Жителів Камінь-Каширщини попереджають про небезпеку кліщів

13 Травня 2019, 18:00
Кліщ 2416
Кліщ

Про інфекційні хвороби і небезпеку кліщів ішлося під час наради у Камінь-Каширській РДА.

У Камінь-Каширському районі спостерігають тенденцію до зниження захворюваності на кір. Так, із початку року на Камінь-Каширщині зареєстрували 37 випадків цієї недуги, ‒ повідомляють у відділі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Про це стало відомо під час апаратної наради, яка відбулася 13 травня 2019 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Валерія Дунайчука. Із відповідною інформаційною довідкою виступила завідувачка Камінь-Каширським міжрайонним відділом ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Кузнецова.

За словами завідувачки, основною причиною виникнення спалахів кору є відсутність щеплень.

Наголосила доповідачка і на тому, що нині зростає ризик захворювання інфекційними недугами, які переносять тварини і комахи: «Потепління викликало активізацію кліщів у природі, а останні переносять ряд інфекційних захворювань, зокрема лаймбореліоз. Такі хвороби є вкрай небезпечними через значний ризик ускладнень. Найкраща профілактика кліщових інфекцій – це дотримання правил безпеки. Тож, плануючи похід у ліс чи паркову зону, необхідно відповідно одягатись. До слова, найбільш безпечним буде одяг світлого кольору із довгими рукавами. Повертаючись із прогулянки, потрібно обов’язково проводити само- і взаємоогляд відкритих ділянок тіла, одягу та речей».

На завершення керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук зазначив: «Забезпечення епідблагополуччя населення – дуже важливе питання. Тому, в першу чергу, доцільно активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо профілактики інфекційних захворювань».

Читайте такожОбережно, кліщі: на Камінь-Каширщині виявлялися випадки інфікування хворобою Лайма

Коментарі
13 Травня 2019, 22:23
може влада взялася б до роботи?! в парку діти!!!
16 Травня 2019, 00:21
Кліщ, мамачкі, спасітє
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024