Депутати запланували підвищення своїх зарплат, але Уряд не має наміру підтримувати таку ініціативу

25 Жовтня 2016, 10:26
1166

Минулого пленарного тижня депутати Верховної Ради затвердили висновки та пропозиції до проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік", де передбачили підвищення собі посадових окладів.

Документ в цілому підтримало 230 народних депутатів, – пише Конкурент.

За такі зміни проголосували всі нардепи з Волині: Юрій Савчук, Сергій Мартиняк, Степан Івахів, Ігор Лапін, Ігор Гузь та Ірина Констанкевич. Відповідно до документа, заробітна плата народного депутата становитиме 25 «мінімалок», що дорівнює – 36,250 тисячі гривень. 

Запланували збільшити і заробітні плати інших посадовців Верховної Ради – повідомляють «Новини України».

Оклад голови парламенту збільшили до 30 мінімальних зарплат (43,5 тис. гривень, з 1 грудня - 48 тис. гривень), його першого заступника й заступника - до 28 мінімальних зарплат (40,6 тис. гривень, з 1 грудня - 44,8 тис. гривень).

Посадовий оклад голови комітету Ради, спеціальної контрольної комісії з питань приватизації й голови фракції (групи) становитиме 27 мінімальних зарплат (39 150 гривень, з 1 грудня - 43,23 тис. гривень).

Для перших заступників і заступників комітетів, фракцій і груп оклад в 26 мінімальних зарплат (37,7 тис. гривень, з 1 грудня - 41,6 тис. гривень).

Крім того, на оплату праці помічників-консультантів, незалежно від їх кількості, депутату щомісяця виділяється фонд у рамках 16 мінімальних зарплат (23,5 тис. гривень, з 1 грудня - 37,6 тис. гривень).

Проте рішення про підвищення зарплат народним депутатам не було погоджено з Кабінетом міністрів. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час передачі "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок, 24 жовтня. А на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що Кабінет Міністрів не підтримає підвищення окладів народним депутатам, що передбачено в ухвалених парламентом Бюджетних висновках.

«Минулого тижня ВР проголосувала висновки і рекомендації народних депутатів до бюджету 2017. Зараз ми в уряді обробляємо ці пропозиції. Слушні пропозиції будуть враховані, але ініціатива підвищити зарплати депутатам буде відхилена. Наш пріоритет - підвищення доходів громадян. Ми заклали в бюджеті підвищення зарплат вчителів, лікарів і підвищення соцстандартів. До другого читання уряд цю позицію буде посилювати», - заявив прем'єр.

 

 

Коментарі
25 Жовтня 2016, 20:50
І що народ поліській думає з цього приводу про Констанкевич? Бо власне не запланували, а проголосували,<br/>проголосували за Постанову, документ, який не потрапляє на підпис до Президента. Якщо нардепи не скасують цю Постанову, то Уряд зобов'язаний її виконувати.
26 Жовтня 2016, 17:04
Та Констанкевич хоч промовчала , бо зрозуміла свою помилку..<br/>А такі &quot;діпутати&quot; від Волині як Гузь і Лапін почали тупо &quot;&quot;ліпити горбатого&quot; тобто нагло брехати, що мовляв &quot;ми не знали, що насправді голосували за ТАКЕ підвищення СВОЇХ зарплат...&quot; <br/>Зокрема, нардеп від 19 виборчого округу (м. Володимир-Волинський) так дослівно пояснив своє &quot;незнайство&quot; : &quot;Ми розглядали проект бюджету в першому читанні і депутат від Блоку Петра Порошенка Олексій Мушак в останні п’ять хвилин без обговорення і озвучення в залі ВСУНУВ постанову про збільшення зарплат...Не було обговорення постанови ні у фракції, ні на комітеті, ні в залі. Це була спецоперація тих людей, які хочуть дискредитувати український парламент.. рішення про підвищення зарплати нардепів прийняла не Верховна Рада, а прем'єр-міністр України Володимир Гройсман одноосібно&quot;...<br/>Не було обговорення , всунув постанову - ну геть як казав колись покійний регіонал-&quot;піаніст&quot; Чечєтов : &quot;Развєлі как котят!&quot; ))) <br/>А Гройсман - однопартієць Гузя між іншим , із такої неіснуючої партії &quot;Інородний Фронт&quot;..
26 Жовтня 2016, 18:49
Гройсман з партії БПП Солідарність. Констанкевич теж виправдовувалась, але справа не в цьому, Яким треба бути, щоб голосувати за те, що не знаєш і чого не розумієш. Існує офіційний порядок прийняття законів та постанов. Для кого цей порядок? Це тільки совок ще буде виправдовувати цих убогих і безвідповідальних
26 Жовтня 2016, 21:56
пардон, трохи помилився..Хоча чесно кажучи, принципової різниці між БПП Солідарність та &quot;Інородним Фронтом&quot; не бачу, особливо ще й після цього голосування....
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024