Голова Камінь-Каширської міської ради взяв участь у обговоренні питань децентралізації влади

28 Жовтня 2016, 20:18
1837

В обласному центрі обговорили переваги децентралізації та місцевого самоврядування, а також те, які закони потрібно прийняти, щоб полегшити шлях реформі.

Відбулося  засідання регіональної платформи з розвитку місцевого самоврядування у Волинському РВ АМУ в рамках проекту «ПУЛЬС» на тему: «Обговорення проблемних питань децентралізації влади та забезпечення фінансової стабільності територіальних громад», - повідомляють на «ВолиньІнфо».

Участь у ньому взяли представники органів місцевого самоврядування та ВР, експертне середовище та активісти. Це зокрема, виконавчий директор РВ АМУ у Волинській області Богдан Самойленко, народний депутат України від партії «УКРОП» Ірина Констанкевич, заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, регіональний консультант із правових питань Офісу реформ у Волинському РВ АМУ Валентин Малиновський та інші.

 Всі вони обговорили важливість децентралізації та адміністративної реформи, зауважили, що саме вона може змінити життя у селах, але існує низка проблем, які потрібно вирішити, а для цього слід прийняти ряд законів.

«Реформа — динамічний процес, якщо реформа за два роки не відбувається, то найчастіше вона провалюється, тому у нас дуже мало часу», — наголосив Валентин Малиновський.

Регіональний консультант із правових питань Офісу реформ у Волинському РВ АМУ Валентин Малиновський нагадав присутнім, що згідно з концепцією розвитку місцевого самоврядування — кінцевий термін реформи нині окреслено як жовтень 2017 року, саме за цей час потрібно було б пройти шляхом децентралізації.

Нині на Волині утворено сім об’єднаних територіальних громад, у грудні призначені вибори ще у восьми громадах. Так, що на початку 2017 року на Волині буде 15 громад.

Також під час засідання регіональної платформи обговорили не лише фінансову спроможність громад і добровільність їх формування, а й інфраструктивний аспект.

До речі, участь у обговорені реформи взяв і голова Камінь-Каширської міської ради Василь Бондар. Він, зокрема, зауважив, що не проти приєднання, але не хоче приєднувати до міста села. У відповідь заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук сказав, що в області вже є такі об’єднання, наприклад, місто Устилуг. Також таким об’єднанням може стати Горохів.


 

Коментарі
29 Жовтня 2016, 01:10
Файна мова сталась між "полішуками". Один є з Ковеля, а іншій, самі знаєте звідки. Отой, що з Ковеля намагався переконати того, що самі знаєте, в тому, в чому так само нічого не тямить. Але які фотки!!!
29 Жовтня 2016, 01:59
Хто цей молодик, на передньому плані ліворуч? Славний такий з виду.
29 Жовтня 2016, 12:32
Нравиться?!
29 Жовтня 2016, 14:17
по-камінськи не так, а наравиться
29 Жовтня 2016, 21:47
То не важно, аби хотілось. То я так сучасною мовою, тобто язиком заробітчан у Росії говорю. Завжди нада іддті в ногу зо современностю.
30 Жовтня 2016, 00:17
Ти ненза-москаль, а я поліщук, що знає, любить і шанує культурні надбання рідного поліського краю.
30 Жовтня 2016, 01:17
Судячи з того якою мовою, себто язиком, тобто суржиком чешуть поліщуки, і це що молодь, що особи похилого віку, що пересічні, що вчителі та інша поліська інтелігенція, одне тільки оце - "здраствуйте", судячи з якім фільмам віддають перевагу, і куди переважно ганяють на заробітки, можна зробити висновок, що ви, 777-й є останнім поліщуком в тім давно загиблим краю. До речі. Назва москаль в українській мові означає особу, яка служить московській владі. Якщо взяти до відома скільки реліктових поліщуків тиняється по РФ, то москаль не я, бо я не москаль, а давно вже омоскалений від часів колективізації та меліорації, нині безкультурний поліській народ. Сумно, але так воно є.
30 Жовтня 2016, 01:23
Останній із могікан. Може ви й праві, бо трохи ідеалізую те, що не можна ідеалізувати в принципі, але все від любові до малої батьківщини. Москаль треба розуміти по-львівськи, як манкурт, котрий зрікся рідного на користь руського.
30 Жовтня 2016, 17:15
То то. Але до чого Могікани? То на іншому континенті. Сентиментальніше звучить - "Останній з поліщуків", або "Колишній серед новітніх ". А слово "москаль" виникло на надніпрянщині, дуже там запроданців народ не любив. Потім цим словом перебранців почали називати донські козаки,хоча і служили його рускому імператору. А ве Львові слово "москаль" стосується виключно етнічних росіян, а фактично нащадків асимільованих фіно-угрів. Саме у них свідомі українці запозичили слова: бабушка, дєвушка, дєдушка. А що вже сучасні на Поліссі в тих словах кохаються, то вже не передати.
30 Жовтня 2016, 18:32
Таке враження, що ви львів"ян вивчали по інтерв"ю сеньки мотороли, тобто жодного разу не були у Львові.
30 Жовтня 2016, 20:24
Пробачаю вам неуважність під час прочитання написаного мною. Розумію. Неділя, Хильнули. Не дочитали. Не зрозуміли. Але дивую вашим знанням сеньки моторли. Невже мали з ним балачку? Цікаво. Ви з ним часом не ве Львові бачились? Бо Львів, то Львів. Там і моторолу можна побачити. А я вам скажу, що поміж тих, що нині себе львів'янином називає моторол не бракує. Один у них недолік - вони україномовні. А так мотороли моторолами.
30 Жовтня 2016, 21:18
Що за мова? Яка пиятика? Кацапе ти бамбула.
31 Жовтня 2016, 01:14
І вкотре ви шановний набрались. Вже навіть не пам'ятаєте хто ви, цифрами сипите. Сподіваюсь, що колись повернетесь до свого мозку і згадаєте, що мова почалась з повідомлення, що представник камінської громади був на зібранні, з якого повернувся колишнім, бо таке вже не змінити. То є вічне, як файна львівська кава, яку полішуки навчились питати не так вже й давно. Але то роблять, бо так роблять ве Львові, а то є не Камінь-Каширський. То трохи накше виглядає, останній довбань з філіжанокою, то є вже добрий пацик.
31 Жовтня 2016, 01:30
До чого тут перехід на особистості? Бамбула 23-14, справжня бамбула, а не співбесідник. До речі прийом психологічного захисту, використаний 23-14 називається проектування.
31 Жовтня 2016, 11:20
Не зовсім, бо називається - кодування, і не прийом, а засіб. Проте це кодування вас не стосується, бо маєте одну єдину життєву цінність, яка так і не набула системності. Звідси замість аргументів - захист у вигляді визначення, на кшталт, "бамбула". Це щось для набожної людини - "свят свят!". Якщо вам від цього попустило, то вважайте мене бамбулою, я навіть під цим псевдо і надалі писатиму. Але пам'ятайте - людина нарікає іншого тим ім'ям, яке особливо гостро відчуває в собі.
31 Жовтня 2016, 21:03
мова йшла про проектування своєї звички вживати алкоголь на характеристику іншої, невідомої людини. тому це психологічне поняття з категорії психологічного захисту власної пристрасті до алкоголю.
31 Жовтня 2016, 22:45
Шановний. Ви такий знервований, таке, по кацапські, кажете - "мова йшла". Мова не може іти. Треба, полішуче, казати - йшлося. А надали, то ви про себе, але то вже ваші питання. Я тут вам можу лише побажати колись стати людиною.
01 Листопада 2016, 02:44
то я з багато чого навчився і на цьому дякую
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024