Експерти: "Люди повинні розуміти, навіщо їм адміністративно-територіальна реформа"

26 Жовтня 2016, 20:54
1285 Джерело: kamadm.gov.ua

Координатор центру розвитку місцевого самоврядування на Волині Анатолій Пархом’юк і виконавчий директор ОМГО «Волинський інститут права» Ірина Гайдучик провели у середу, 26 жовтня, семінар на тему адміністративно-територіальної реформи.

Про це йдеться на сайті Камінь-Каширської РДА.

Власне, чи насправді адмінреформа принесе користь для територіальних громад та чи готові на місцях узяти відповідальність на себе і чи мають для цього необхідні ресурси; які функції виконуватиме староста; фінансові основи розвитку новостворених територіальних громад; проблеми, котрі можливо вирішити у громаді через реалізацію Закону України «Про співробітництво територіальних громад», – ці та багато інших запитань, що виникають на шляху реформи, обговорили учасники наради (керівники району та сільські голови).

 

Координатор центру розвитку місцевого самоврядування в області Анатолій Пархом’юк наголосив, що Волинь сьогодні – на стадії активної роботи. Це демонструє загальна статистика утворених громад. Експерт додав, що основний критерій об’єднання – спроможність.                                                                                            

– Перший крок – це фінансовий аналіз того, що ви маєте, що будете мати і того, що витрачатимете, – закцентував увагу сільських голів Анатолій Іванович.

 

На важливості думки громади в процесі реалізації реформи наголошувала виконавчий директор ОМГО «Волинський інститут права» Ірина Гайдучик. Мовляв, громадська активність – запорука позитивних змін та сталого місцевого розвитку.

 

В даному випадку має бути сильне інформаційне підґрунтя, тобто люди повинні розуміти, навіщо їм ця реформа та майбутні повноваження, які фінансові ресурси та важелі впливу вони отримають, запевняли експерти.

Коментарі
27 Жовтня 2016, 01:19
Кому люди повинні? Люди хочуть їсти і спати. Особливо місцеві. Що з ними зроблять, так і буде. Вони все приймуть, аби могли і надалі їсти і спати.
28 Жовтня 2016, 01:25
Ви явно не читали Зіґмунда Фройда, який не обмежується потребами людини тільки у їжі і сні. )) Він вважає, що ці потреби навіть не основні. А от навколо основного інстинкту, як навколо Сонця, за його логікою, обертаються супутні, такі собі супутники. Назви цих супутників різноманітні, це колись печера, а тепер - помешкання; шкіра мамонта для зігрівання, тепер - шубка/манто/пуховик; ну і т.д. і т.п. Після того, як китайці чи то греки придумали гроші, всі ці супутники стали з одного боку доступнішими, але якщо є ці "презренні" гроші... ВІдтак, люди танцюючи танок навколо основного інстинкту, люблять в перервах їсти, спати і добувати гроші. Ось коли всі ці чотири фактори присутні, тоді Інь і Янь задоволені, вони танцюють танок, який ми означили, життя триває і циклічно продовжується! Воно трохи складніше, аніж їсти і спати! )))
28 Жовтня 2016, 11:03
&quot;Експерт додав, що основний критерій об’єднання – спроможність.&quot; - <br/>#Плакали люди, обнімаючи своїх безталанних братів [арештантів]; подавали їм на прощання, кожен по своїй спроможності: той шага, той копійку, а хто й гривню... (Панас Мирний) #отака спроможність є і буде.
28 Жовтня 2016, 14:17
Не вступатиму в дискусію, бо впевнений, що життя твориться не за Фрейдом, натомість Зігмунд його подав за своєю уявою. Ну і щоб не розчаровувати вас своєю необізнаністю, додам - те тільки їсти і спати, а ще і розмножуватись, і не тільки в біологічному, а в соціальному порядку. Бо всяка популяція жлобистолобих за всяку ціну намагається наробити чим більше собі подібних. Збереження виду. Одні з них стають, наприклад, Бонарями-Склезями, інших, через їхню приналежність до їхнього виду призначають на посаду Дунайчука, а решта їм всім просто і регулярно підспівує. Словом я вирішив розбавити вашого Фрейда Юнгом, Фроммом, Ломброзом. Московічем та іншими фахівцями з соціальної психології.
28 Жовтня 2016, 17:12
Дякую. Я не сумнівався у Вашому почутті гумору, оскільки час від часу звертаю увагу на дотепні коментарі з цим нікнеймом. Це навіть добре, що у такій послідовності і на основі розширення і узагальнення понять ми шукаємо причини всіх наших бід. То нам винуваті татари, то жиди, то поляки, тоді москалі, німці, комуняки, тепер знову москалі і євреї - ну, це я брав орбіту неньки України. А на районному рівні нам винуваті, як ви слушно підмітили Каширці-Бондари, але тільки не камінь-каширці, які за них голосували. Ми ходимо по зарослях лози, що густо росте понад Циром чи Турією і шукаємо - на якій гіляці виросте апельсин чи хоча б грушка. Ще й дивуємося з того, ну чому так? Чого питаємо себе верба не родить яблука, зараза така... Якщо й поміж верболозом проб'ється якась одинока яблунька чи грушка - дичка, ми ж її, у кращому випадку, хутейко викопаємо з коренем і посадимо у своєму садку для прищепи. А зазвичай ця дичка з'їдається козами чи зламується іншою дичиною, переважно на двох ногах...Я цю метафоричність вживаю не для того, аби зневажити своїх земляків. У такий спосіб я закликаю їх зазирнути у дзеркало, покласти руку на своє серце і запитати себе чистого, аки янгол, у справах і помислах - а чи вартий я кращого управителя? Що я зробив для цього? Ми обрали міських, районних депутатів на основі брехливих фінансово-олігархічних партійних проектів, повірили в черговий раз політлідерам, на яких нема місць для клейма, пропхали у списки свого брата-свата, або взяли гречкою чи чимось іншим, наприклад - пучком укропу, взагалі за чужу нам людину. Ось ці обранці обрали поміж себе сякого-такого лідера і назвали його головою. А де у нього візьметься та &quot;голова&quot;, скажіть мені на милість Божу? Для того, аби мати власне яблуко чи грушку потрібен час і саджанці, які плекаються роками і вмілими руками. А де їх взяти? Точно, що не у верболозах... Колись дівку намагались видати заміж за хлопця з хорошої, господарської родини! І знали чому так цього прагнули...
28 Жовтня 2016, 17:38
Та най ся з цією дівкою, Може подаруємо Бондара та йому подібних &quot;братам&quot; нашим вчорашнім. Маю на увазі Путінляндію. Най там живуть і породу іхню й надалі підтримують.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром