Державні соціальні інспектори контролюють виплату соціальної допомоги у районі

24 Жовтня 2016, 13:49
1821 Джерело: lada.fm

На апаратній нараді, яку провів голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, обговорили діяльність державних соціальних інспекторів у частині контролю за цільовим використанням бюджетних коштів, що спрямовуються на виплату соціальної допомоги.

Про це повідомляють на сайті Камінь-Каширської РДА.

Учасники апаратної наради заслухали начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максима Демидюка.

– У складі управління соціального захисту створений сектор державних соціальних інспекторів у кількості 2 штатних одиниць. Їхніми основними обов’язками та правами є перевірка достовірності та повноти інформації про доходи і майновий стан осіб, які входять до складу сім’ї, що звертається за призначенням державної соціальної допомоги та субсидії, – поінформував Максим Максимович.

За його словами, протягом трьох кварталів 2016 року сектором державних соціальних інспекторів було проведено 3224 перевірки достовірності інформації про доходи та майновий стан одержувачів різних видів допомог.

В ході перевірок виявлено 81 порушення, зокрема 9 випадків неповної або недостовірної інформації про доходи та майновий стан, 5 – нездійснення догляду за престарілими особами та інвалідами І групи, 67 фактів покупки, що перевищує 50 тис. грн., які здійснені протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії.

За результатами цих перевірок було призупинено виплату субсидії та допомог, зроблено перерахунки і нараховано до відшкодування надміру виплачених коштів.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром