Піщане: відзначили храмовий празник

15 Жовтня 2016, 10:06
2661

14 жовтня, у день свята Покрови Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, православні жителі села Піщане відзначають храмове свято.

З благословення Високопреосвященнішого Ніфонта митрополита Волинського і Луцького, при молитовній підтримці Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Камінь-Каширського в місцевому Свято-Покровському храмі було звершене соборне богослужіння, яке очолив настоятель Свято-Параскевського храму села Осівці прот. Сергій Приходько. Для отця Сергія село Піщане є першою парафією в священницькому служінні, більше десяти років він виконував тут послух настоятеля цього храму, - повідомляють у Камінь-Каширському благочинні.

Під час Божественної Літургії після читання Євангелія до богомольців звернувся зі словом проповіді настоятель Свято-Михайлівського храму села Гута-Боровенська прот. Олександр Кулик, який закликав вірян, у будь-яких життєвих обставинах не забувати про молитовний Покров над усім християнським світом Пресвятої Богородиці.

Під час святкового богослужіння була піднесена особлива молитва за українських воїнів, за здоров’я тих, хто нині оберігає мирне небо над нашою Батьківщиною, а також загиблих за волю і Незалежність та територіальну цілісність України. Ці молитовні прохання з благословення Блаженнішого Онуфрія митрополита Київського і всієї України  линули до Престолу Всевишнього цього святкового для Церкви та нашої Держави дня у всіх храмах та монастирях Української Православної Церкви.

Близько сотні маленьких парафіян причастилися святих Христових Таїн.

В завершенні соборної молитви відбувся урочистий Хресний хід навколо храму, були почитані 4 уривки з Євангелія та окроплено всіх присутніх свяченою водою.

Вітаючи прихожан і гостей зі святом прот. Сергій Приходько побажав усім доброго здоров’я, миру та Божого благословення і молитовного Покрову Пресвятої Богородиці.

Настоятель храму свящ. Миколай Павельчук щиро подякував усім присутнім за радість спільної молитви та висловив сподівання на майбутню таку зустріч під склепіннями піщанського Свято-Покровського храму в наступному році.

1












1













 

Коментарі
17 Жовтня 2016, 14:44
Чудовий фоторепортаж!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром