У Камені-Каширському вкотре обговорюватимуть питання щодо створення ОТГ

10 Червня 2019, 14:00
2671

У Камені-Каширському скликають сесію міської ради, на якій вкотре розглядатимуть питання створення ОТГ.

Камінь-Каширська міська рада повідомляє, що позачергова 38 сесія відбудеться 12 червня о 12:00 годині за адресою вул. Воля, 2.

Порядок денний:

  • Про затвердження порядку денного.

  • Про прийняття Положення «Про громадські слухання в Камінь-Каширській міській раді»;

  • Про ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад міста Каменя-Каширського, сіл Підцир’я, Олексіївка Камінь-Каширської міської ради, сіл Клітицьк, Яловацьк, Гута-Камінська Клітицької сільської ради, сіл Раків Ліс, Підріччя Раково-Ліської сільської ради, села Грудки Грудківської сільської ради, сіл Осівці, Ольшани, Залазько Осівецької сільської ради, села Видерта Видертської сільської ради, села Ворокомле Ворокомлівської сільської ради в Камінь-Каширську територіальну громаду з центром у місті  Камінь-Каширський.

  • Різне.

Коментарі
10 Червня 2019, 19:12
Скільки можна створювати отг. Треба до цього було б працювати а не дерибанити все депутати!!!
11 Червня 2019, 01:26
Подивився протест людей та педагогів у Ківерцях на ютубі - діти плачуть, батьки нервують педагоги в розпачі, вперше за 60 років не має набору діток на наступний навчальний рік, це те що й нас чекає після ОТГ. Гляньте хто рветься до управління ОТГ.
11 Червня 2019, 09:46
То деяким депутатам припекло поділитись з селами міським бюджетом. Які щедрі господарі.
11 Червня 2019, 13:12
То не припекло. то називається - децентралізація. І вся ця фігня придумана в Києві, а не в міській чи районній чи областній раді. Згідно плану місто має добровільно обєднатись в отг з найблищими селами. <br/>для проби можна було обєднатись хочаб з одним, і це вже булоб отг з мінімальними витратами. А так просремо всі терміни (бо треба до 1 серпня). А далі ждемо кінця року, коли в Києві нас, без нашої участі, обєднають (а це відбудеться після прийняття бюджету ВР) і сидемо сосем &amp;quot;лапу&amp;quot; Бондара. Після прийняття бюджету гроші на допомогу розвитку ОТГ виділятись не будуть. <br/>І щодо можливості просрати повіт. На початку децентралізації (а це 2015 рік) центр повіту розглядали в Маневичах. Зараз є можливість зробити центр в Камені-Каширському (перевага надається громадам які створили ОТГ). Ось чому фігурує Любешів (бо вних вже створене ОТГ), а внас все буде добре: автодор в старій вижві, податкова в ратно, госпітальний округ в жопі і тд. і тп. <br/>щасти вам
11 Червня 2019, 17:13
Вже всім зрозуміло, що ОТГ і повіт незалежні речі. А ОТГ добра не дає, поки тільки великі мінуси для міста. Просто вискочкам треба крісла, а шавки підгавкують. Дивився про Ківерці - картина досить сумна.<br/> Тепер по суті. Гроші що будуть виділятися на ОТГ можна використовувати використовувати ТІЛЬКИ на розвиток села, так звана інфраструктурна субвенція, а грошей на розвиток міста 0.00грн на комунгосп 0.00грн., а дефіцит бюджету ОТГ 5000000 (п'ять мільйонів) грн. Хто, щось заперечить?
11 Червня 2019, 18:47
Вже кажуть Бондар переносить сесію на 14.00. мабуть щоб люди не захотіли чекати і порозходились.
11 Червня 2019, 21:01
Який сенс щось доказувати Мудрому, Аноніму, Алкостопу, Жителю. А от берехун чи ні час покаже.<br/>А вам бажаю стати нормальними людьми. І бажаю щоб ви всі свої питання вирішували по всій області, бажано різні питання в різних місцях. <br/>Потім не нийте.
11 Червня 2019, 21:13
Я заперечу. Зі слів міського голови з міським бюджетом все гаразд. (на розвиток міста хватає) <br/>А тепер додаємо 1+1 і маємо 2. Просто правда. Для прикладу місто об'єднується з Гутою Камінською, затрат небагато, програма мінімум виконана. Створено отг. Є смисл претендувати на центр повіту (це прямий зв'язок отг-центр повіту). так що ваша мудрість під питанням.
11 Червня 2019, 21:15
І до речі, що мішає, вискочкам отримати крісла в 2020 році. Де зв'язок.
12 Червня 2019, 00:31
Чого ніхто не читає про успішні отг.
12 Червня 2019, 18:52
Депутат міськради Сидорчук Дмитро реально крутий. Заявив, що його виборці тупі.
13 Червня 2019, 17:02
Знову отримали по зубах ? Вітаємо Вас!
19 Червня 2019, 18:52
Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів запропонували ухвалити проект закону, який дозволить закріпити за малими містами й містами районного значення статус об’єднаних територіальних громад (ОТГ).<br/><br/>Про це інформує Урядовий портал.<br/><br/>Таке рішення дозволить містам отримати всі можливості розвитку ОТГ, які мають сьогодні громади. Йдеться передусім про фінансовий ресурс і адміністративні повноваження.<br/><br/>“Є необхідність підтримки малих міст – районних центрів і міст районного значення, що не мають суттєвої підтримки, яка їм потрібна. Ми ініціюємо закон, який дасть можливість невеликим містам дати статус об’єднаних територіальних громад. Це дасть їм незалежність від районів і забезпечить можливість до моменту остаточного об’єднання почати вирішувати проблеми людей”, – сказав Володимир Гройсман.<br/><br/>Також він дав доручення Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ опрацювати механізми цільової підтримки малих міст і міст районного значення.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024