Збитки, завдані вогнем, оцінили більше ніж у 2 мільйони

17 Жовтня 2016, 14:08
1585

17 жовтня на апаратній нараді в райдержадміністрації обговорили питання про підготовку та стан забезпечення пожежної і техногенної безпеки в осінньо-зимовий пожежонебезпечний період.

Головний інспектор, т. в. о. начальника районного відділу управління ДСНС України у Волинській області Роман Багнюк, зокрема, повідомив, що від початку року по 12 жовтня у Камінь-Каширському районі виникла 61 пожежа (за аналогічний період 2015 року – 97 пожеж). Прямі матеріальні збитки, завдані пожежами, наразі становлять 2 млн. 180 тис. грн. (за аналогічний період 2015 року – 2 млн. 368 тис. грн.). Статистика свідчить, що переважна більшість пожеж із загибеллю у них людей стаються у житловому секторі. Причинами трагедій є людський фактор, а саме необізнаність громадян з елементарними вимогами правил пожежної безпеки та їх недотримання у повсякденному житті, – повідомляють на сайті Камінь-Каширської РДА.   

– На виконання вказівки Управління ДСНС України у Волинській області від 4 жовтня 2016 року «Про вжиття комплексу заходів з попередження надзвичайних ситуацій (подій) пожеж, недопущення загибелі та травмування людей на них в осінньо-зимовий період 2016-2017 років на території Волинської області», а також з метою здійснення контролю за виконанням Плану заходів щодо попередження виникнення пожеж на території області в пожежонебезпечний осінньо-зимовий період 2016-2017 років працівниками Камінь-Каширського районного відділу управління ДСНС України у Волинській області постійно проводиться робота щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки на об’єктах району. Здійснено обстеження стану пожежної безпеки виробничих, складських та інших приміщень, їх готовності у протипожежному відношенні до експлуатації в осінньо-зимових умовах. З керівниками підприємств, установ та організацій проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо заборони використання відкритого вогню для відігрівання замерзлих водогінних та опалювальних систем. Також проводяться подвірні обходи житлового сектору району, – зазначив Роман Багнюк.

А голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук наголосив, що особливу увагу слід звертати на стан протипожежного захисту помешкань одиноких престарілих громадян, людей похилого віку. Мовляв, у більшості випадків експлуатація даних об’єктів здійснюється з несправною електромережею, системою опалення тощо.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024