Камінь-Каширський: з боржників аліментів стягнуто понад 20 тисяч гривень

23 Квітня 2019, 14:00
1755

Завдяки суспільно корисним роботам камінь-каширські виконавці стягнули заборговану суму аліментів.

Цьогоріч на Камінь-Каширщині підлягало виконанню 20 постанов про накладення на боржника суспільно корисних робіт, а завдяки застосуванню нових обмежень стягнуто 20 847 гривень аліментів.

Нагадаємо, минулоріч в Україні ввели покарання для неплатників аліментів у вигляді суспільно корисних робіт. Боржник підлягає адміністративній відповідальності, якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців. Але якщо аліменти мають сплачуватись на дитину, яка має інвалідність або є важкохворою, то заборгованість повинна становити у сукупному розмірі суму відповідних платежів за 3 місяці для притягнення боржника до адміністративної відповідальності.

Читайте також: Скільки камінь-каширці відпочиватимуть у травні

Проте не всіх осіб можна притягнути до суспільно корисних робіт. Вони не призначаються інвалідам I або II групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років та чоловікам старше 60 років. Суспільно корисні роботи виконують від 120 до 360 годин і не більше восьми годин, а неповнолітніми – не більше двох годин на день.

Суспільно корисні роботи боржник має виконувати у вільний від роботи чи навчання час. За них порушнику нараховують зарбітню плату. Здійснюється вона погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39