Преосвященного Нафанаїла єпископа Камінь-Каширського призначено керуючим Волинською єпархією УПЦ

18 Жовтня 2016, 15:49
1720 Джерело: news.church.ua

Преосвященного митрополита Волинського і Луцького Нифонта звільнили від управління Волинською єпархією за станом здоров’я, подякувавши йому за понесені багаторічні труди на Волині

18 жовтня 2016 року у резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося чергове засідання Священного Синоду УПЦ, — повідомляє сайт Камінь-Каширського благочиння з посиланням на інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія мали міркування про стан справ у Волинській єпархії.

УХВАЛИЛИ:
1. Звільнити Преосвященного митрополита Волинського і Луцького Нифонта від управління Волинською єпархією за станом здоров’я, подякувавши йому за понесені багаторічні труди на Волині.
2. Визначити постійним місцем перебування Преосвященного митрополита Нифонта м. Луцьк.
3. Належне утримання Преосвященного митрополита Нифонта забезпечувати Волинському єпархіальному управлінню.
4. Призначити Преосвященного митрополита Нифонта настоятелем Свято-Покровського кафедрального собору м. Луцьк.
5. Преосвященним Волинським і Луцьким призначити єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла, звільнивши його з посади вікарія Волинської єпархії.

 

Коментарі
18 Жовтня 2016, 21:50
Стара Вижва не втрачає прозицій, трон перейшов в земляцькі обійми. Нафанаїл, успішно пройшовши стажування на посаді єпископа Камінь-Каширського, яке передбачало ближче знайомство з Волинською єпархією УПЦ, благополучно зайняв її найвище ієрархічне місце. Звичайно, що консервативна РПЦ не передбачає якихось різких змін у стилі управління, але амбітність Нафанаїла здобута на Почаївських пагорбах, новизна викликів в житті православних западенців, особливо молоді, мала б накласти свій певний відбиток на його подальші кроки в управлінні єпархією. То ж поживемо-побачимо, але вірогідність збереження території бувшої Іллінської церкви за МП з цим призначенням тільки зросла, інакше як доведеться розглядати період його периферійного єпископства тепер вже новоявленного Преосвященного Волинського і Луцького ..., а далі мало б бути слово &quot;митрополита&quot;, але - нема! Ні на сайті місцевого благочиння, ні в журналах засідання Синоду, де розглядалось це організаційне питання - news.church.ua. <br/> P.S. Думаю дехто з місцевих кліриків з такої оказії вже занапастив кілька молодих курочок, кільце-два домашньої ковбаски чи карпа - велетня, як от. Сергій з Осовців, та підняв тост за &quot;здравіє і благосклонность&quot; знайомого ієрарха. А чом би й ні? )))
18 Жовтня 2016, 23:33
Сан Митрополита Нафанаїл дістане після рукоположення Патріархом РПЦ Кірилом(Гундяєвим) за вірнопідданстро і &quot;ретивость в продвижении русского мира на канонических территориях Малороссии&quot;...
19 Жовтня 2016, 01:56
Механізм цього процесу напевно знають лише посвячені. Щодо коропа, то його варто фарширувати, бо в такому разі можна отримати більш-менш порційні шматочки неповторного смаку, що важливо, як для сім&quot;ї, так і для компанії на оказії.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024