд очільників РДА. Відповідно: понад 735 тис грн і 163,6 тис грн.

Виявилося, що найдорожчим був проїзд голови та заступників Луцької (понад 118,2 тис. грн), Ратнівської (майже 101,6 тис. грн) та Шацької (понад 96,5 тис. грн). Для прикладу, у Шацькій РДА аналогічні видатки становили понад 17 тисяч гривень, йдеться у публікації Мирослава Ватащука на сайті IA ZIK.


 

А чиновники з адміністрації відразу знайшли виправдання. «Додатково зазначаємо, що Шацький район найвіддаленіший від обласного центру м. Луцька», – йдеться у відповіді за підписом керівника апарату РДА Л. Демакової.

Водночас, у трьох адміністраціях на проїзд керівництва із бюджету не витратили жодної гривні. Мова йде про Камінь-Каширську, Любомльську і Турійську РДА. Щоправда, у Любомльській райдержадміністрації пояснили: просто не було на кого витрачати.

Коментарі
06 Жовтня 2016, 23:02
Прочерки у графах використання коштів на транспортне обслуговування райдержадміністрацій є негативним і неприпустимим явищем. Немає нічого дорожчого, аніж дешева влада. Ми не там і не на тому економимо. Бо зрозуміло, що влада ровером їздить тільки на окремих святкових спортивних подіях раз чи два на рік і то для телекамери чи фотоапарата. Я абстрагуюся від конкретних осіб Камінь-Каширського чи іншого районів, оскільки не маю морального права закидати їм якусь конкретику. Але логічно постає питання - за чий рахунок, яким коштом їздять посадовці? У цьому світі нічого безплатного нема, поліський район чи місто ще не має таких меценатів, які б виділяли задурно гроші чи пальне для транспорту, власні зарплати посадовців також такої розкоші не дозволяють. Бо так може дійти до того, що і в графі зарплат можуть з'явитися прочерки, більше того - є посади, на які люди будуть приходити "працювати" навіть коли вхід на роботу зроблять платним...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024