Відзначили Покрову із гаслом «Під захистом українських військових»

14 Жовтня 2016, 22:24
1824

14 жовтня країна відсвяткувала День захисника України. Всюди відбулися різноманітні заходи вшанування мужніх та героїчних захисників незалежності та територіальної цілісності нашої держави, військових традицій та звитяг українського народу.

Зокрема, у Камінь-Каширському районі спочатку у райцентрі відбувся легкоатлетиний пробіг.




 

Потім біля пам’ятного знаку борцям за волю України відбувся урочистий мітинг.



1


 

Настоятель Свято-Миколаївського храму, декан Камінь-Каширського району протоієрей Володимир Мицько провів молитву за мир в Україні та її захисників.


 

Керівники районної державної адміністрації Валерій Дунайчук та районної ради Віктор Сус звернули увагу учасників мітингу на те, що цьогоріч День захисника України ми зустрічаємо із загальнодержавним гаслом «Під захистом українських військових». Вони  також висловили вдячність ветеранам війни та військової служби за їх активну громадянську позицію у справі виховання майбутніх воїнів та вагомий внесок у відновлення боєздатності українського війська.


Піднімали патріотичний дух краян музичні твори у виконанні вокалістів районного будинку культури.



 

Окрім того учасники АТО з нашого району взяли участь і у деяких заходах, присвячених Дню захисника України, що відбулися у обласному центрі.

Зокрема, учасники бойових дій на сході України Іван Жигаревич та Сергій Апостолов побували на Театральному майдані в Луцьку. Вони зустрілися зі своїми бойовими побратимами, хвилиною мовчання на колінах вшанували пам’ять загиблих, помолилися за мир у державі та її захисників.

1

 

Також учасник АТО Богдан Пташник, відвідав сьогодні у Палаці культури м. Луцька фотовиставку "Герої серед нас", яку приурочили до Дня захисника Вітчизни. Під час її відкриття він отримав подяку від голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика за мужність і героїзм з нагоди Дня захисника України та свята Покрови.

До речі, його фото теж є серед 17 портретів волинян, представлених на цій виставці.

1


 

Фото пробігу та мітигну із сайту Камінь-Каширської райдержадміністрації

Коментарі
15 Жовтня 2016, 02:41
Найбільш тяжко диаитись коли священик Української церкви тримає в руках хрест виготовлений ворогом на фабриці &quot;Софрино&quot; куплячи цей хрест він фінансує вбивство наших героїв-воїнів.<br/>Невже на Україні неможливо відкрити свою фабрику.<br/>Ганьба тим хто скуповується у ворога а потім з цими покупккми в руках кричить який він патріот.<br/>Ганьба!!!
15 Жовтня 2016, 04:28
Василь, а з якого металу хрест? В який спосіб він виготовлений: литтям, обробкою тиском, обробкою різанням?
15 Жовтня 2016, 10:43
Ганьба тим хто молиться в церкві окупанта, хто обманює людей називаючись Українською церквою, а посуті молиться з отечество.<br/>Ганьба тим,хто мовчить, і незасуджує агресію Росії, ганьба тим,хто говорить &quot; голодомор,це на напоумлення народу&quot;<br/>...тим які будучи у складі РПЦ жодного листа ,офіційного,відкритого, не написав Патріарху Кирилу,щоб він вплинув на Путіна і припинив убивати Українців.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром