Камінь-каширець звинувачує місцевих лікарів у смерті дружини

04 Травня 2019, 08:02
Камінь-каширець звинувачує місцевих лікарів у смерті дружини 13511
Камінь-каширець звинувачує місцевих лікарів у смерті дружини

Житель Каменя-Каширського звинувачує лікарів районної лікарні за те, що ті зволікали з лікуванням та невчасно надали медичну допомогу. Через це його дружина померла.

Про це Володимир Чурак повідомив електронною поштою Район.Камінь-Каширський.

«12.04.2019: У другій половині дня моїй (уже покійній) дружині стало погано, температура 38 градусів, її морозить. Я викликаю швидку допомогу. Оператор відмовляється направляти швидку допомогу, бо температура невисока, тому її збивати не треба. Я пояснюю оператору, що дружина тиждень тому пройшла курс хіміотерапії, можливо її неміч пов’язана з цим, після словесної перепалки швидка допомога нарешті приїхала. Після огляду хворої лікар порадив везти її до приймального відділення. 

Ми з дружиною зібралися, вона сама сіла в машину. Приїхали до приймального відділення, моя дружина своїми ногами зайшла в приймальню, ми присіли на стільці, моїй дружині погіршало, вона прилягла мені на руки. З нами приїхала моя рідна сестра. 

Медсестра з приймального відділення сказала, що до 20:00 вони не приймають, бо є черговий сімейний лікар в поліклініці: «Ідіть до нього». Моїй дружині з кожною хвилиною все гіршає і гіршає.

Я почав голосно вимагати, щоб покликали хоч якогось лікаря. Медсестра мені: «Чого ви тут кричите?» і привозить візок для неходячих. 

Виходить із сусіднього кабінету черговий лікар. Я йому пояснюю все спочатку, прошу допомогти. Він мені знову про сімейного лікаря з поліклініки пояснює. Моя сестра біжить в поліклініку, повертається через пару хвилин в сльозах: лікар відмовилась сюди йти. Дружину я поклав на кушетку, вона мучиться, стогне. Я знову переходжу на вищий тон, вимагаючи допомоги. 

З’являється лікар-анестезіолог: «Ви тут не кричіть» до мене. Я по телефону набираю нашого сімейного лікаря Суліка В.К., прошу приїхати, бо дружині дуже погано, він мені відмовляє: «Володя, у мене дві тисячі пацієнтів, я до всіх не наїжджу». 

Лікар на місці набирає телефон до лікаря-онколога Перепелиці І.Д., пояснює йому стан моєї дружини. Я стою поруч і чую відповідь з телефону: «там є ургентний лікар» і кидає трубку. Я прошу дати номер телефону до Бегаля М.І., ніхто не хоче давати, я знову в крик: «Що це за секретна організація?».

Правда змилувався лікар з приймального відділення і зателефонував йому. По моєму проханню Бегаль М.І. приїхав і оглянув мою дружину, яка стогнала і корчилася від болю. Лікарі вирішили покласти її в стаціонарне відділення гінекології, яке знаходиться на третьому поверсі, ліфта немає, немає нікого, щоб нести хвору людину на ношах.

По телефону узгодили і ми понесли дружину із сестрою в хірургічне відділення. З Луцька привезли ліки для підняття лейкоцитів, прошу медсестру ввести ліки, медсестра хірургічного відділення проти уколу: «Без лікаря колоти не буду». Телефонує Перепелиці І.Д., який наказує без нього не колоти, бо він має підійти. 

Час минає, моя дружина мучиться. Я забираю шприц у медсестри, щоб вколоти самому, але вже й вона погодилась і ввела цей злощасний укол. Нарешті приїжджає Перепелиця І.Д., починає писати список ліків. Я бігаю по аптеках, щоб зібрати необхідні медикаменти, бо у лікарняній аптеці не було. Привіз ліки, почали капати.

Нажаль багато часу втрачено і ліки введені занадто пізно не допомагають, моя дружина помирає о 01:30 ночі…

За кілька годин до смерті моя дружина здавала аналіз крові у поліклініці, після чого вона спокійно прийшла додому пішки, наварила їсти, налущила квасолі, потім стало її «морозити», прилягла, ну а потім ви знаєте, що і як сталося в приймальному відділенні після «інтенсивного лікування», яке тривало 5-6 годин. 

Ось така вам медична допомога!», – розповів Володимир Чурак.

Чоловік також зазначив, що кілька років тому його дружині встановили неправильний діагноз. І додав, що після її смерті зникла медична картка.

«Після того, як поховав дружину, я почав шукати її медичну картку, бо пам’ятаю, що мені її після смерті повернули. Ось тільки картка дивним чином «з’явилася» у заступника головного лікаря. 

Одна добра людина скористалася нашим горем і витягнула медичну картку з сумки уже померлої дружини. Бог їй суддя. Ось тільки картка пройшла чистку руками ще одної «доброї людини», яка намагалася якимось чином сфальсифікувати довідки дружини. 

Коли я прийшов до головного лікаря забрати лікарське свідоцтво про смерть, запитую у неї: «Чи Ви чули про те, як спрацювали Ваші працівники, надаючи медичну допомогу моїй дружині?» Головна лікар мені: «Чула, але я буду захищати «своїх»!» 

«У 2015 році моя дружина зверталася до місцевого лікаря-онколога через появу пухлини над грудьми. Після огляду моєї дружини лікар поставив діагноз: «это жировик». 

У 2017 році перед святом Пасхи у дружини заболіла нога, почервоніла литка, ми приїхали до Солов’я В.В. Він оглянув ногу і порекомендував прооперувати. Я попросив його оглянути пухлину на грудях. Він оглянув і сказав: «На ранок терміново обстежитися в онкодиспансері у м. Луцьк». 

Я розказав про діагноз, поставлений лікарем Перепелицею І.Д, Соловей В.В. поговорив з ним так, що той, як ошпарений, прибіг у свій кабінет і виписав дружині направлення в онкодиспансер. 

Наступного дня в Луцькому онкодиспансері моїй дружині поставили діагноз «друга стадія раку молочної залози» і спитали, чому ми так пізно звернулися. Ми їм пояснили діагноз нашого лікаря Перепелиці І.Д. Так що на його совісті і неправильний діагноз, і бездарний нагляд за хворою, і наплювательське відношення до помираючої дружини. Того злощасного вечора він приїхав, записав у справу ліки і поїхав додому».

«Після смерті моєї дружини я більше ніколи не зможу подати руку таким «горе-лікарям»: Сулік В.К. і Перепелиця І.Д. Але я дуже вдячний за тепло, людяність і професіоналізм таким лікарям: Брицька О.М.Овсієнко Т.П.Овсієнко АнатолійСоловей В.В., Соловей О.П.Борисюк В.В.Бегаль М.І.Зубок О.М.

Згідно Закону України: 

Відповідальність за несвоєчасне і неякісне забезпечення подання медичної допомоги, що призвело до тяжких наслідків, несуть органи влади і спеціальні заклади, які обслуговують лікувальні заклади. 

Медичні працівники зобов'язані подавати медичну допомогу у повному обсязі хворому, який знаходиться в критичному для життя стані. Така допомога може також подаватися спеціально створеними закладами охорони здоров'я, що користуються пільгами з боку держави.

Пацієнти мають право на якісну медичну допомогу, що відповідає як сучасним технологічним стандартам, так і принципам людяності у стосунках між пацієнтом і надавачем медичних послуг. 

Кожному пацієнту при будь-якому медичному втручанні повинна бути гарантована якість і безпека наданої медичної допомоги з метою задоволення потреб, обумовлених його станом, і виключення невиправданого ризику для життя і здоров'я.

Відповідальність за дотримання безпеки медичної діяльності стосовно здоров'я і життя пацієнтів в закладах охорони здоров'я несе адміністрація цих установ або приватно-лікуючий медичний працівник за місцем здійснення своєї практики. 

Особи, винні у порушенні прав пацієнта, визначених цим законом, несуть відповідальність у випадках і в порядку, передбачених цивільним, адміністративним чи карним законодавством України. Шкода, заподіяна здоров'ю пацієнтів у результаті порушення їхніх прав, підлягає відшкодуванню у спосіб, встановлений цивільним законодавством України. 

Факт здійснення стосовно пацієнтів протиправних дій, що спричинили заподіяння шкоди їхньому здоров'ю, може бути визнаний у результаті досудового розгляду із залученням організацій із захисту прав пацієнтів, представників інших громадських організацій і професійних медичних асоціацій, страхових організацій і (чи) у судовому порядку.

Умови і порядок страхування цивільно-правової відповідальності за шкоду, що заподіяна здоров'ю пацієнта, а також порядок виплати компенсацій визначаються законодавством України.

У випадку моєї дружини лікарі порушили її права, відмовляючись вчасно надати їй екстрену допомогу у повному обсязі. Вони мусять нести відповідальність за свої вчинки та небажання виконувати свою роботу», – поскаржився чоловік.

Коментарі
04 Травня 2019, 11:21
Висловлюю Вам ,пане Володимиру, глибоке співчуття.<br/> Якщо лікарі виявили таку нечувану халатність, вони мають бути покарані. Людину з того світу не повернеш,але можливо у майбутньому це врятує чиїсь життя.
04 Травня 2019, 12:07
з лікарів покараний НЕ БУДЕ!! Корпоративна солідарність в лікарів - на висоті! <br/>Це тільки в школі вчителя будуть &quot;дибати&quot; за те , що не поставив таку оцінку , яку хочуть батьки , а РЕАЛЬНУ .
04 Травня 2019, 13:15
В Камінь-Каширьску дійсно є проблеми з наданням медичної допомоги і це не на користь місту.
04 Травня 2019, 13:18
В мене тут таке питання: Клятву Гепократа вони зараз дають??? Бо по їх не скажеш! Тільки прийдуть на посаду і відразу корона в 3 метри росте!!! На всіх з висоти дивляться, а швидка це зовсім інша тема про яку можна говорити вічно, вони реанімобіля відсилають в село бабусі тиск міряти, а корито яке навіть незнаю з якого року, що їде максимум 40 км в годину до людини яка помирає! А ще й лікар приїжджає на виклик такий що не рятує а допомагає померти, людині з пульсом констатує смерть! Їм до болі інших і діла немає, помре та й помре.(((
04 Травня 2019, 14:33
В Камені всі установи не відрізняються гарним ставленням, сервісом.<br/>Чого варте в адміністрації відділення соцзахисту?!!!Там не говорять , а гавкають до людей.<br/>Там є чарівна пані брюнетка, а ставиться до людей гірше, як ди тварин.<br/>Я вважаю , що є начальство над всіма, Це Потягайло, Бондар, Сус, Пась, Дунайчук.<br/>Якщо вони не бачать безпорядку , то всі відгуки про свячуюттся їхній роботі.
04 Травня 2019, 14:36
А чому до цього часу ніхто не зреагував на ранкові п'ятихвилинки лікарів.( Тобто каву п'ють до 10 ранку?)<br/>Сором!!!<br/>Невже п'ятихвилинки прописані в законі про медицину????<br/>Чи Супрун дозволяє?
04 Травня 2019, 15:03
щодо клятви Гіппократа: &quot;плювали&quot; лікарі (переважна більшість) на неї і на нас усіх разом узятих. <br/>Можливо, земний шлях покійної закінчувався саме тоді... <br/>Проте, як повелись лікарі, не просто обурює, кричати хочеться, бо в аналогічній ситуації може опинитися будь-хто. Зазвичай таке відношення до хворих - це норма в камені. І ніде ти не знайдеш підтримки чи впливу на нахаб, бо у вищих кабінетах влади сидять такі ж.
04 Травня 2019, 17:10
Шкода, але маю сумніви що хоть хтось в цій ситуації понесе покарання, за халатність ще не один лікар не сів до тюрми.
04 Травня 2019, 18:48
У людини горе, а ви про своє. Один із &quot;найкращих&quot; лікарів з погляду потерпілого зарізав не одного діда з аденомою. Тому все відносне. Життя вимагає дії, а не подачки, чи допомоги, тому мають перевагу та смисл життя лише люди дії.
04 Травня 2019, 20:15
Якщо земний шлях закінчуеться в певний час,то навіщо нам Супрун з іі реформами,навіщо нам бездарні і халатні медпрацівники,навіщо державі витрачати кошти на навчання бездарних і безвідповідальних спеціалістів.Можливо нам краще сподіватися на Бога.Береженого бог береже або на все воля Господа.А якщо ні, то можливо потрібно починати реформи з відповідальності медичних працівників за халатне відношення до своеі роботи,можливо лише тоді в медичні заклади будуть вступати звичайні розумні люди не за гроші а за покликом душі, а держава буде витрачати кошти на навчання професіоналів а не кого попало ,тобто тупих і бездарних і не в Украіні( тому що внас все поглинула корупція) а в професійних европейських закладах де заліки не купляються за гроші,можливо людям потрібно згуртовуватися (тому що &quot;один в полі не воін&quot;) і позиватися до суду з підтримкою усіх разом, це у відповідь на те що &quot;буду захищати своіх&quot; і байдуже що винні (&quot;крук крукові око не виклюе&quot;)Неправда що всі без винятку люди помирають своею смертю,багато випадків по халатності лікарів які повинні нести відповідальність,але це потрібно доводити в судах .Коли буде відповідальність все зміниться-половина повтікае,незамінних людей немае- прийдуть інші.
04 Травня 2019, 20:20
Прийміть мої найщиріші співчуття...<br/><br/>Чому вас це все дивує ?<br/>Ми всі самі винні у такому ставленні ми винні тому що вони всі чекають на хабар (МОГОРИЧ) а більшість біжать несуть той хабар щоб такого не було почни з себе не розказуй що хтось винний адже винний саме ти
04 Травня 2019, 22:00
Громадянин та Правда наголошують на культурологічному характеру проблеми. Але ж не потрібно бути ідеалістом, бо культура бушмена, цигана, росіянина, німця, японця, американця різні. Можливо американський циган трохи відрізняється від цигана українського, але де досягнення цієї нації?
04 Травня 2019, 23:16
Пане Володимир! Якщо Вам потрібна допомога юриста я готовий Вам допомогти цілком безкоштовно. Мій контактний номер 0677922824 адвокат Панасюк.
05 Травня 2019, 00:19
Дякуйте петру,що із своїм кодлом розкрав усе,а забезпечити ілімінтарщиною заклади відповідні та працівникам зарплату,а не подачьки.п Чураку щиросердечне людське співчуття.
05 Травня 2019, 01:02
Адвокат Панасюк , надайте правову оцінку дій лікаря, до якого хвора чприйшла на огляд і на протязі двох років непроходила медогляд , які дії лікаря? Чи людина відповідає за свій стан здоров'я, чи лікар має всіх хворих запрошувати до медогляду, чому винен лікар району, де висновки обл
05 Травня 2019, 01:24
Адвокат Панасюк , надайте правову оцінку дій лікаря, до якого хвора чприйшла на огляд і на протязі двох років непроходила медогляд , які дії лікаря? Чи людина відповідає за свій стан здоров'я, чи лікар має всіх хворих запрошувати до медогляду, чому винен лікар району, де висновки обласни лікарів де експертиза що Перепилиця поставив невірний діагноз чому легко образити лікаря в який має право на відпочинок після робочого дня де відповідальність членів сімей, які мають турбуватись за мед огляди, чи як завжди це має робити хтось, тільки не я.
05 Травня 2019, 01:24
Адвокат Панасюк , надайте правову оцінку дій лікаря, до якого хвора чприйшла на огляд і на протязі двох років непроходила медогляд , які дії лікаря? Чи людина відповідає за свій стан здоров'я, чи лікар має всіх хворих запрошувати до медогляду, чому винен лікар району, де висновки обласни лікарів де експертиза що Перепилиця поставив невірний діагноз чому легко образити лікаря в який має право на відпочинок після робочого дня де відповідальність членів сімей, які мають турбуватись за мед огляди, чи як завжди це має робити хтось, тільки не я.
05 Травня 2019, 01:25
Адвокат Панасюк , надайте правову оцінку дій лікаря, до якого хвора чприйшла на огляд і на протязі двох років непроходила медогляд , які дії лікаря? Чи людина відповідає за свій стан здоров'я, чи лікар має всіх хворих запрошувати до медогляду, чому винен лікар району, де висновки обласни лікарів де експертиза що Перепилиця поставив невірний діагноз чому легко образити лікаря в який має право на відпочинок після робочого дня де відповідальність членів сімей, які мають турбуватись за мед огляди, чи як завжди це має робити хтось, тільки не я.
05 Травня 2019, 01:31
Вибачте пане Вадиме , а не могли б ви мені сказати звідки ви взяли , що людина на протязі двох років не проходила медогляд :?
05 Травня 2019, 01:44
Який медогляд і Камені??? Аналізи не зроблять, а коли і зроблять, то в Луцьку їм не вірять. Про медогляд дітей перед школою узагалі мовчу. Ніхто уваги не звертає на тих учнів, конвеєрем приймають і печатки ставлять.
05 Травня 2019, 02:28
Чоловіку, який втратив дружину потрібна передусім підтримка. Знаю, що це таке, бо поховав батьків, тестя і ще багато родичів. Однак лікар така ж людина, він не Бог. Володимиру потрібно не опускати руки, бо дружина його уже лише в пам'яті, а у житті її нема. Потрібно займатися якимись посильними проектами, чи хоча б роботами та звикати самому собі готувати страви. Потрібно усвідомлювати, що свічка кожного колись перегорить, а з роками вона все коротша і коротша, бо бути довгожителем на жаль не кожному дано. Можна боротись лише з соціальною смертю, поки є сили та розум, бо після соціальної точно прийде клінічна і біологічна смерть. З найкращими побажаннями пану Володимиру.
05 Травня 2019, 11:34
Моя дружина кожних 3 місяці проходила медогляд в онкодиспансері , а місцевий нагляд за нею вів Перепелиця . До того ж , звідки ви взяли таку інформацію , що моя дружина знову ж таки не проходила медогляд ?
05 Травня 2019, 13:40
3 міс...Тоді вже питання до якості обстежень обласних спеціалістів,де є зовсім інші можливості.<br/>А описані події в приймальному відділенні жахливі-наслідок організаційної бездіяльності АДМІНІСТРАЦІЇ лікарні.Проблемних годин в наданні допомоги не повинно бути.А для цього оплата праці має бути більш справедливою і раціональною на рівні лікарні.<br/>Моральність дії лікарів...
05 Травня 2019, 14:29
У лікарні в Камені чудо проісходить,там начальство у сортир своїх підлеглих під конвоєм водить.<br/> Крок уліво,крок управо-розстріл вже на місці,а як самі випивають,то сміються гісті.<br/> Там &quot;тепучка&quot; є одна-всіх унічтожає,бо два віки буде жить-ще й сама не знає.<br/> там вже лікар медсестру нізащо не має,бо людяності у собі вже ніяк немає.<br/> А хабарі вже такі,що Господь не знає,там хабарник хабарника матом покриває.<br/> За обслідження плати і за слово просто,бо без грошей і не жди навіть запис простий.<br/> Всі поважні,всі на &quot;Ви&quot;.що нема де й стати,а як прийдеться до діла можуть й розтоптати.<br/> Сніг там чиститься у сніг.Техніки немає???А буфетниця у них просто замерзає.<br/> Поділили все,що є-від калу до мочі,а простому люду вже терпіти нема мочі.<br/> Озеленення нема-кисню не хватає.Труби ллють,як із відра,зате плитка сяє.<br/> Написали б ще ми вам,та немає часу,бо.....продовження буде.<br/> В тій лікарні хабарі цвітуть,як квіти:пологове(називають суму прямим текстом),гінекологія,терапія(Бегаль,взагалі,на Шкільну людей вже відправляє-там кладовище),зав.неврологією(нонсенс-хата-півторачка за рік виросла і це в одинокої жінки,яка й по заробітках не їздить),спиок можна продовжувати довго.<br/> А пану Володимиру,звичайно,найщиріші співчуття.Нехай земля буде пухом Вашій дружині і Царство небесне.В пам'ять про неї не зупиняйтесь на пів-дороги.
05 Травня 2019, 16:59
Людоньки, що це робиться в тому Камені?Не встигли оговтатися від позору освіти і продажності вчителів , так тут знову медицина себе показала.І як далі житимо?Володимир, тримайтесь і доведіть почате до кінця.ґ , в ім'я справедливості.
05 Травня 2019, 19:29
Висловлюючи щирі співчуття В. Чураку та його родині з приводу цієї безглуздої передчасної смерті молодої людини, неорганізованість та черствість окремих лікарів у цій конкретній ситуації, все ж варто глянути на цей факт дещо ширше. Стан рівня медицини в Камені, вочевидь, мало чим відрізняється від загальної картини в інших райцентрах чи й на вищих щаблях - області та столиці. Там де медичні послуги надають якісно, людяно, у т.ч. і у Європі - це коштує дорого і не завжди чесно у відношенні малозабезпечених та соціально вразливих людей. У медицині, як і у судовій справі, рідко коли задоволені обидва учасники цього процесу. Часто лікар і хворий, як висловився колись саркастично М. Жванецький, дивляться один на одного з надією. Часто, як це не прикро казати, серед українців надія лікаря більш реальна, аніж у хворого. Причиною всіх цих негараздів є відсутність реальної персональної відповідальності серед медиків за результати своєї роботи та байдужість переважної більшості наших людей до свого здоров'я. От саме на байдужості потенційних пацієнтів, до яких можна віднести практично всіх нас, я хочу зупинитися детальніше. Якщо говорити узагальнено, то в нашій пострадянській державі вже нема радянської медицини, яка також була далекою від ідеальної, але там була сяка-така персональна відповідальність головного лікаря, лікарів за відношення до людей та мізерна, але стабільна матеріальна база, що дозволяла створювати іллюзію про лікування. Але у силу різних причин у нас, на жаль, ще нема навіть скелету нової медицини європейського зразка, яка апробована часом та практикою, оскільки заможні українці воліють діагностувати та лікувати хвороби поза межами нашої держави. Тому горе тій сім'ї, до якої у цей перехідний період завітала серйозна хвороба, або яку ми нажили майже свідомо, не слідкуючи за своїм харчуванням, власним способом життя та своєчасними профілактичними перевірками у закладах охорони здоров'я. Приклад, який наведено у цій статті, переконливо свідчить про те, що у складі лікарів райлікарні є як професіонали своєї справи та не черстві до людей медики, так і ті, хто у критичний момент проявили байдужість, можливо, формально не переступивши закону чи навіть клятви Гіппократа, позаяк також мають право на відпочинок та особисте приватне життя у вільний від чергування час. Впевнений, що стосовно лікаря Перепелиці знайдуться сотні хворих, яких він вилікував та проявив чуйність та професіоналізм у відношення до них. Але поряд з усім цим волає на весь голос гостра необхідність у швидшому реформуванню медицини, як такої, та конкретного медичного колективу району зокрема. Загалом, медики району в останні п'ять чи трохи більше років не є колишнім локомотивом у соціальних змінах району загалом, вони публічно апатичні до творення територіальних громад, не беруть на себе ініціативи щодо творення медичних реформ на місцях і певним підтвердженням цьому є програний медичний округ у райцентрі. Цю тему можна розвивати досить широко, це проблема не тільки наших земляків, але сказати потрібно наступне. Лишень наявність страхової медицини, яка б була реформована за прикладом, скажімо, наших сусідів поляків, виключила б такі душевні та емоційні муки автора цієї правильно порушеної теми. Він не один з тих, хто нині страждає через відсутність належних медичних послуг, та, головне, людського відношення до хворих. Медицина потребує легальної оплати через касу, вірніше - легалізації і так існуючої тотальної оплати медичних послуг, оскільки це тягне за собою персональну відповідальність медиків. А гроші у кишеню - це лишень моральна відповідальність, яка часто атрофується серед медиків через свою регулярність. Зрозуміло, що платна медицина добра тоді, коли люди мають належні зарплати чи дохід, що дозволяють оплачувати ці послуги. Але вороття до пролетарського підходу нема, а до світової практики нам рухатись не дуже хочеться, оскільки там необхідною умовою є наявність персональної відповідальності громадянина за все, активність відповідальних територіальних громад, та відсутність такого поняття, як &quot;моя хата скраю&quot;. Ось ми через такі статті, що порушені В. Чураком, і рухаємося поволі у цьому напрямку. Прикро те, що переважна байдужість наших людей до своєї державності призведе до того, що або тут знову керуватимуть московити, а у них медицина не набагато краща, або Україну пошматують сусідні держави, де медицина платна і відповідальна за процес лікування і його наслідки...
05 Травня 2019, 20:48
Люди хто має хоть яку можливість звертайтеся до Луцька,бо у нас це не діагноз к &quot;приговор&quot;.
05 Травня 2019, 21:32
Співчуваю п.Володимиру за втрату дружини,а моєї колишньої колеги.Дуже гірко,важко було читати розповідь,як медики знущалися над дуже чудовою ,доброї душі жінкою.А все тому, що лікарі знахабніли від зависті один до одного.Поділившись на первинні та вторинні ланки заздрять один одному хто на більшу зарплату сімейних лікарів а ті в свою чергу на більші хабарі лікарів вториної ланки.І от так&quot;футболили&quot;людину один від одного.Це ЖАХ.Хоча в своєму житті я також спіткнулася на непрофесіоналізмом каменських лікарів,які пришвидшили смертьмоєї мами,наразили на муки (закапали) неправильним діагнозом.
05 Травня 2019, 21:32
Співчуваю п.Володимиру за втрату дружини,а моєї колишньої колеги.Дуже гірко,важко було читати розповідь,як медики знущалися над дуже чудовою ,доброї душі жінкою.А все тому, що лікарі знахабніли від зависті один до одного.Поділившись на первинні та вторинні ланки заздрять один одному хто на більшу зарплату сімейних лікарів а ті в свою чергу на більші хабарі лікарів вториної ланки.І от так&quot;футболили&quot;людину один від одного.Це ЖАХ.Хоча в своєму житті я також спіткнулася на непрофесіоналізмом каменських лікарів,які пришвидшили смертьмоєї мами,наразили на муки (закапали) неправильним діагнозом.
05 Травня 2019, 21:41
Після того, як клоун стане президентом, будете оговтуватися не один рік.І добре, якщо оговтаєтесь взагалі
05 Травня 2019, 22:36
Ото Реформатор дав жару всім.Супер!!!Що правильно,то правильно.Піднята проблема має місце і громада повинна реагувати.Але ще винні самі люди.Для чого платять в безкоштовній медицині?Лікарі,як і кожен бюджетник,отримує зарплату.Але,як злидарі,завжди з протянутою рукою.Можливо не там просять???7
05 Травня 2019, 23:59
&quot;Медицина потребує легальної оплати через касу, вірніше - легалізації і так існуючої тотальної оплати медичних послуг, оскільки це тягне за собою персональну відповідальність медиків&quot;. Так плата йде через касу численних приватних аптек, а ціна ліків така, що витрясе всі запаси хворого, зробивши його на додаток до хвороби голодним та погано одягненим.
06 Травня 2019, 00:30
Щирі співчуття вам п.Володимире.Завжди дуже важко змиритися з втратою рідної людини.Але відомо,що у смерті свої правила,закони і строки...Коли щось стається ми завжди кажем ,,як би...''але забуваєм що все стається по волі Божій.Вибачте,але у вашій статті і коментарі не все співпадає,там ви пишете що були в 2015р.,а потім 2017р.,а в коментарі кажете,що обстежувались кожні 3 місяці і навіть в онко???
06 Травня 2019, 00:32
Аптеки, у т.ч. і ті, що розташовані безпосередньо у лікарнях, власниками яких переважно є головні лікарі, або їх наближені люди з часткою власності головлікаря чи іншого чиновника від медицині, та інші негаразди, зокрема низька якість ліків, засилля підробок тощо - окрема і складна проблема сучасної медицини, яка нині заточена лишень на заробляння бабла. Але такий стан, на жаль, не тільки у медицині. Більшість продукції наших виробників ще досить низької якості, оскільки відсутня система дієвого контролю за якістю. Це наслідок, у першу чергу відсутності належної правоохоронної та судової систем влади, або ще ширше - відсутність справжньої держави, оскільки така інституція у повному об'ємі не вимагалась від ставлеників чи сателітів Москви в Україні. До 2014 року Москва всіляко впливала на нас, контролювала цю ситуацію з державотворенням, та й самим українцям у великій кількості до цих пір не було вигідно мати свою міцну державу. Ще й тепер ми, на жаль, далекі від розуміння доконечної потреби своєї справжньої і незалежної держави та церкви, як її системоутворюючої складової...
06 Травня 2019, 02:10
&quot;Це наслідок, у першу чергу відсутності належної правоохоронної та судової систем влади, або ще ширше - відсутність справжньої держави, оскільки така інституція у повному об'ємі не вимагалась від ставлеників чи сателітів Москви в Україні&quot;. Дуже узагальнено, бо на цьому ж сайті писали про статки Чиха. Примітивний підрахунок (бо не знаю розміру його зарплати) дає таке: зарплата мабуть 15 000грн (555 доларів США) за рік набігає 6666 тисяч доларів; з виду йому під 50 років (не знаю справжній вік); за умови, що у нього завжди була така зарплата при ймовірному стажі 25 років (не знаю його справжнього стажу) заробив 166666 доларів США. За 166666 тисяч доларів можна купити декілька квартир. Візьмемо маленького експартійця М.А. Солов&quot;янчика: Нікос, заправки, перша хата на Волі, бізнес сину, квартира і вілла в Луцьку... На прикладі двох осіб-з правоохоронної системи та компартії, бачимо, що Москва тут ні до чого. Висновок. Країну створювали для збагачення обмеженої групи людей. Спростуйте, якщо я написав дурниці.
06 Травня 2019, 13:40
Ваше &quot;Дуже узагальнено...&quot;, допускаю, є наслідком певної неуважності до тексту, оскільки моя цитата у Вашому коментарі торкалася переважно низької якості ліків у аптеках, численних підробок товарів та симулякрів у житті та політиці українців. Щодо Чиха і Солов'янчика, то не забувайте, що у останнього бізнес у більш-менш помітних масштабах розпочався чи не першим у районі та області, причому перший стартовий капітал для купівлі Будинку побуту він отримав від свого брата з Калінінграду. Тих &quot;чихівських&quot; 166 тис. баксів за доброго розкладу він міг заробляти на одній вертушці (10-12 цистерн) бензину/соляри на початку 90-х та пізніше, коли інфляція сягала небачених розмірів. Тоді легалізація спекуляції під виглядом бізнесу дозволяла &quot;заробляти&quot; за один оберт кредитних грошей сумою з шістьма нулями шалені кошти, але тоді мало хто хотів ризикувати у такий спосіб. Цим я не хочу ідеалізувати Солов'янчика, оскільки не знаю всіх його оборудок, однак і гучних скандалів із законом у його бізнесових справах мені також не відомо. З іншого боку, приклади з Солов'янчиком, Корсаком, Котом, Буськом та іншими бізнесменами району з тією чи іншою репутацією, є яскравою картиною, коли у перехідний період становлення держави та її недосконалої фіскальної складової, одні уникають податків, а інші - чесніші від Херувимів - навіть не спроможуться винести на Пассаж клинчик домашнього сиру чи свіжовипатрану курку, аби заробити собі якусь копійчину. Зазирати у чужу кишеню, якщо вона не наповнюється кров'ю і сльозами своїх співвітчизників, погана звичка більшості наших земляків. Бізнес в умовах конкуренції та згідно правил у цивілізованій державі - єдиний перевірений шлях до добробуту! Вочевидь, у цій ситуації, коли на каміньських бізнесменів більшість дивиться скоса, вкотре доводиться нагадувати відому біблейну притчу про Мойсея, котрий змушений був водити рабів 40 літ пустелею, оскільки з їх менталітетом, як жартують євреї, йому соромно було з'являтися у місто...<br/>Ну і щодо &quot;Країну створювали для збагачення обмеженої групи людей&quot;. Країна постала сама собою, оскільки перестарілі комуністичні вожді 80-х дбали лишень про себе і своє здоров'я і вважали досягненням, якщо їм вдавалося без допомоги інших викарабкатися на трибуну Мавзолею і прийняти парад. СССР розлізся по швах, як стара свита з гнилими нитками, і Біловезькі угоди під чарчину за якихось 150 км від нашого міста узаконили цю кончину Російської імперії з надуманою назвою та ідеологією. Тому ніхто спеціально не створював для &quot;обмеженої групи людей&quot;, таких людей була завжди меншість, у меншості завжди були пасіонарії, у меншості нині, так виглядає, залишились і ті, хто голосував за європейський вектор України, українську Помісну церкву, мову, армію, ринкову економіку та цивілізований розвиток нашої держави. Дай Б-же, аби я помилявся і молода зелена команда робила те, що декларує у проміжку від несподівано обрушеної на них влади та викликів, що зумовлює цей тягар всенародного визнання...
06 Травня 2019, 17:55
Дякую. Щодо старперів та їх ролі в руйнуванні совка не все переконливо, бо сонцеликий ВВП також уже старпер, але Росія не руйнується. Обмежена група людей системи-це пояснення.
06 Травня 2019, 18:23
Якщо на Ваше переконання Росія не руйнується, то цим багато чого пояснюється наш спосіб життя та розвиток України. Погляньте на українські та російські села, погляньте на рівень демократії у цих обох країнах, якщо, звісно, демократія для Вас щось та означає. А те, що деяка частина росіян живе &quot;крутіше&quot; від українців, чи те, що заробити гріш можна швидше на російських просторах - це правда, яка пояснюється масштабами імперії та наявністю там незчисленних природних багатств і у першу чергу - нафти й газу. Таке враження, що Вам близький світогляд сім'ї Курчуків з Олексіївки, оскільки ці, у цілому прекрасні та працьовиті люди, все найкраще у своєму житті отримали з тяжкої праці в Сибірі та навколо нього. Щодо &quot;обмеженої групи людей системи&quot; абсолютно не погоджуюсь, оскільки ця дійсно обмежена група у своєму складі має мізерну групу номенклатурників. Список Forbеs, до слова, також обмежений і нічого він не пояснює... Певна частина старої системи дійсно не бідує, позаяк та система, до речі, відбирала для себе не найбільших дурнів!
06 Травня 2019, 19:02
Курчука знаю лише по фото з ліліями та випадковій зустрічі з ним у Ковелі, коли він вів гірський ровер та в Камені, коли він їздив на старому скутері та загаряв поблизу річки. Отже, його світогляд мені невідомий. Не рахую гроші Чиха та Солов'янчика, бо вони взяті мною як дидактичні засоби, а справжнього доходу цих громадян не знаю та й не цікавлюсь ним. У Росії був у Нижньому Новгороді, Пітері, Москві, Вологді та Пушкіно, тому знаю трохи про Козлових, Петрових і Баширових та подібних мокшан. Дякую за конструктивну відповідь.
06 Травня 2019, 22:28
Проаналізуйте освіту , медицину та поліцію в Камені , а тоді не дивуйтесь , чому люди гинуть.
06 Травня 2019, 23:26
Проаналізуйте за кого голосують наші земляки на виборах, хто і скільки років очолює у Камені освіту , медицину, районну раду, мерію та інші відповідальні ділянки і декому, підкреслюю - тільки декому стане зрозуміла причина всіх наших проблем навіть на фоні негараздів у державі. Як, для прикладу, можна терпіти майже 70 -літнього мера і довіряти йому децентралізацію та інші виклики перед громадою, коли його завданням-максимумом є щодовше протриматися на посаді з офіційною зарплатнею поверх 20 тис. грн. та &quot;пожертвами&quot; за роздану землю і розпил міського бюджету. Колись у такому віці дідусям хіба гусей довіряли пасти, бо корову тре завертати зі шкоди, а людям цього віку вже важко підбігти і повернути худобину до табуна. Що нового і сучасного можуть сказати чи порекомендувати учителям методисти райво, якщо вони працювали на цих посадах ще при Суслові? У той же час молоді люди, які могли б набратися досвіду на відповідальних ділянках управління, не мають можливості пробитися через цей &quot;асфальт&quot;, закатаний поверх родючого педагогічного грунту ще десятки років тому...
07 Травня 2019, 00:08
це жах
07 Травня 2019, 00:08
це жах
07 Травня 2019, 00:22
Тут треба не жахатися, а підтримувати В. Чурака. Повторюсь лише діями можна побороти соціальну смерть. Тому він має діяти, поки має сили
07 Травня 2019, 00:23
В лікарні наоборот подуріли після реформи-тиждень тому сусідка звернулась з дитиною на приймальне в 19.45!!!!!!!!!!!!!! і її медсестра,яка плювала насіння ,майже виштовхала на вулицю і сказала швидко бігти в поліклініку бо там іще є лікар,то вона бідна бігла з немовлям, в якого температура і помаламала каблук.ТО ЦЕ НОРМАЛЬНО????КЕРІВНИЦТВО НА ЩО ДИВИТЬС?схаменіться ніяк гроші не поділять,не можуть вияснити хто має дивитись.А в поліклініці декларації уже всі понабирали,кажуть по якомусь красному списку не платять,а нам куди подітись???Коли візьмуть іще лікаря???Ну да поставали царьками на місцях,побрали родичів в бухгалтерів,і ділять гроші,а роботу хто має робити??Моя думка,поки Служба здоров!я не втрутиться в Камінь-каширську лікарню-то нічого не зміниться.І І далі будуть нищити нас і наших дітей,і відноситимуться до нас не як до людей.
07 Травня 2019, 00:25
&quot;У той же час молоді люди, які могли б набратися досвіду на відповідальних ділянках управління, не мають можливості пробитися через цей &quot;асфальт&quot;, закатаний поверх родючого педагогічного ґрунту ще десятки років тому...&quot; Який там родючий ґрунт? В освіті має бути приблизно порівну чоловіків та жінок, але такого ніколи не станеться. Освіта потребує радикальних реформ, а не обвішування фотками та олімпіадами.
07 Травня 2019, 01:08
Ото прославилась наша лікарня-вийшла прям на державний рівень!!!!Браво.А скільки люди будуть мовчати?З Пирипелицею правда перегнули палку,це справді професіонал який заслуговує на низький уклін.
07 Травня 2019, 01:16
Ви реально думаєте, що всі 25 років платня в начальника відділу поліції була 15 000 грн? Вона такою стала останні 2 роки, після початку реформування. До того часу рядові працівники взагалі отримували по 2-3 тис грн., ще й ремонти службових авто своїми грошима оплачували. Тому особливо в період перед реформуванням дуже багато молодих працівників повтікали з поліції на заробітки. Ситуація була подібною до тієї, що зараз в медустановах. Але рівень платні не є причиною чхати на чиєсь життя, особливо якщо ти знав яку професію обирав та всі вимоги до неї. Є такі професії, в яких мусиш жертвувати сімєю, гідним відпочинком тощо. Або не обирайте такого роду професій, або будьте ідейними до кінця. Бо не реформа винна у відсутності людяності. А належну платню ми ще не скоро отримуватимемо, допоки не завершиться процес реформування. В Польщі він тривав майже 20 років, і реформи там були досить болючими (з інфляцією, масовими звільненнями). Але за цей час вона увійшла в 25 найбагатших країн світу, а в 1991 році була ще біднішою за Україну.
07 Травня 2019, 01:37
Обридли &quot;експерти&quot; в галузі освіти і медицини, які висловлюються про речі, яких не розуміють та про людей, яких не знають...
07 Травня 2019, 01:49
Да є професіонали в нашій лікарні,але їх одиниці.Поважаю терапію,а от педіатрія-то цех по випробуванню антибіотиків-покапають,вколять,зроблять інгаляцію іще в рот дадуть,то іще б дитині в дупу запхали(вибачте за слово,бо по іншому не назвеш).Іще не знаю не одної дитини,що туди попала,і її не назначили антибіотики.Хіба так можна?Послухайте Комаровського,той що в команді Зеленського,чи ви більше ліків не знаєте??А от пологове-то таке враження,що дитинку собі там купуєш,а не носиш і народжуєш сама.В інфекції і то більш гуманний підхід до дітей,адже вони-наше майбутнє.
07 Травня 2019, 02:28
Вам обридли &quot;експерти&quot; в галузі освіти, які висловлюються про речі, яких не розуміють та про людей, яких не знають...??? А Манукало і Подшивалкіна, які вже більше 30 років протирають спідниці у райво, Вам не обридли анітрішечки ? Треба бути великим експертом, аби подякувати цим бабусям за багатодесятирічну працю та винагородити їх відповідними Грамотами від профспілки та Актами про списання з освітнього борту на пенсійний берег??? Як вже без них так осиротіє відділ освіти, то поставте в коридорах їх гіпсові погруддя чи барельєфи, але дайте їм та молодим вчителям врешті відпочити одне від одного! Нехай кури не сміються з того всього...
07 Травня 2019, 02:50
Що ти можеш запропонувати, крім дурнуватого &quot;обридли&quot;?
07 Травня 2019, 02:54
Тут мова йде про пана Володимира та передчасну смерть його дружини, а не якусь там завневрологією? Розрізняєте ключові слова?
07 Травня 2019, 02:58
Поки не організуєтеся в ОТГ подібний стан буде далі продовжуватися і продовжуватиметься.
07 Травня 2019, 03:09
Яке безпосереднє відношення має Подшивалкіна чи Манукало до діяльності молодих вчителів ? &quot;Експерт&quot; сраний ...
07 Травня 2019, 03:20
Всіх керівників і головних лікарів і весь облздрав треба міняти,бо позасиджувались уже,привикли до старих схем-за скерування заплати,за роботу заплати,за спеціалізацію заплати,за курси заплати.Хіба що ти кум,зять,брат ,дочка якогось обласного спеціаліста,то не подивляться на твої інтелектуальні дані і влаштують прямо в обласну лікарню.То про яку якість медицини може йти мова.Вже не одного брали на взятці,але його різко хватав МІКАРД,ОТТАКОЙ РУБЕЦ,і попадав в реанімацію.А РУБЕЦ РИСОВАЛИ тоже за гроші.Покажіть хоч одного лікаря чи медсестру,які здали на категорію без грошей?Пора всім почати говорити ,і самим міняти отих пиявок,що присмоктались до грошей народу і іще видоюють з людей останні на свої ЛЕНДРУЗЕРИ.Що оті круглолиці керівники медицини області можуть поміняти на краще для людей?Нічого...Чи на закупівлях ліків скільки вже раз було,що бесплатні ліки продають пацієнтам за гроші.Які собі вілли повибудовували кандидати наук за свої зарплати,та в найбагатіших країнах головні лікарі не такі забезпечені як наші і їх діти.Всю апаратуру закупляють в лікарні за державні гроші,а в лікарнях досі беруть гроші на руки за узі,за кт,за мрт.,типу на обслуговування.Чи ви думаєте ,що якщо через термінал -то не додумаються як вкрасти.Спишуть на квіти тисяч 50000,і т.д.Бо контролю немає,і корені проросли на посадах по трєтє покоління....
07 Травня 2019, 11:58
Срані, бо кажуть правду, &quot;експерти&quot; в галузі освіти висловились про речі, які розуміють та про людей, яких знають...!!! Ви ж цього хотіли від експертів у своєму коментарі 22:37 06.05.2019?
07 Травня 2019, 17:21
Ви є генератором випадкових слів
07 Травня 2019, 18:01
Подшивалкіна був непоганим чоловіком десь із-під Воронежа.
07 Травня 2019, 18:03
Не маніпулюйте думками і не відводьте читачів від гіркої правди! Освітянське затхле болото в райво давно потребує очищення від жабуриння, притоку свіжої чистої проточної води та збагачення цілющим киснем... І не трІпайтесь та не тріпАйтесь, це вам не допоможе ))
07 Травня 2019, 22:16
Займіться краще тим, в чому Ви ожете досягти хоч певних успіхів. А саме випасанням великої рогатої худоби, а конкретно корів. Заразом очистите мізки від жабуриння, наповните їх чистою проточною водою і збагатите цілющим киснем. Якщо, звичайно,вони у вас не загинули від кисневого голодуання...
07 Травня 2019, 22:51
Якщо у райво знайшлися тільки ці недолугі аргументи та мрії, що коментатори сайту дружно підуть випасати ВРХ, то тим самим ви розписалися у влучності та справедливості критики та небажанні йти у ногу з життям! Що ж, життя поправить цю ситуацію у той чи інший спосіб! На все добре!
07 Травня 2019, 23:51
Блін, а може досить коровам та бикам хвости крутити. Не соромно? Стаття була про покійника, хто не в курсі. Думаєте баба з косою вас обмине?
07 Травня 2019, 23:56
Знати не хочу, що таке ФАПи, бо то якийсь комуняцький пережиток. Люди в селах здорові, бо працюють і на свіжому повітрі постійно, і їжу мають свою без ҐМ0.
08 Травня 2019, 00:28
&quot;Це рак. Вони всі помруть&quot;. Заступник глави МОЗ Лінчевський назвав неефективним лікування онкохворих за кордоном.А сам <br/>таке падло модне _з арафаткою на шиї _тіпа революціонер-реформатор сраний. <br/>А Вова 3Е знає, що це ЧМ0далі працює?!
08 Травня 2019, 01:47
Лікарі люблять грошики і районо любить подачки.Ану розкажіть про торбинки з баночками і домашніми яєчками, якими кормите районо в березні, коли йде атестація? Сором і лікарям і вчителям!
08 Травня 2019, 02:35
А ви думаєте,яка старша в реанімаційному відділенні ,суча курва ,наживається на хворих немічних людях які віддають останню копійку а вона падло,просто падло,на палю посадити як в.старі добрі часи,зробити евентирацію курві.
08 Травня 2019, 02:39
А ви думаєте,що &quot;матушка&quot; з хірургії краща,<br/>Мало того,що батюшка грібе гроші з покійників,а вона останнє з хворих збирає
08 Травня 2019, 14:54
Люди схаменіться! Припиніть лити лайно на людей, медицина не досконала, але ображати всіх не вихід!
08 Травня 2019, 14:56
Кожен хто пише негатив, перерахуйте хоч три добрі справи, які ви зробили для людей?...
08 Травня 2019, 17:56
Більше десяти рокіа тому простудився мій зять і з високою температурою потрапив у лікарню в Луцьку. За одинадцять днів ми його перевозили на таксі з терапіі в тубдиспансер , а звідти в інфекційну лікарню.Це все по приписах лікарів.Поставили діагноз запалення кори головного мозку, В четвер він виходив в сквер, гуляв з сімєю, ів, а в пятницю ввечері помер, під час капальниці, його почало трясти, просив припинити, сказали, так треба. Через годину помер, і віці 27 років. Ми зламалися, не судилися, судмедексперт сказав мені, всеодно нічого не докажете, все напишеио яе треба, тільки витратите гроші та здоровя.Володимире, якщо маєте сили і кошти, борітися. Може, дійсно спасете чиєсь життя, хоча ге повернете дружину. Щиро співчуваю Вам, кріпіться.
09 Травня 2019, 00:58
Тримайтеся медсестри і санітарки бо ви получите за всіх так було і буде. А в завневрологією ще дочка вчиться на юриста на платному
09 Травня 2019, 05:27
Скільки лайна вилито. Виходить, що при медецині одні дебіли. То посилайте внуків, дітей своїх учитись не за сало, а за розум на навчання. <br/>Лікар, медсестра, учитель, він не з марса впав, це вихованці нашого суспільства, як виховали те і є. <br/>До порівняння. <br/>Хто тобі будинок будував? <br/>- одні дебіли <br/>-????<br/>- ну... Залили одні фундамент, приходять інші цоколь класти і кажуть; що то за дебіли фундамент заливали? <br/>Далі інші кладку клали, ітеж ,шото за дебіли цоколь клали.... Покрівля, що то за дебіли стіни вели...<br/>Одним словом, кругом одні дебіли. <br/><br/>,А я у всьому проф.... І то нічого, що позаробітках їжджу хати зводити, зате знаю як лікувати вчити....
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром