Вулиця у селі Мельники-Мостище підлягає перейменуванню згідно із законом про декомунізацію

23 Жовтня 2016, 19:00
6642

Вулиця Котовського у селі Мельники-Мостище підлягає перейменуванню, відповідно до закону про «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Голова Мельнико-Мостищенської сільської ради Тетяна Моцюк говорить:

«Ми чули про цей закон та повідомляли у Камінь-Каширську райдержадміністрацію про те, що у нас в селі є вулиця, яку можна було б  перейменувати. Але обговорення на місцевому рівні цього питання не відбувалося».

У той же час Камінь-Каширська райдержадміністрація у відповіді на зaпит журналіста Район.Камінь-Каширський повідомляє, що від відповідного органу місцевого самоврядування не надходили пропозиції стосовно зміни назви цієї вулиці.

«Було прийнято розпорядження голови Волинської обласної державної адміністрації 17 травня 2016 року №216 «Про перейменування об’єктів топоніми в області», втім у загальному переліку об’єктів, які підлягають перейменуванню, відсутня вулиця Котовського, що у селі Мельники-Мостище, позаяк від відповідного органу місцевого самоврядування попередньо не надходили пропозиції стосовно зміни назви цієї вулиці, - зазначається в документі.

Загалом же питання щодо найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, відповідно до статей 25, 37 Закону України «Про місцеве самоврядування України» та статті 7 Закону України про «Географічні назви», відноситься до компетенції відповідного органу місцевого самоврядування, на території якого ці об’єкти розташовані».


 

На честь кого ж названо вулицю Котовського у селі, відповів учитель місцевої школи Роман Березнюк:

«Усі вулиці села Мельники отримали свою назву за часів СРСР. А, отже, імовірно, вулицю Котовського названо на честь радянського діяча Григорія Котовського».

Український інститут національної пам'яті прізвище Котовського включив до списку осіб, чия діяльність підпадає під дію законів про декомунізацію.

Вулиця Котовського у селі Мельники-Мостище




 

 

Коментарі
23 Жовтня 2016, 23:36
Метафорично в Одесі говорять на мікрорайон з ім"ям цього мавзолейного бандита з мавзолею у Подільску -"ПоСкот"
24 Жовтня 2016, 01:34
Це все хлопчаки, які власноруч змайстрували міні-зупинку на цій вулиці у селі, винуваті. Вони мимохідь привернули увагу до назви цієї вулиці з одіозною назвою, що носив колгосп у Бузаках. От тоді коментатор з ніком Лагода, був такий директор місцевої школи, який припустив, що збудували діти зупинку, виростуть і перейменують вулиці на сучасні назви: "Підростуть ці хлопчаки й таки перейменують ту вулицю Котовського та інші, що носять чужі для цієї місцевості імена (Чапаєва, Будьонного, Денікіна з Колчаком....) на більш зрозумілі й приземленіш, наприклад Молодіжна... )))" А сайт, молодець - розкрутив тему. Таке моє припущення)))
24 Жовтня 2016, 13:26
<p>Вулицю Котовського побачили, а на Юрія Коцюбинського забили. А цей нащадок відомого письменника стількох українських селян, вчителів, священників на той світ відправив, що ліку не надається. А Кочубей та інші за списком?! Що й казати. Який район, яка районна влада, сільські голови, общественность, особливо в ліце Козіка і Пташника - так і декомунізація проходить. Відать, якщо ці назви прибрати, то в головах полішуків велика дірка лишиться. А відповідь місцевого хубернатора ну просто з розуму збиває. </p>
24 Жовтня 2016, 21:14
В сенсі державного самоусвідомлення між поліщуками та донецькими немає особливої різниці. Серед донецьких свідомих антикомуністів та патріотів української держави трохи більше.
24 Жовтня 2016, 21:21
Нестор не сунь свого носа, туди куди не просять. Мені ця вулиця подобається. В Черчі рішай проблєми, а не до іншого села сунешся.
24 Жовтня 2016, 22:10
Хайвей 17 та Фрівей 44 назвіть, щоб дірки не було, як говорить "Йо".
24 Жовтня 2016, 22:41
Ти що це село купив? Воно твоє? Кого питати? А коли совєти називали вулиці, кого питали. Ти як там був врєменнопроживаючий, так ним все життя і будеш. Бо хто ти такий? Ти є колгоспник.
24 Жовтня 2016, 23:02
Та нехай собі люди коментують. Хочуть вони того, чи ні, а перейменовувати прийдеться, бо так вимагає закон. Прикро, що цього ще у 91-у не зробили...
24 Жовтня 2016, 23:12
Звичайно, тобі ж байдуже, де заливати баньки самогоном і як називається вулиця, на якій стоїть твоя хата..<br/>Бо ти ж навіть не знаєш, що Котовський був кримінальним бандюком..Потім попав в &quot;струю &quot; так званої рєволюції.. Може , тобі і твоїм дітям комфортно жити на вулиці ,що буде названа на честь усопшего кацапського дебіла мотороли?
24 Жовтня 2016, 23:26
згоден! я би місцевим жителям рекомендував думати над новою назвою! дайте вулиці історичну назву, або нейтральну!!! <br/>Та краще історичну: у вас же був перший директор школи, перший сільський голова та ін. Назвіть вулицю тим ім'ям, хто зробив найбільший вклад у село протягом усього його існування! У вас повно своїх людей, завдяки яким ви народилися і які творили село у свій час! А комуняк нема чого героїнізувати!
25 Жовтня 2016, 10:28
Та яка різниця, як названа ця вулиця. Ви такі патріоти. Суть в тому, що декому всеодно, як названа ця вулиця. І перш ніж викладати фото, треба було запитати у місцевих жителів, де знаходиться вулиця Котовського, а не викладати фото з вулиці Шевченка. Раз ви такі правильні, Несторе!
25 Жовтня 2016, 10:54
Мені байдуже чи це був комуніст чи ще хтось, ми привикли до цієї назви. Треба прислухатися і до думки інших людей. Ми розуміємо, що рано чи пізно її переменують, але за це повинні переживати ми, а не якась черченська вискочка.
25 Жовтня 2016, 19:16
&lt;p&gt;Привикли до цієї назви&amp;nbsp;привикните і до нової&lt;/p&gt;
25 Жовтня 2016, 21:11
Якщо не з Мельник, то несунь до нас носа.
25 Жовтня 2016, 22:22
Та хто ти такий. ти колгоспник. Шо ти на цьому світі бачив? ви своїх проблем рішити не иожете доки хтось не дасть ногою під зад
04 Листопада 2016, 02:06
перейменувати негайно. не достойно вулицю називати на честь радянського бандита
04 Листопада 2016, 02:08
&lt;p&gt;там живуть одні *****. їх ****** як їх вулицю названо&lt;/p&gt;
02 Грудня 2016, 22:26
Перш ніж тут щось писати потрібно запитати думку інших,а не так як ти
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024