День захисника України відзначимо з молитвою

13 Жовтня 2016, 21:27
1340 Джерело: kyiv.ridna.ua

Представників духовенства району просять помолитися за мир в Україні та її захисників

Відповідне звернення опубліковане на сайті Камінь-Каширської РДА.

Провести молебні голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук та голова районної ради Віктор Сус просять усіх релігійних організацій міста.

У своєму зверненні вони, зокрема, зазначають:

14 жовтня наша держава відзначить День захисника України, День українського козацтва, а цьогоріч – 74-ту річницю утворення легендарної Української повстанської армії, які символізують для нас зв’язок поколінь, звичаєву традицію, несуть в собі певний духовний посил.

Усвідомлюючи моральний обов’язок перед героїчним минулим нашого народу та враховуючи досить складні реалії сьогодення, закликаємо Вас провести молебні за мир в Україні та її захисників.

Коментарі
14 Жовтня 2016, 16:16
Хоча мене і не люблять за репліки щодо роботи районної влади, але я ніяк не дожену логіки цього публічного звернення чиновників до духовенства. Це як потрібно розуміти, як нагадування забудькуватим, чи демонстрація якогось центру управління всім і вся на адміністративній території, чи ще інакше? Аби розуміти, що я хочу сказати, дещо гротескно змоделюю ситуацію. От, скажімо, пресвітер котроїсь протестантської релігійної організації чекає такого прохання чи поради/заклику, якщо він вважає за потрібне помолитися за захисників Вітчизни? А якщо такої потреби через пацифістськість переконань чи з інших причин громада не вбачає, то як бути в контексті виховання поваги до влади? Переконаний, що українські духівники не повинні перебирати для себе гірші традиції московщини, де Кірил чекає вказівок чи натяків з Кремля про теми молитв і звернень до Господа, оскількі справжні молитви є речі непідвладні управлінню зверху. Звичайно, що такі заклики влади району не є якимось грубим порушенням законів, це, скоріше, культура адміністрування чи її відсутність у взаємовідносинах влади і громади. Та й молитва через свою сакральність сприймається Всевишнім мабуть тільки та, яка лине з душі серця віруючого, а не з директиви чи дозволу посадовця будь-якого рівня і рангу...
14 Жовтня 2016, 19:31
Є конфесії, які моляться щоденно за захисників Вітчизни, а є такі, що треба закликати!?
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024