Чи готова районна влада захистити своїх?

17 Жовтня 2016, 13:34
1522 Джерело: vgolos.com.ua

Йдеться не про родичів та знайомих районних можновладців, від адміністрації і до села, а про всіх, кому довелося, або подобається жити в Камінь-Каширському районі. Питання полягає в тому, чи зможе захистити від небезпеки, яка суне з боку Російської Федерації.

05 жовтня цього року через свою прес-служу  Міністерство Закордонних Справ України повідомило, що  «… на території держави-агресора зросла кількість безпідставних затримань наших співгромадян…російські правоохоронні органи грубо поводяться з українцями, застосовують до них неприпустимі методи фізичного та психологічного впливу, тортури та інші дії, що принижують людську гідність. Громадянам України відмовляють у доступі до них консулів, адвокатів. ...Враховуючи зазначене, а також зважаючи на суттєво обмежені на даний час можливості української сторони забезпечити належну безпеку наших співгромадян на території РФ, МЗС закликає громадян України утримуватися від поїздок до Російської Федерації, а також від слідування транзитом територією цієї держави».

Ще минулого року фахівці попереджали, що в рамках та відповідно до принципів гібридної війни, яку Росія веде проти України на території України, буде активовано значну кількість осіб, котрі мають спричинити посилення в країні економічного та політичного  безладу, який повинен призвести до протистояння народу і влади. На підтримку цього, в самій Росії має набути оборотів антиукраїнська, антизахідна інформаційна кампанія, яка має переконати росіян в тому, що втручання Заходу в українські справи, виведення України з Російського економічного та політичного простору, підтримка українцями західного напряму, становить пряму загрозу існуванню російського народу та Російської Федерації загалом, тобто як політичного, так і культурного явища.

Іншими словами громадяни Росії мають сліпо повірити в те, що українці є ворогами «руского міра», а значить ворогами «всіх рускіх».

Для переконання потрібно представити українців, які приїхали до Росії, шпигунами, диверсантами і терористами. Досить кількох затримань, активно розкручених в російських ЗМІ, щоб певна частина російських патріотів та ще хворих на голову розпочали активні дії зі спасіння «рускага міра». Гасло – «бєй жидов – спасай Расєю», дуже легко перетвориться на гасло – «бєй хахлов (бандєравцев) - спасай Расєю». І це не жарт, бо організатори, колись єврейських погромів, а тепер – українських, переслідуватимуть однакову мету: максимально криміналізувати політичну свідомість росіян, наблизити їх до вчинків, які позбавлені будь-якого глузду. В радянській Росії – це виражалось у масовому знищенні власників землі, заводів, у масових розстрілах інтелектуалів, у знущаннях над священиками та руйнуванні храмів.

Сучасна російська колективна свідомість до цього вже майже готова, залишається спрямувати на  кого іти і узаконити право на свавілля. Ввести принцип «революційної» доцільності, коли можна все, що хочеться, всім, кому хочеться.

З огляду на це українська влада загалом, а камінь-каширська, зокрема, повинна розробити комплекс дій з унеможливлення виїзду краян на заробітки до РФ. З цього приводу потрібно організувати належну роз’яснювальну роботу, розпочати робу зі створення робочих місць в районі, з підтримки бізнесової діяльності й навіть з переорієнтації «затятих» заробітчан у Західному напрямку, тобто до країн ЄС.

Ця робота потребуватиме коштів і часу, але краще витрачатись на життя, аніж на похорони, лікування покалічених, визволення з полону тощо.

Слово за районною владою, депутатами, громадськими активістами.  

Вероніка РОМАНОВИЧ

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024