Виявили винних у загораннях в екосистемах району

15 Жовтня 2016, 15:34
1515

В осінню пору особливо актуальним є питання протидії пожежам у природних екосистемах. Недотримання громадянами правил поведінки під час перебування в лісових масивах, на полях, торфовищах, відкритих територіях стає причиною масштабних пожеж.

З початку поточного року в області зареєстровано 235 пожеж в природних екосистемах, з яких 163 випадки горіння сухої рослинності, 51 випадок горіння торфу на площі майже 40 га; 17 пожеж в лісах на площі 10,7 га. Найбільші пожежі на торф’яниках виникли в Володимир-Волинському, Рожищенському, Ковельському, Любешівському, Маневицькому районах. Причинами цих пожеж було необережне поводження з вогнем громадян або зумисне спалювання сухої рослинності, - повідомляють у прес-службі УДСНС України у Волинській області.

За результатами проведених рейдів працівниками Державної екологічної інспекції у Волинській області притягнуто до адміністративної відповідальності 102 особи та 211 осіб працівниками Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. За фактами пожеж у природних екосистемах підрозділами національної поліції порушено 6 кримінальних справ.

Під час рейдових перевірок стану дотримання вимог пожежної безпеки в населених пунктах та за фактами загорань в екосистемах встановлені винні особи: Бащук Роман Васильович (с. Заріччя), Ткачук Анатолій Петрович, Давидюк Леонід Васильович (с. Ласків), Фісюк Борис Васильович (с. Федорівка), Панасюк Ярослав Миколайович (с. Фалемичі) - мешканці Володимир-Волинського району, Криушина М.В., Кофтун Я.М. (с.Борочичі), Коструба Г.М. (с. Колодежі) – мешканці Горохівського району, Шендра Галина Василівна (с.Заброди) – мешканка Ківерцівського району, Янчук Андрій Миколайович (с.Шельвів) – мешканець Локачинського району, Самчук О.В. (с.Боратин), Вовчук І.І. (с. Лучиці), Якібчук Людмила Йосипівна (с.Усичі) – мешканці Луцького району, Сахнік Віталій Тимофійович, Демидюк Федір Парфілович (с. Граддя), Будь Михайло Леонідович – мешканці Камінь-Каширського району, Макарчук Марія Олександрівна, Смітчик Борис Федорович – мешканці Маневицького району, Мамчур Микола Федорович, Ткаченко Василь Іванович, Антонюк Сергій Степанович (с. Михайлин), Небось Микола Миколайович (с. Уляники) – мешканці Рожищенського району, Загородній Василь Васильович – мешканець с.Туличів Турійського району.

Загалом до гасіння пожеж сухої трави залучалось 157 пожежно-рятувальних автомобілів та понад 600 рятувальників. До гасіння пожеж на торф’яниках залучалось 58 пожежних автоцистерн та понад 250 чоловік особового складу пожежно-рятувальних підрозділів, 26 автомобілів місцевої пожежної охорони і лісогосподарських підприємств, 27 мотопомп, 34 трактори та понад 100 чоловік місцевого населення. Підрозділи Управління ДСНС області для гасіння пожеж в екосистемах витратили пально-мастильних матеріалів на суму понад півмільйона гривень. Крім того, залучені значні людські ресурси, завдано шкоди екологічному стану довкілля.

Рятувальники вкотре закликають громадян бути максимально обережними під час відпочинку на природі, з вогнем у побуті, на присадибних ділянках та відкритих територіях. Особливо це стосується мешканців сільської місцевості. Особливу небезпеку становить саме випалювання посуші на полях після завершення сільськогосподарських робіт, адже такі дії призводять до виникнення масштабних пожеж. Вогонь швидко може перекинутися на поруч розташовані торф’яники, будинки, лісові масиви.

Звертаємося і до голів сільських рад: помітивши навіть невелике загорання, не гаючи часу, телефонуйте до Служби порятунку за номером 101.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39