Жителів району закликають добровільно здати зброю

07 Жовтня 2016, 11:24
1478

З 1 по 31 жовтня на Камінь-Каширщині проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки.

Як повідомила інспектор сектору моніторингу Камінь-Каширського відділу поліції ГУНП у Волинській області, старший лейтенант поліції Валентина Коширець, даний захід проводиться з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї та вибухівки, профілактики злочинів, пов’язаних із їх використанням, попередження крадіжок вогнепальної зброї.

-- На території нашого району та й усієї держави збільшилась кількість кримінальних правопорушень із застосуванням зброї. Це пов’язано з тим, що велика кількість незареєстрованої вогнепальної зброї знаходиться у громадян. Турбує те, що дана зброя неналежно зберігається. До неї має доступ не тільки господар, а й члени його сім’ї, в тому числі й діти, що не рідко призводить до трагічних наслідків, - зазначає Валентина Коширець.

Під час проведення місячника особи, які добровільно здали зброю, мають право після проведення перевірки і належного оформлення зареєструвати дану зброю на себе. Особа, яка добровільно здала зброю, боєприпаси чи вибухівку, звільняється від кримінальної чи адміністративної відповідальності.

Тож працівники поліції звертаються до всіх громадян з проханням здати зброю, боєприпаси, що знаходяться в незаконному обігу у Камінь-Каширський відділ поліції.

-- Під час проведення сільськогосподарських робіт на присадибних ділянках як дорослі, так і діти часто натрапляють на зброю та інші вибухонебезпечні предмети часів Великої Вітчизняної війни, непередбачлива зацікавленість, яка полягає у спробі розібрати чи демонтувати той чи інший предмет обертається лихом. При нагоді хотілось би звернутись до вчителів та батьків із проханням застерегти і розповісти дітям правила поводження з незнайомими предметами, - звертає увагу Інспектор поліції Валентина Коширець.

 

Коментарі
07 Жовтня 2016, 17:55
Краще заберіть дозволи на "травмати" у так званої міської Варти порядку ..
07 Жовтня 2016, 22:50
Демонтувати? Виходить, що у Камені багато технічних рішень у різноманітних спорудах із використанням вибухонебезпечних предметів ВОВки?
08 Жовтня 2016, 22:50
це буде перепис ідіотів
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром