За водіння у нетверезому стані збільшили штрафи

04 Травня 2019, 13:00
За водіння у нетверезому стані збільшили штрафи 2523
За водіння у нетверезому стані збільшили штрафи

Президент підписав закон, що запроваджує кримінальну відповідальність за керування транспортними засобами в нетверезому стані. Відтепер спійманий водій «під мухою» не просто заплатить величезний штраф, але й далі житиме із судимістю. Закон запрацює в наступному році.

Якщо нетверезого водія затримають уперше, його згідно із новим законом оштрафують на суму від 17 до 34 тисяч гривень (зараз максимальний штраф становить 10,2 тисячі гривень) і позбавлять прав на строк до трьох років. Якщо ж порушення буде скоєне повторно (причому неважливо, через який час після першого випадку), штраф становитиме 51 тисячу гривень. Права в такого водія заберуть на строк від двох до трьох років.

Проте для водіїв важливіше інше –  те, що це буде не проста «адміністративка», а кримінальний проступок.

Народна депутатка Ірина Констанкевич теж підтримала закон та голосувала «за», адже переконана, що покарання за водіння у нетверезому стані має бути максимально суворим.

«На мою думку, покарання за водіння у стані алкогольного сп’яніння повинно бути максимально суворим, аж до довічного позбавлення прав на водіння, бо нетверезий водій – це потенційний вбивця і, на жаль, ми вже маємо багато прикрих випадків, коли саме нетверезий кермувальник ламає людські долі», –   переконана Ірина Констанкевич.

Коментарі
04 Травня 2019, 22:23
Те, що з адміністративного перевели у кримінальне є правильним. Проте вже при першому затриманні за кермом у нетверезому стані потрібно не штрафувати а конфісковувати автомобіль. Немає значення чиїм є авто, своїм чи позичив, чи належіть якійсь організації, навіть державній або органу місцевого врядування. Нехай стежать за своїми працівниками. Виключення має стосуватись лише викрадених автомобілів, але за умови, що факт викрадення доведений в суді. Скупий українець своє авто любить більше за себе та свою родину, тому здатний віддати перевагу авто, а не алкоголю чи наркотику, чи фармакологічному препарату, який не можна вживати за кермом. Керування автомобілем у нетверезому стані слід кваліфікувати як спланований замах на вбивство. І немає значення «вдалось» чи «не вдалось».
04 Травня 2019, 22:39
бухе бидло має страждати
05 Травня 2019, 00:01
Воно б було добре, якби воно стосувалось ВСІХ!!!!!!!! без винятку.(всій чужий або ж член ВЛАДИ) а якщо тільки це стосується простих смертних, то це просто чергове підвищення (ВІДКАТУ)тай усе.Іще жоден прокурор чи суддя чи владний служака не втратив права на водіння під шофе,а рибка ж гиє з голови.
05 Травня 2019, 02:26
Пєтя ухаді,а то підписує всяку уйню напаслєдок.хто пив той питиме.
05 Травня 2019, 02:39
заборонити пити для ментальності поліщука все рівно, що хлопцю заборонити дивитися на дівчат. тільки батіг для п'яних за кермом. гамселити їх, як в днр кізяки оди одного гамселять гарапниками та кричать: "Спасібо батя! Любо" та іншу дурню.
05 Травня 2019, 03:41
Алкоголік не любить алкоголіків.
05 Травня 2019, 12:46
Більшість поліщуків є владо-сер…вими. Цим колись добре скористалась КПСС, призначаючи їх на різного роду керівні посади за межами Полісся. В себе поліщук завжди кланявся в пояс будь якому начальнику, особливо якщо «з області», а вже перед російськомовним кидався на коліна і переходив на «общепонятний». Перспектива втрати рідненьке авто – предмет гордості і символ соціального статусу, в якості ймовірного знаряддя злочину однозначно паралізує горлянку. В такому стані через неї все виходитиме, але нічого не заходитиме. Хіба що особливо «сміливі» гасатимуть «під мухою» лісовими стежками.
05 Травня 2019, 19:03
Забирати автівки однозначно. Продавати та за отримані гроші реалізувати соціальні проекти.
07 Травня 2019, 04:20
Генсьор Олег слідак також пяний їздить на своїй машині,біля ренети так званої сусідам всім заригав забори зі своєю дівчиною.Ніякої культури немає,це стид для працівника Поліції!!!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024