Відбулася презентація путівника Камінь-Каширського районного музею

08 Жовтня 2016, 15:53
3125

У Камінь-Каширському районному музеї  відбулася презентація довідкового видання «Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей. Путівник». Воно знайомить з експозицією музею, що розповідає про природу, етнографію, історію краю з найдавніших часів до сьогодення та найцікавішими пам’ятками фондової збірки.

Путівник виданий в ПрАТ «Волинська обласна друкарня» за фінансового сприяння відділу культури райдержадміністрації. Автор видання – директор музею Наталія Пась, науковий редактор – заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею, кандидат історичних наук Євгенія Ковальчук. До речі, текст видання написаний українською й англійською мовами. А переклад з української зробила вчителька англійської мови ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназії № 2 м. Каменя-Каширського Інна Нестерук.

Путівник ілюстрований фотознімками найцінніших музейних пам’яток. Серед них, зокрема, меморіальний посуд із запруддівської садиби Тесленків-Приходьків- Косачів, унікальні зразки жіночих сорочок і рушників кінця ХІХ - початку ХХ століть, фрагменти вівтаря І пол. ХVІІ ст., рідкісні книги, зуби мамонта, орієнтовний вік яких – 10-12 тис. років тому, тощо.

На презентацію видання завітали колеги, друзі, учнівська молодь, щоб ознайомитись із новим музейним виданням та поспілкуватися про музейне життя.

Звучали слова вдячності дарувальникам і друзям музею, котрі долучаються до комплектування музейної колекції. Якою б дорогою не була родинна реліквія, в музейній експозиції вона «розкривається» на повну потугу й стає надбанням усієї громади, а це – почесно для родини дарувальника.

Враженнями від музейної зустрічі із земляками сердечно поділилась нині жителька США Валентина Ліщук, котра приїхала з сином провідати своїх рідних і радо прийняла запрошення на презентацію видання. Звертаючись до молоді, вона наголосила, наскільки важливо скрізь і завжди залишатись патріотом своєї землі й про те, що тепер українські друзі в американському Сіетлі дізнаються про історію її рідного міста і музею із нового путівника.

Прозвучала на презентації й музейна пісня, текст якої написав місцевий поет Віталій Нестерук, а музику до слів підібрав Михайло Пась.







 

Коментарі
09 Жовтня 2016, 14:53
Впорядкувати будь-який довідник-це кропітка праця, результати якої житимуть не одне покоління камінчуків.
09 Жовтня 2016, 19:50
Довідкове видання «Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей. Путівник» справді копітка і клопітна праця, яка потребує системного підходу та відповідних знань. Загалом, вважаю Наталію Олександрівну Пась досить вдалим керівником, яка відповідає цій посаді. Цікаво, до слова, чи є можливість купити у Камені цей путівник, чи планується його цифровий формат у неті? А, загалом, молодці краяни, що крок за кроком формують цілісну історію цієї давньоруської землі...
09 Жовтня 2016, 22:39
У Камені мабуть нема книгарні. Колись була, але там майже ніхто нічого не купляв. Справедливості ради технічної літератури було чимало і я з десяток книг по інженерії за молоду там купив.
10 Жовтня 2016, 21:12
Музейні видання є в книгарнях міста
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39